Kun Pelicans johti Liigan puolivälieräsarjaa HIFKiä vastaan 3-0, näytti vahvasti siltä, että suht tasaisista kenttätapahtumista huolimatta viime kauden finalisti menee menojaan. Seuraavassa kolmanteen jatkoerään venähtäneessä maratonottelussa helsinkiläiset kuitenkin kaivoivat kavennuksen ja sitten vielä vieraissa toisen, nyt jo selkeämmin numeroin. Sarja on aivan uudessa tilanteessa siirtyessään lauantai-iltana Nordikselle. Onko se venymässä seiskapeliin asti, kuten odotimme omassa pudotuspeliennakossamme?

HIFK
Tasapeli
Pelicans
 
2,36
2,29
2,28
2,27
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Tulostaulu ei täysin vastannut tapahtumia Lahdessa

HIFK otti torstaina viidennestä pelistä tuloksellisesti komean 0-3-vierasvoiton, mutta ehkä ihan niin paljon paremmalta ei joukkueen pelaaminen vastustajaan nähden näyttänyt. Viimeistelytehokkuutta löytyi tällä kertaa enemmän, ja lopusta vastasi nollapelillään 36-vuotias konkarivahti Niko Hovinen, joka on ottanut sarjan aikana isoa roolia ja pelannut pudotuspelit toistaiseksi todella vakuuttavalla torjuntaprosentilla 95,88 ja päästettyjen keskiarvolla 1,04. Pahoista maalinteko-ongelmista kärsinyt joukkue sai tärkeät onnistumiset kevään ensimmäisen maalin iskeneelle Vincent Marleaulle sekä runsaasti playoff-kokemusta joukkueeseen tuovalle Joonas Raskille.

HIFK oli sarjan alkaessa suosikki materiaalietunsa turvin, asetelman luonnollisesti käännyttyä päälaelleen 3-0-tilanteessa. Kuudennessa pelissä saatetaan olla eräänlaisessa kyttäilyvaiheessa, johon helsinkiläiset eivät enää pysty lähtemään "ilman mitään hävittävää", jos kohta myöskään Pelicans ei vaikuta järin kykeneväiseltä katkaisemaan sarjaa. HIFK antoi voiton avaimet Pelsuille ensimmäisissä peleissä, ja nyt sama näyttää tapahtuvan toisinpäin. Yllättävästi sarjasta on tullut tulikuuman nahistelun sijaan enemmänkin puolustukseen nojaava taktinen tulikoe, jossa tosin Ville Peltonen on vääjäämättä askeleen perässä sarjan parhaisiin kuuluvasta valmentajasta Tommi Niemelästä.

Kumpikaan joukkue ei ole esittänyt parastaan

Pitkävetokertoimissa HIFK on aseteltu kotonaan suosikiksi prosentein 55-45, siinä missä jatkoon menevästä joukkueesta vedonlyöntimarkkinan vankka arvio on toki edelleen Pelicans arviolla 24-76. Sarjan lopputulosta helsinkiläiset tuskin tässä kohtaa miettivät, tai ainakaan ei pitäisi. Nyt tähtäimessä on vain ja ainoastaan sen venyttäminen seiskapeliin, kun taas Pelicansilla alkaa hiipiä ehkä jo mieleen pelko siitä, että 3-0-sarjajohto menetetään vasta toisena joukkueena Liiga-historiassa.

Suurin osa peleistä on ollut tähän asti varsin ympäripyöreitä, eikä kumpikaan ole mitään aivan kummoista esittänyt. Puolustus on ollut molemmilla hyvässä tikissä, mikä ei johda aina siihen viihdyttävimpään ja kauneimpaan peliin, mutta välillä kyllä tuloksekkaaseen, vastustajan hakatessa päätä seinään. Ylivoima on ollut kummallakin kelvotonta, HIFKin yv-prosentin ollessa 14,29 ja Pelicansilla lähes ilvesmäisen heikko 7,69.

Lähdetään siitä, että peli ei repeä kuudennessakaan kohtaamisessa, panosten ollessa edelleen tietysti korkeimmat mahdolliset. Erityisesti sarjan edetessä näissä katkopeleissä ja muissa tosipaikoissa joukkueilta on nähty tarkkaa pelaamista ja varsinkin puolustamista, PAPPin ja trapin hengessä. Vedonlyöntimarkkina on ajatellut runsasmaalisuuden ja vähämaalisuuden olevan lähes yhtä todennäköisiä, mutta meidän papereissamme uskottavampaa on niukkamaalisten otteiden jatkuminen, kuten kolmessa edellisessäkin pelissä. Sitä aiemmassa maaleja syntyi viisi, mutta niistäkin kaksi tyhjiin. Lapulle löytää tiensä kohde  alle 4,5 maalia .

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 4,5 maalia panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Nitro Casino, jolla se on 1,91.
Instagram will load in the frontend.