Liigassa pelataan tiistaina kolmen ottelun kierros, jonka selkeä kärkitapaus on ohjelmassa Tampereella. Ilves on ollut Kanada-maljan perässä realistisesti kauden alusta asti, Jukurit vasta hiljattain noussut mukaan mestaruustaistoon. Joukkueiden kauden viimeisessä runkosarjakohtaamisessa luodaan jo asetelmia lähestyvään playoff-kevääseen, minkä lisäksi ottelulla voi olla iso vaikutus vaikkapa runkosarjan voittajaan. Pitkälle on siis tultu siitä, kun kaksikko reilut kymmenen vuotta sitten väänsi yhdessä karsintasarjaa.

Ilves
Tasapeli
Jukurit
 
2,19
2,15
2,13
2,10
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Ilves pyöritti Pelicansia härskisti EHT-viikolla

Alla on Euro Hockey Tour -viikko, jonka takia molemmilta oli viime viikolla sivussa useita nyt askiin palaavia pelaajia. Ilveksen tärkeimmät poissaolot olivat kapteeni Eemeli Suomi, ykkösmaalivahti Jakub Malek sekä ykköspakki Niklas Friman. Nämä poissaolo eivät paljon painaneet, kun Tupsukorvat teki yhden ottelun viikostaan täydellisen katkaisemalla Pelicansin kymmenen pelin kotivoittoputken suvereenilla esityksellä 1-7! Liekeissä olivat muun muassa sarjan kuumin hyökkääjä Eetu Päkkilä hattutempullaan, Ville Meskanen tehoin 0+4 sekä koko sarjan pistepörssin kärkinimi Oula Palve pisteillä 0+3. Tärkeä takamies Dominik Masin palasi kokoonpanoon.

Jukurit pelasi viikolla kaksi ottelua, joista ensimmäisessä kaatoi Tapparan kotona maittavasti 4-1, toisessa puolestaan TPS teki ryöstöreissun Mikkeliin vieden pisteet maalein 3-5. Jälkimmäinen oli mikkeliläisille toinen tappio lyhyen ajan sisään, kun joukkueen komean kymmenen pelin voittoputken katkettua. Myös turkulaisia vastaan Jukurit lähti päätöserään kahden maalin johdossa, mutta menetti tämän tehokkaasti viimeistelleelle vastustajalle. Paniikkinappulaa tuskin on tämän takia syytä painaa. Turku on aina ollut Jukureille syystä tai toisesta epämieluisa paikka, ja Jukureiltakin puuttui vino pino avainpelaajia ja pistemiehiä. Yksi heistä oli Patrik Puistola, joka harmillisesti myös loukkasi itseään EHT-pelissä ja jää sairastuvalle. Muuten molempien joukkueiden kokoonpanotilanne on erinomainen.

Ilveksellä ei ole kotiasiat kunnossa

Siihen nähden, että Ilves on sarjakärki, on sen kotipelaaminen ollut läpi kauden vaatimatonta. Joukkue löytyy kotisarjataulukosta vasta sijalta 11 ja on nytkin rouhinut edellisestä kymmenestä kotiottelusta vain kolme voittoa. Kaksi edellistä kotipeliä on päättynyt tappioon, joista varsinkin tammikuun lopun mahalasku Sportia vastaan oli nolohko. Jukurit se kohtasi viimeksi Nokia Arenalla marraskuun lopussa, jolloin pelattiin Ilveksen 6-5-voittoon päättynyt maalirikas hurlumhei-ottelu. Pari päivää tämän jälkeen Ilves vei nimiinsä Ikioma Areenalla pelatun ottelun maalein 2-3, vuoden alussa Jukurit voitti 4-2.

Kauden viimeisessä keskinäisessä kohtaa kaksi todella kovassa lentokelissä olevaa joukkuetta. Itseluottamusta uhkuvien joukkueiden maalinteko toimii tällä hetkellä erinomaisesti, ja kaksikko onkin sylkenyt eniten maaleja koko sarjassa. Vastaavasti varsinkin Ilveksellä on soinut omissa tiuhimpaan tahtiin kärkijoukkueista. Kun otetaan huomioon, että myös toisensa joukkueet ovat sytyttäneet hyvin viime kausina, odottaa vedonlyöntimarkkina pelistä turhankin vähämaalista. Joukkueet pääsevät raikkailla jaloilla ja terveillä rostereilla pelaamaan isoa matsia, kuitenkaan ilman playoffien tuomaa mailan puristusta. Lähdetään hakemaan tästä maaleja ja tällätään lapulle  yli 5,5 maalia  yli kahden kertoimella.

Halukkaat ottavat pienemmällä panoksella kupongille myös  Jukurien voiton . Sinällään Ilveksen suosikkiasema on ymmärrettävä, sillä materiaaliltaan se on ilman muuta kovempi joukkue ja juuri nyt vielä mikkeliläisiäkin kovemmassa iskussa, mutta siitä huolimatta kerroinasettelu on liiaksi kallellaan isännille heidän kehnon kotitilastonsa huomioiden. Kokeillaan Jukureita, joille saa suoran voiton kertoimeksi pitkälti yli 3 ja moneyline-voitollekin vielä mukavat 2,25.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 5,5 maalia panostussuosituksella 6/10 ja lisävihjeeksi Jukurit voittaa panostussuosituksella 3/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä ComeOn!, jolla se on 2,01. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa Bethard, jolla se on 3,20.
Instagram will load in the frontend.