Valioliiga jatkuu kauden viimeisen maaottelutauon jäljiltä viikonloppuna, kalenterin kääntyessä jo 30. kierroksen kohdalle. Luvassa on myös vähän harvinaisempaan kellonaikaan lauantai-iltana kello 22 alkava peli, jossa Manchester United saapuu vieraaksi Brentford Community Stadiumille. Molemmille olisivat pisteet mieleen, sillä kotijoukkue on yhä kuumottavan lähellä putoamisviivaa, kun taas ManU jahtaa eurocup-paikkaa, joka on vielä iskuetäisyydellä joskin epätodennäköinen.

 
 

Mehiläiset huonossa hapessa tauolle

Brentford luikki tauolle todella kehnossa vireessä. Viime kaudella hienosti yhdeksänneksi sijoittunut ryhmä on voittanut viimeksi helmikuun alkupuolella Wolvesin ja tämän jälkeen kärsinyt viisi tappiota ja yhden tasapelin. Ivan Toneyn odotettu paluu pitkästä vedonlyöntiaiheisesta pelikiellosta ei siis ole joukkuetta saanut lentoon, vaikka mies onkin ihan hyvin pelannut ja iski alkuun myös hyvin maaleja. Nyt takana on kuitenkin viisi sarjapeliä ilman osumia – sen sijaan englantilainen iski ensimmäisen maalinsa maajoukkuepaidassa tämän viikon ystävyysottelussa Belgiaa vastaan. Muuten joukkueen pelaajistoa ei liiaksi kuormitettu maaotteluissa.

Manchester United on saanut kokonaisuutena heikkoon ja ailahtelevaan kauteensa viime aikoina valonpilkahduksia. Kelpo-otteiden myötä trendi oli ennen taukoa nouseva, ja pari viikkoa sitten joukkue pystyi nappaamaan arvokkaan FA Cup -jatkopaikan Liverpoolin kustannuksella, mikä varmasti valoi hieman uskoa omaan tekemiseen. Mestarien liigasta Punaiset paholaiset putosi jo lohkovaiheen päätteeksi, joten se on voinut keskittyä täysin sarjaan ja pienempiin cupeihin. Nuoret tähdet ovat saaneet ja ottaneet kokoonpanossa isompaa roolia, sekä Marcus Rashford on heräillyt pitkästä horroksestaan iskemällä maalit niin Poolia vastaan kuin kahdessa sitä edeltäneessä sarjamatsissa.

ManUn rungosta lähes kaikki huhkivat menneenä viikonloppuna maajoukkueympyröissä, mutta pääosin kyse oli toki ystävyysotteluista, jotka tuskin rasittavat samaan tapaan kuin kilpailulliset ottelut. Poissaoloja kummallakin on enemmän kuin riittävästi. Kotijoukkueelta uupuu tärkeitä palasia erityisesti alakerrasta ja keskikentältä: Dasilva, Henry, Hickey, Norgaard, Pinnock ja Schade sekä punaisten takia Reguilon. Vierailta puolestaan sivussa ovat Martial, Martinez ja Shaw sekä mahdollisesti Casemiro, Evans ja Maguire, jotka ovat jo lähellä paluuta.

Erikoiset kohtaamiset tuoreessa muistissa

Isäntien taukoa edeltäneestä surkeasta formista huolimatta joukkueiden välille ei lasketa valtaisaa tasoeroa. Brentford erottuu muista häntäpään joukkueista varsin kyvykkäällä hyökkäyksellään, joka on muun muassa edelliseen 15 peliin jäänyt maaleitta vain kerran – Cityä vastaan. Maaliodottamaa tarkastellessa Bees kuuluisi top-kymppiin, itse asiassa selvästikin ManUn edelle.

Muutamat tämän kaksikon viimeaikaisista kohtaamisista ovat jääneet hyvin kannattajien mieleen – kauden aiemmassa pelissä lokakuussa Old Traffordilla kohahdutti super sub Scott McTominay, jonka kahdella lisäaikamaalilla joukkue tuolloin punnersi ohi Brentfordista. Puolestaan viime kauden alussa nähtiin jotain hyvin erikoista, kun kauden toisessa ottelussa Brentford rallatteli punaisista 4-0-voiton. Se tosin olikin sille historian ainoa voitto ManUsta.

Tauko tuli kotijoukkueelle hyvään saumaan, sillä Lontoossa on nyt syytä miettiä ahkerasti pelin kehittämistä varsinkin puolustussuuntaan – ja tietenkin varmistaa sen pahimman katastrofin eli putoamisen välttäminen. Tämä todennäköisesti hoituu ihan jo sillä, että joukkue on tämän pelin jälkeen jo isot kohdannut, ja vastaan valuu esimerkiksi Sheffieldiä, Lutonia, Evertonia ja Bournemouthia. Me uskomme, ettei se tähän matsiin ihan kaikkia paukkuja laita ja ManU, jolla on enemmän panosta ja orastava hyvä vire, tulee selvittämään lauantai-illan haasteen. Isketään lapulle  Manchester Unitedin voitto , jonka kerroin 2,35 tuntuu ihan asialliselta.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Manchester United voittaa panostussuosituksella 5/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 2,35.