Valioliigan arkikierroksen viimeinen ottelu torstai-iltana voidaan vain vaivoin laskea kierroksen kruunaavaksi huippuotteluksi, vaikka siinä kaksi perinteistä suurseuraa kohtaakin. Sen verran heikko sesonki on menossa sekä Chelsealla että Manchester Unitedilla. Siniset on jumahtanut toista kautta peräkkäin tukevasti keskikastiin, joskin tällä kertaa sentään ylempään puoliskoon yltämisen pitäisi olla sille helppo rasti. Sen sijaan ManUn pyrkimys nousta vielä top-4:ään tai edes top-5:en ei näytä kovinkaan hyvältä, ja joukkue tarvitseekin kipeästi pisteitä Stamford Bridgeltä.

Chelsea
Tasapeli
Man Utd
 
2,02
2,012
2,00
2,00
Lyö vetoa
2x10 € kierrätysvapaa ilmaisveto
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Molemmat viikonloppuna tasapelipettymykseen

Chelsean viikonlopun ottelu kotikentällä Burnleya vastaan kääntyi komiikaksi ottelun edetessä ja oli jälleen yksi miinus lontoolaisseurassa epäonnistuneen Mauricio Pochettinon kirjaan. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen peli näytti vielä hyvältä. Parinkymmenen minuutin jälkeen Axel Disasin maali kaatui VARissa nipin napin käsiosuman takia, mutta tämän piti olla vain hidaste matkalla kohti vääjäämätöntä voittoa. Viimeistään siinä vaiheessa, kun loistavaa läpimurtokautta Sinisissä pelaava Cole Palmer tälläsi pallon täplältä maaliin ja Burnley-luotsi Vincent Kompany otti vielä edeltäneestä tilanteesta protestoinnista punaisen, näytti siltä ettei jo valmiiksi isona altavastaajana ollut Burnley voi mitenkään enää nousta. Toisin kuitenkin kävi: Burnley osoitti kovan kanttinsa ja maalilla kosovolaistorjuja Arijanet Muric taitonsa. Lopputuloksena oli ehta Chelsea-tyylinen sulaminen Palmerin toisesta maalista huolimatta, kun myös vierailta Jay Rodriguez ja Dara O'Shea onnistuivat maalinteossa. Upea venyminen vierasjoukkueelta, jolla on vielä teoreettiset mahdollisuudet säilyttää sarjapaikka – isänniltä aivan luokatonta touhua.

Myöskään Manchester United ei ansaitse ruusuja viikonlopun paluupelistään maajoukkuetauon jälkeen. Heti ensimmäisellä jaksolla Brentford sai 34 kosketusta kaoottisen vastustajan boksissa, mikä on enemmän kuin yksikään joukkue yhden puoliajan aikana tällä kaudella. Kotijoukkue laukoi ottelussa peräti 31 kertaa ja loi maaliodottamaa 2,67 – vastustajan maalin piti puhtaana ainoastaan tuuri, ajoittain huonot viimeistelyt, Onanan hyvät otteet sekä VARissa hylätty maali. Mehiläisten kovan surinan jälkeen maalinteon ottelussa aloitti kuitenkin ManU toisessa päässä lisäajan kuudennella minuutilla, kun Mason Mountin laukaus upposi maaliin. Tästä ottelusta kolme pistettä olisi ollut kyllä urheilujumalilta todellista kujeilua. Siksi oli vähintäänkin ansaittua, että Kristoffer Ajer onnistui tuikkaamaan vielä tasoituksen, iskemällä jo kauden neljännen lisäaikamaalin tämän kaksikon välisissä kahdessa ottelussa.

Kaudenaikaista pettymystä voidaan molemmissa leireissä laittaa jonkun verran loukkaantumisten piikkiin. Harvassa ovat ne illat, kun kumpikaan on päässyt parasta koostumustaan kentälle laittamaan! Silti tämän tason ryhmiksi nämä toistuvat kompuroinnit menevät jo huumorin puolelle, eikä niitä voi näillä panostuksilla laittaa aivan poissaolojen piikkiin. Joka tapauksessa niitä siis riittää: Chelsealta sivussa ovat muun muassa Colwill, Fofana, James, Nkunku, Sanchez ja mahdollisesti Chilwell. ManUn loukkaantujien listaa koristavat sellaiset nimet kuin Lindelöf, Malacia, Martial, Lisandro Martinez ja Shaw.

ManU hallinnut keskinäistä historiaa

Suurseurat ovat keskenään vähän samankaltaisessa tilanteessa. Molemmat ovat alisuorittaneet materiaaliin nähden rajusti tällä kaudella, ja henkisessä puolessa tuntuu olevan valtavasti tekemistä. Molempia joukkueita vaivaavat loukkaantumiset, eikä ennen kautta asianmukaiselta tuntunut tavoite europaikasta taida toteutua kummaltakaan. Silti pohjimmiltaan laadukkaan materiaalin puolesta joukkueilla on huippupäivänä mahdollisuus yllättää lähes kenet tahansa, mikä tekee niiden otteista hyvin aaltoilevia. Vedonlyöntiyhtiöt ovatkin tarvinneet todennäköisesti korkeampaa matematiikkaa miettiessään näiden kahden ontuvan joukkueen voimasuhteita ja päätyneet prosentteihin 50-23-27.

Chelsean selvähköä suosikkiasemaa on ehkä vähän vaikeaa niellä. Se on pelannut viime aikoina käsittämättömiä matseja tehtyään viimeiseen viiteen peliin 14 maalia ja päästettyään 10. Vaikka näihin mukaan ei edes mahdu ainuttakaan tappiota, niin täysin sekavassa tilassa The Blues on eikä sen virettä voi oikein laskea sen paremmaksi kuin ManUn, jolla on peliin motivaatioetu ja viimeaikainen hyvä tulos Poolia vastaan FA Cupin puolivälierässä. Vaikka viime peli menikin totaalisen vihkoon, niin kyllä Onanakin vakuuttaa tällä hetkellä enemmän kuin Petrovic-Sanchez-kaksikko.

Lisäksi on huomattava joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista kiinnostava tilastoknoppi: Chelsea on voittanut ManUn viimeksi heinäkuussa 2020 ja Valioliiga-ottelussa viimeksi marraskuussa 2017! Todella hankala vastus Punaiset paholaiset siis Chelsealle on ja ei tässä ole mitään syytä uskoa, että se olisi nyt kovasti muuttunut. Löydetään lapulle vielä melko konservatiivinen  Manchester United +0,5 , joka osuu tasapelilläkin ja tarjoaa kertoimeksi lähes kaksi. Houkuttelevia mahdollisuuksia tarjoaa myös vedonlyöntimarkkinan korkeat odotukset maalimäärästä, sillä edellisestä kymmenestä Valioliiga-kohtaamisesta seitsemässä on nähty alle 2,5 maalia. Jätetään kuitenkin tämä väliin – niin sekaisin joukkueet nyt ovat loukkaantumisista kärsivine reikäisine puolustuksineen!

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Manchester United +0,5 panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla se on 1,96.