Jukurien ja Kärppien sarja on Liigan puolivälierissä tiistaina toinen 3-0-tilanteessa oleva sarja. Jukurit on jälleen jäämässä hyvän runkosarjan jälkeen puolivälieriin, tällä kertaa selkeämmin kuin kaksi vuotta sitten, jolloin sarja KooKoota vastaan venyi seiskapeliin. Vielä ei sarjaa ole ratkaistu, mutta Mikkelissä ei pidetä toiveita turhan korkealla.

Jukurit
Tasapeli
Kärpät
 
2,23
2,22
2,20
2,20
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kolmospelissä Kärpät selvästi edellä

Kolmannessa ottelussa toistui ottelusarjan kuva. Jukurit piti kiekkoa ja hallitsi ainakin näennäisesti, sekä laukoi yli kaksinkertaisesti Kärppiin nähden, mutta hävisi kuitenkin selkein maalinumeroin 5-2. Tähän kotijoukkueen siivitti erityisesti Ville Koivusen hattutemppu. Teemu Turunen on tällä hetkellä myös pysäyttämättömässä iskussa ja tehoili jälleen pisteet 1+3, iskettyään maaliskuussa nyt 4+7=11 pojoa kahdeksaan otteluun. Aleksi Antti-Roiko onnistui niin ikään ylivoimamaalin tekemisessä. Kärppien maalissa kokeneella Tomi Karhusella oli hyvä päivä, siinä missä toisessa päässä väsyneelle Markus Ruusulle riitti alle 24 minuuttia, kunnes Rasmus Korhonen korvasi hänet.

Jukureiden etsikkoaika oli perjantaina pudotuspelien ensimmäisessä kotipelissä, jonka joukkue onnistui venyttämään jatkoerään. Tuossa kotijoukkue iski hyvin päälle ja olisi fyysisyydellään ja taistelullaan ehkä ansainnut voiton – Kärpät oli maalivahdin verran parempi. Sen pelin ulkopuolella on Kärpät ollut parempi aika lailla kaikilla kentän osa-alueilla, vaikka Jukurit onkin onnistunut ajoittain pitämään kiekkoa. Näkymättä ei ole jäänyt oululaisten silmissä kohonnut itseluottamus onnistumisten jälkeen.

Molemmat joukkueet pääsevät katkaisupeliin ehjillä kokoonpanotilanteilla. Loukkaantumisia ei ole, mutta Kärppien rosteri on leveämpi ja nauttii pienestä lepoedusta, koska taittaa matkansa lentämällä.

Jukureiltä löpö loppu

Eiköhän tämän sarjan kääntämisen suhteen ole usko hiipunut niin kannattajakunnassa kuin pelaajissa. Jukurit lähtee kiusaamaan Kärppiä ja hakemaan kevääseen edes yhtä voittoa, mutta nähdyn perusteella niin tekemisen taso kuin itseluottamus eivät vain tällä hetkellä riitä riitä. Sääli sinänsä, kun miettii, miten mahtavassa iskussa joukkue parhaimmillaan oli runkosarjan aikana. Jos tuo vielä saavutettaisi, olisi mahdollisuus lähes mihin tahansa, mutta tuntuu, että huippuvire jäi runkosarjaan.

Mielestämme kertoimissa ei ole otettu tarpeeksi hyvin huomioon sitä, että Jukureiden käyrä osoitti alaspäin jo runkosarjan lopussa ja nyt kolmen tappion jälkeen joukkueen ilme on lannistunut. Kotivoitto perustuisi lähinnä siihen, että Kärpät ikään kuin antaisi sen tapahtua, "annetaan nyt yksi voitto noillekin" -hengessä. Kotijoukkueen taisteluilmeeseen, viimeistelyyn ja maalivahtipelaamisen tasoon ei voi luottaa. Pahasti näyttää siltä, ettei myöskään kannustusjoukoilta ole kovin paljon apuja tulossa.

Sarjan oltua 3-0-tilanteessa edellisen kymmenen pudotuspelikevään aikana on häviöllä ollut joukkue vienyt seuraavan pelin yli puolella kerroista. Nyt uskomme kuitenkin, että erittäin kokenut playoff-joukkue ei lähde sarjaa pitkittämään vaan päästää mikkeliläisryhmän kärsimyksistään. Sarja on jo lähes ratkaistu ja odotuksissa on enää nimellinen niitti. Muhkean yli 3,00 kertoimen siivittämänä pelivalinnaksi nousee rohkeasti  Kärppien otteluvoitto .

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Kärpät voittaa panostussuosituksella 5/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 3,10.
Instagram will load in the frontend.