Kaksi Liigan mitalipelijoukkuetta voi selvitä jo tiistaina, parin puolivälieräsarjan ollessa 3-0-tilanteessa. Pelicans johtaa näillä numeroilla HIFKiä, joka hakee tiistaina neljännessä ottelussa kotiyleisön edessä edes hieman helpotusta toivottoman tuntuiseen tilanteeseen. Peltosen ryhmää tuskin juurikaan lohduttaa se, että kyseessä on ollut pienten marginaalien sarja, jossa helsinkiläisillä voisi hyvinkin olla voitto tai kaksi vyöllään. Onko mitään enää tehtävissä?

HIFK
Tasapeli
Pelicans
 
2,36
2,29
2,28
2,27
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pelicans pitänyt tilastoja pilkkanaan

Toistaiseksi nähty sarja on ollut pelillisesti tasainen. Pelicansin parempi viimeistely ja HIFKin puolustuksen yksilövirheet ovat pitkälti ratkaisseet ottelut. Täytyy huomata, että maaliodottamaa helsinkiläiset ovat vieneet esimerkiksi Liigaplotin mallinnuksen mukaan nyt kaikissa matseissa, lukeman ollessa yhteensä sarjan osalta 10,48-6,56. Räikeä ero kertoo osaltaan siitä, että tuurikaan ei ole kyllä ollut joukkueen puolella. Kliseisesti myös tuuri pitää ansaita, ja sitä ei alisuorittanut tähtisikermä ole tehnyt. Peltosen pelitapa ei ole vieläkään kirkas, eikä valmentaja tunnu myöskään saavan kaikkea irti pelaajistaan henkisellä puolella.

Kolmas ottelu toisti ottelusarjan kaavaa, HIFKin hävittyä niukasti jatkoerässä yksilövirheen seurauksena, kun Kasperi Kotkansalon selvä harhasyöttö johti Lars Bryggmanin ratkaisumaaliin. Tätä edelsi tasainen ja viihdyttävä ottelu, jossa molemmat joukkueet laukoivat ahnaasti. HIFK tasoitti pelin kolmannessa erässä Juha Jääskän maalilla, joka oli vasta koko sarjan toinen ylivoimaosuma ja joukkueeen ensimmäinen. Sekin tuli kreivin aikaan, nimittäin Nathan Schnarrin 2+2-minuuttista oli tuossa kohtaa jauhettu täsmälleen täydet neljä minuuttia.

Edellä mainittu korkea maila osui hyökkääjä Eetu Koivistoista naamaan sillä seurauksella, että hänen pelaamisensa on vaakalaudalla, ainakin jos peliväline osui silmään. Puolustaja Tony Sund on ollut puolestaan naamaan kolahtaneen kiekon takia sivussa kaksi edellistä peliä, mutta lähestynee pelikuntoa. Leo Komarov on sarjan ensimmäisen pelin purkauksensa jäljiltä yhä pelikiellossa. Pelicansilta pois on edelleen Elias Vilen.

Instagram will load in the frontend.

HIFK ansaitsee sarjasta voiton

Kuten ottelun kertoimista nähdään, vedonlyöntiyhtiöt laskevat HIFKin kotona yhä suosikiksi yksittäiseen otteluun, siinä missä koko ottelusarjan osalta helsinkiläisten mahdollisuuksiksi räknätään enää kuutisen prosenttia. Me allekirjoitamme tämän. Niin ottelutapahtumien kuin tilastojen perusteella ei voida pitää oikeutettuna Pelicansin "sweepiä" – vaikka toki urheilussa sellaistakin sattuu.

Edellisten kymmenen pudotuspelikevään aikana ottelusarja on ollut 3-0-tilanteessa 19 kertaa, ja näistä 10 kerralla on tappiolla ollut joukkue vienyt seuraavan pelin. Tämä on mielestämme kiinnostavan korkea luku, koska sarjaa niinkin selvästi johtava joukkue on yleensä sekä paremmassa vireessä että todennäköisesti myös parempi joukkue, ja lisäksi voisi kuvitella selkärangan monesti jo napsahtaneen tappiolla olevalla joukkueella – niin vaikeaa on sitten taas 3-0-tilanteesta nousta ottelusarjassa ohi. Liiga-historiassa tähän on pystynyt vain yksi joukkue.

Periaatteessa HIFK voisi laatunsa puolesta ehkä olla potentiaalinen senkin tekemään, mutta sitä ennen pitäisi löytää tappamisen meininki. Sitä joukkue lähtee hakemaan vaihto, erä ja peli kerrallaan. Nähtäväksi jää, mihin se riittää, mutta emme usko, että joukkue ulospuhaltaisi niin pahasti, ettei saisi raavittua voittoakaan kasaan tästä sarjasta! Siksi lapulle lähtee  HIFK:n otteluvoitto .

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on HIFK voittaa panostussuosituksella 5/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla se on 2,36.