Muutamia katkonpaikkoja on jo nähty tämän kevään Liigan puolivälierissä, mutta vielä ei ole yhtään joukkuetta lähetetty kesälaitumille. Seuraava mahdollisuus siihen koittaa perjantaina Nokia Arenalla, kun KalPa voi tehdä sensaation pudottamalla toisen mestarisuosikeista, ylivertaisella pelaajamateriaalilla operoivan Ilveksen jatkosta. MTV:n ilmaisen TV-pelin studio alkaa kello 18 kiekon pudotessa jäähän puolta tuntia myöhemmin.

Ilves
Tasapeli
KalPa
 
1,96
1,96
1,85
1,94
Lyö vetoa
5x20 € kierrätysvapaa ilmaisveto
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

KalPa osoitti jälleen vahvuutensa

KalPa tiesi taas keskiviikkona Niiralan montussa, että trappaamalla ja arkailemalla se ei tätä sarjaa vie. Sen sijaan se ei säästellyt aseitaan, hurjaa liikettä ja kylmäpäisyyttä, jolla nuoret taiturit lopulta nappasivat vasta sarjan ensimmäisen varsinaisen peliajan päänahan – noustuaan jälleen tappioasemasta ohi. Ilveskään ei jäänyt ilman huipputontteja kuten ei aiemmissakaan peleissä, mutta syystä tai toisesta tärkeimmät ratkaisijat eivät pysty tällä hetkellä parhaimpaansa lukuun ottamatta Eemeli Suomea. Hän näytti kapteenin elkeitä iskemällä toiseen peräkkäiseen otteluun tuiki tärkeän maalin. KalPan maaleista vastasivat Filip Westerlund ylivoimalla avauserässä sekä lopun salamamaaleilla – aivan ensimmäisen pelin tapaan – Andreas Okany, Matyas Kantner sekä Okany vielä toistamiseen tyhjiin.

Se mikä keskiviikkona kiinnitti huomion aikaisempiin kohtaamisiin nähden oli se, että tunnetta alkoi löytyä, melkein jo liikaakin. Eritoten Ilves hankkiutui jäähyboksiin turhan useaan otteeseen, minkä lisäksi pelissä nähtiin draamaa muun muassa missatun rankkarin sekä Matias Mäntykiven tarpeetonta hölmöilyä seuranneen ulosajon muodossa. Vastaavasti hermokontrolli alkoi falskata muun muassa Adam Clendeningillä. Omanlaistaan playoff-fiilistä oli siinäkin, että pelissä nähtiin peräti kaksi selvää paitsiomaalia.

Paitsiomaaleja, jotka joukkueiden ja fanien kannalta sentään onneksi menivät keskiviikkona tasan, on nyt nähty ottelusarjassa vähintään yhtä monta kuin ylivoimamaaleja! Yv-onnistumisia on nähty vaivaiset kaksi, molemmat KalPan toimesta, mikä on hämmentävää ottaen huomioon runkosarjan parhaimpiin kuuluneen Ilveksen erikoistilannepelaamisen. Syy heikolle viimeistelylle on mysteeri – moni pitää ylivoimaa kuitenkin yhtenä isoimpana syynä sille, miksi sarjan tilanne on 3-1 KalPalle. Ilveksen pitäisi todennäköisesti laittaa ylivoimansa välittömästi toimimaan, jos se haluaa yrittää sarjaa vielä kääntää. Ei ihan helppo homma.

Millainen Ilves nähdään selkä seinää vasten?

Kissapeto on nyt ajettuna tiukasti häkkinsä nurkkaan. Suurimman osan ajasta sen peli ei ole ollut umpisurkeaa, mutta vapautuneisuus ja ilo on ollut kaukana pelistä, eivätkä odotetut kärkimiehet eivät ole pystyneet odotettuihin ratkaisuihin. KalPa on saanut pelata urheilujoukkueen suosikkiasemassa eli altavastaajana, kun taas Ilves on ollut selvä suosikki, mikä on sille vielä seuratasolla vähän uutta. Ovatko asetelmat nyt muuttumassa siihen suuntaan, että yhtäkkiä Ilveksellä ei olekaan mitään hävittävää, kun se on sarjassa 3-1-sillassa?

Vedonlyöntimarkkina laskee tamperelaisten jatkoonmenolle vielä parinkymmenen prosentin saumat. Me arvelemme, että varsinkin statement-tyylisellä nappipelillä sarja voisi vielä kääntyä. Ratkaisun avaimet piilevät mainitussa erikoistilannepelaamisessa, joka on ollut lukossa – mutta kiistatta myös "varianssin uhri". 17 ylivoimamahdollisuutta ilman onnistumista Ilveksellä on aivan koomisen puolelle menevä lukema, jossa on osaltaan myös hieman sattumaa mukana: Suomen maali edellisessä pelissä oli käytännössä ylivoimaosuma, vaikka rangaistus olikin ehtinyt paperilla loppua paria sekuntia aiemmin.

Vaikka ylivoima on ollut molemmilla joukkueilla tehotonta ja alivoima puolestaan hyvää, niin nyt tälle tilastokummajaiselle tulee stoppi ja ylivoimaosumia nähdään. Tähän on ainakin kaksi eri tapaa, jotka ovat Ilveksen hyökkäyspelin löytyminen kreivin aikaan kauden isoimmassa pelissä, jättiyleisön edessä, tai sitten toisaalta hermojen lopullinen meneminen, joka puolestaan avaa liukuhihnalla mahdollisuuksia toiseen päähän. KalPakin varmasti panostaa ylivoimaan erityisen paljon, koska tietää miten vaikeaa voiton nappaamisesta Tampereella tulee 5v5-pelissä: yv-rankaisut kelpaisivat ja varmasti vastustajaa osataan myös sopivasti kuumentaa. Isketään lapulle  yli 1,5 ylivoimamaalia , jolle saa Bethardilta kertoimeksi ihan kelvolliset 2,25.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 1,5 ylivoimaamalia panostussuosituksella 4/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 2,25.