Jääkiekon MM-kisojen isäntämaa Tšekki lähti kisoihin jo valmiiksi vähintään kohtalaisella joukkueella, mutta vahvistuu näillä näppäimillä vielä uuteen tähtiluokkaan. Mukaan kisakoneeseen tipahtavat nimittäin Boston Bruinsin merkittävät NHL-avut David Pastrnak ja Pavel Zacha, joiden pitäisi hypätä remmiin tiistain aamujäille. Alkuillan pelissä 17.20 karistellaankin sitten jo jet lagit silmistä, kun lohko paketoidaan Kanadaa vastaan ja ratkaistaan lohkovoittaja! Kanada on varmasti vähintään lohkon kakkonen ja varmistaa voiton yhdelläkin pistellä, jolloin Tšekin on mahdollista myös pudota vielä kolmanneksi. Tšekki taas etenisi lohkovoittoon kolmella pisteellä.

Perustaso riittänyt Kanadalle

Hallitsevan mestarin kisat tähän asti ovat olleet lopulta varsin Kanadalle ominaiset. Mitään säkenöivää Kanada ei ole vielä esittänyt, mutta eipä ole tarvinnutkaan. Vaahterapaidat porskuttavat silti eteenpäin lähes puhtaalla pelillä – ja tuokin yksi menetetty piste Itävallalle menee puhtaasti asennevamman piikkiin. Perustaso on riittänyt, sillä vielä tätä laatujoukkuetta ei ole laitettu edes kunnolla ahtaalle, vaikka Suomi räppäsikin pari nopeaa maalia kisojen varmasti parhaisiin maalivahteihin kuuluvan Jordan Binningtonin selän taakse. Toki vaade on noussut, ensin Leijonien ja sitten ennen kaikkea Sveitsin kanssa, mutta hätää ei ole ollut. Hieman tässä vielä odotetaan kovempaa testiä, siinä missä toistaiseksi on testattu lähinnä tylsyyden sietokykyä – eikä ihan puhtain paperein, kuten juuri mainittu Itävalta-peli osoitti.

Uskomme juuri äänekkään kotiyleisön vauhdittaman, tasapainoisen lohkovaiheen pelanneen Tšekin tarjoavan Kanadalle toistaiseksi kovimman haasteen. Joukkue on pelannut pirteää lätkää ja juhlinut vähintään neljää maalia kaikissa otteluissa pienempiä kiekkomaita vastaan. Maalinteko on takunnut enemmän muita isoja vastaan, mutta myös oma pää on noissa peleissä pidetty kontrollissa, eikä lataus ole mennyt yli – sekä Suomea että Sveitsiä vastaan tuli kuitenkin pisteitä plakkariin. Otteluohjelma suosii isäntiä siinä mielessä, että nyt se pääsee lohkovaiheen pääpahiksen kimppuun harvinaisten kahden huilipäivän jälkeen, siinä missä Kanada on sunnuntaina pelannut kovan matsin.

Lisäksi huomioon pitää tietysti ottaa mainitut kovan luokan Änäri-vahvistukset. Onhan näissä aina riskinsä, kun tullaan työnantajan palveluksesta Pohjois-Amerikasta aivan takki tyhjänä isompaan kaukaloon, keskelle jo melko hyvin yhteen sulautunutta MM-kuplaa. Tässä kuitenkin mielestämme isoa roolia ottaa se, että kyseessä ovat kotikisat. Kyllä se lisävirta varmasti sen kautta löytyy, ja tuoreesta pettymyksestä kaivetaan voimaa päättää kausi vielä juhliin.

Kotiyleisö siivittää Tšekin mallisuoritukseen

Ottelun lähtökohdat ovat hieman samanlaiset kuin Kanadan ja Sveitsin kohtaamiseen sunnuntaina. Kanada lähtee kivikovan materiaalinsa ja rutiininsa takia suosikinpaikalta (prosentit 49-22-29), mutta mitenkään tekemätön paikka sen horjuttaminen ei pitäisi olla. Kanada on kokenut Suomen salama-alun, josta se ei ollut vielä moksiskaan. Sen sijaan se mitä se ei ole kokenut, on yli 17 000 -päinen kotiyleisö kannustamassa omiaan raivokkaasti. Lohkovoitto ei ole sen vaakakupissa välttämättä niin kauhean arvokas asia: esimerkiksi edellisistä viidestä MM-turnauksesta Kanada on voittanut lohkonsa vain kertaalleen, vaikka on lopulta edennyt finaaliin neljästi, voittaen näistä kaksi.

Me kallistumme näillä kertoimilla enemmän Tšekin suuntaan. Myönnetään materiaalin menevän Kanadan suuntaan, mutta ei mitenkään järin ylivoimaisesti, varsinkin jos isäntäjoukkueen vahvistukset onnistuvat. Lähdetään siitä, että Kanada hallitsee kenttätapahtumia, mutta Tšekki on viimeistään ottelun loppupuolella halukkaampi joukkue ja valmis räjäyttämään O2 Arenan katon ilmaan! Kohteeksi valikoituu  Tšekki voittaa ratkaisuun asti , jonka kerroin on mehevät kaksi ja puoli! Valueta vetoon lisäät hyödyntämällä vedonlyöntibonukset, joiden avulla onnistuu joko pelaaminen ilmaisvetojen avulla tai talletusbonuksen turvin.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Tšekki voittaa ratkaisuun asti panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä TonyBet, jolla se on 2,50.