Kalenterin lehden vaihtuessa kesäkuuhun alkavat samalla futisfanien katseet kääntyä jo jalkapallon EM-kisojen suuntaan. Sitä ennen on kuitenkin luvassa vielä yksi suuri etappi, Mestarien liigan finaali! Kyseessä on yksi koko urheilumaailman merkkitapauksista, johon tuo merkittävyyttä entisestään se, että ensi kaudesta alkaen huippukilpailun formaatti tunnetusti muuttuu. Arvoisessaan pyhätössä Wembleyllä pelattava ottelu käynnistyy lauantaina kello 22, ja MTV näyttää sen ilmaisena TV-pelinä.

Dortmund heikolla pelituntumalla finaaliin

Dortmund aloitti Bundesliiga-kauden mallikkaasti, mutta sittemmin kone alkoi yskiä merkittävästi. Lopputuloksena oli viides sija, kehnoin lähes vuosikymmeneen. Erityisen vaikeaa oli vuodenvaihteessa, jolloin Edin Terzićin suojatit jäivät peräti kahdeksassa peräkkäisessä pelissä ilman voittoa (näistä kaksi ystävyysotteluita). Sarjakauden päätös oli epätasainen, sillä ensin BVB muni vierasreissun Mainziin häviämällä 3-0, mutta sitten sinetöi kauden kotona 4-0-voitolla jumbo Darmstadtia vastaan. Tästäkin on vierähtänyt jo kaksi viikkoa, joten pelituntuma voisi olla parempikin. Joukkueen ykkösmaalipyssy on kaikki kilpailut mukaan lukien ollut Werder Bremenissä parilla viime kaudella kukkaan puhjennut kokenut Niklas Fullkrug 15 maalillaan. Sarjassa puolestaan yllätysnimi Donyell Malen voitti sisäisen maalipörssin. Sarjakausi ei kuitenkaan mikään erikoinen ollut, ja siksi venyminen UCL-finaaliin kaatamalla PSG välierässä on kyllä ollut miehekäs veto tältä nipulta.

Real Madridin edellisestä pelistä on sen sijaan vain viikko aikaa, sillä Espanjassa kausi loppui viikkoa myöhemmin. Liekö siitä pelistä Betisiä vastaan sitten lopulta hirveästi jäänyt käteen, sillä Rellun viimeiset pari matsia olivat aika ponnettomia, molempien päätyttyä tasuriin ensin peräti 4-4 ja viimeisessä ottelussa maalittomasti. Paluu La Ligan mestariksi oli varmistunut toki jo paljon aiemmin, joten noihin peleihin ei lähdetty sitten kovinkaan kunnianhimoisella pelisuunnitelmalla. Sen sijaan nyt luulisi suunnitelman olevan huippuunsa hiottu, kun kaikkien aikojen Chämppäri-seura Los Blancos lähtee hakemaan 15. mestaruuttaan 18. finaalissa. Joukkueella on tähän hyvin palikat kasassa sen pelattua erittäin vahvan kauden sekä sarjassa että Mestarien liigassa. Ensi kausi tuo mukanaan valtavia muutoksia oven käydessä sekä sisään (Kylian Mbappe) että ulos (Toni Kroos) – ilmassa on varmasti innostuksen lisäksi haikeutta. Toki toisella puolella vastaavasti Marco Reusille soisi ainoastaan mieluisaa siirtymää eläkkeelle.

Loukkaantumiset eivät ole kumpaakaan joukkuetta pahemmin kurittaneet jättikoitoksen alla. Pahemmat loukkaantumiset on nimellisellä vierasjoukkueella Realilla, jolta puuttuu takalinjoilta David Alaba sekä keskikentältä Tchouameni. Toki myös heidän materiaalinsa leveys myös kestää nämä menetykset paremmin. Dortmundilta puuttuu runkopelaajistosta ainoastaan puolustaja Ramy Bensebaini.

UCL:n kunkkua ei jännitä

Kuten useana aiempanakin vuonna, jälleen Mestarien liigan loppuottelun alla ennakkoasetelmat voisivat olla tasaisemmatkin. Hyvää mielikuvitusta se kieltämättä vaatisi asetella saksalaiset tähän mitenkään päin suosikiksi! Ainoastaan Manchester City kykenee tällä hetkellä samantyyppiseen konemaisuuteen kuin Real Madrid, joka on osoittanut uudestaan ja uudestaan, että se ei vain suostu häviämään näitä otteluita. Pelaajamateriaali puoltaa niin ikään vahvasti espanjalaisten menestystä, historiallisista seikoista ja tilastofaktoista nyt puhumattakaan.

Vaikka moni viime vuosien finaaleista on ollut ennakkoon epätasainen, pelit ovat olleet lopulta useimmiten tiukkoja: peräti neljä edellistä loppuottelua on päättynyt 1-0. Näihin mahtuu mukaan esimerkiksi Man Cityn ensimmäinen epäonnistunut yritys Chelseaa vastaan ja sitten viime vuoden onnistunut operaatio Inter Milania vastaan, jotka molemmat olivat ajoittain pelillisesti aikamoista tervanjuontia, ja jännitys ensimmäisen pitkäkorvaisen pokaalin ollessa käden ulottuvilla oli käsinkoskteltavaa. Ennen tätä vähämaalisten finaalien putkea alkaa historiasta löytyä railakkaampiakin finaaleita: keväinä 2013-18 juuri Real Madrid nappasi viiden vuoden sisään neljä Mestarien liiga -pokaalia saalistamalla finaaleista kahdesti 4-1-voitot ja kerran 3-1-voiton.

Se historiasta – mutta tälläkin kertaa löydämme enimmäkseen arvoa tasoituksista. Joukkueiden tasoero on ilmeinen, ja nyt tuskin ainakaan nähdään citymäistä jännitystä erittäin kokeneen eurojoukkueen Madridin otteissa. Dortmund on kelpojoukkue, mutta nyt loppuu laatu kesken. Se ei voi kilpailla Madridin kanssa oikein millään kenttäalueella, mutta erityisesti helisemässä tulee olemaan puolustus viimeistelyvoimaista Realia vastaan, kun se ei ole muutenkaan ollut mikään joukkueen vahvuus tällä kaudella. Useamman maalin voittomarginaali ei ole mielestämme missään nimessä poissuljettu ja niiden hinnat ovat kohtuullisen hyviä. Tipsimaatin lapulle lähtee  Real Madrid -1,5 , joka osuu vähintään kahden maalin voitolla ja kertoimeksi saa lähes 2,80. Vaihtoehtoja löytyy myös monista muista aasialaisista tasoituslinjoista. Hyödynnä halutessasi ilmaisvedot, joiden avulla voit lyödä vedon talon piikkiin!

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Real Madrid -1,5 panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla se on 2,78.