Liigan perinteisiin kuuluu pronssiottelu, jonka merkityksestä kaikki eivät ole yksimielisiä. Joka tapauksessa sellainen on taas luvassa perjantaina, ja nyt pitäisi olla kyllä molemmilla joukkueilla nälkää mitaleille. 2010-luvulla kultaa vuollut, kesken kauden valmentajaa vaihtanut Kärpät saisi jätettyä peleistä ehdottomasti hyvän maun suuhun onnistumalla muutaman vuoden tauon jälkeen palaamaan mitalikantaan. Pienemmälle KalPalle puolestaan jalometalli on sen verran harvinaista ollut ylipäätään läpi seurahistorian, että se maistuu takuuvarmasti aina. Varsinkin tällä kaudella altavastaajan paikalta olisi himmeinkin mitali sille varmasti lähes kuin mestaruus konsanaan, joten hyvinkin herkullisista asetelmista lähdetään tähän MTV:n ilmaiseen TV-peliin, jossa studio lähtee käyntiin kello 18.

Kärpät
Tasapeli
KalPa
 
2,36
2,32
2,30
2,30
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Puhti loppui välierissä parempia vastaan

Kumpikin joukkue hyytyi välieräsarjoissaan lopulta aktiivisempaan ja laadukkaampaan peliin kyenneitä vastustajia vastaan. Kärppien kohtaloksi koitui Pelicans, joka pystyi kerta toisensa jälkeen pimentämään oululaisten terävän kärjen ja pysymään pois jäähyboksista siinä määrin, ettei myöskään kevään paras 35-prosenttinen ylivoima onnistumisilla juhlinut. Odotetusti avainroolissa oli myös erikoisessa välikädessä pelannut Niklas Kokko, joka pelasi loistavan sarjan. Sen myötä Kärppien maalisaldoksi jäi viidessä ottelussa vaisu kuusi. Maaleista vastasivat Turunen ja Hyry kahdesti, Koivisto ja Kemppainen kertaalleen.

KalPan missio lähteä Nokia Arenalle karhunkaatoon toista kertaa putkeen tänä keväänä oli nuorelle joukkueelle liian vaativa. Kyllähän siinä säpinää riitti, ja sinänsä aivan hyvin mielenkiintoinen välieräsarja olisi voinut pidemmäksikin venähtää. Ensimmäinen peli ratkesi jatkoerässä Tapparalle, ja toinen taas sitten surullisenkuuluisasti valahti KalPan käsistä sen johdettua avauserän aluksi 4-1. Tämä peli menee omanlaistensa klassikoiden joukkoon – nyt kävi niin, että kokemus voitti kokemattomuuden. Ei ollenkaan huono taistelu kuitenkaan KalPalta, varsinkaan verrattuna otteluvoittoihin.

Joukkueet pääsevät mukavan kuuden päivän huilin jälkeen peliin levänneinä ja raikkailla jaloilla, eikä kummassakaan joukkueessa pitäisi olla juurikaan loukkaantumishuolia.

Pronssi kiinnostaa

Kiinnostus pronssiottelua kohtaan vaihtelee varmasti paitsi yleisössä myös joukkueiden välillä. Uskaltaisimme väittää, että vaikkapa kun keväällä 2021 HIFK kaatoi Tapparan pronssipelissä 7-1, niin kyllä siinä oli jostain muusta kuin valtavasta tasoerosta kyse. Nyt ei pitäisi mitään motivaatio-ongelmia olla, vaan kumpaakin luulisi himmeimmän mitalin kiinnostavan. Mutta kumpaa enemmän? Joukkueiden voitontahto on asia, jota kliseisyyteen asti pohditaan, mutta tässä ottelussa se on tavallistakin suuremmassa roolissa.

Vedonlyöntiyhtiöissä joukkueiden voimasuhteet on laskettu aika tasaisiksi, sillä Kärpät on kotonakin vain noin 55-45-suosikki. Mutta ihan hajulla tässä mielestämme bookerit ovatkin. Vaikka oululaisiakin mitali kiinnostaa, tällaisessa pelissä näemme nuoren KalPa-ryhmän tahdon kovempana. He ovat osoittaneet loistavaa henkeä melkein koko kevään ajan, lukuun ottamatta surullisenkuuluisaa päätöserää Kuopiossa, jossa homma lähti sivuluisuun, ja tuosta nuoret tähdet maksavat oppirahoja. KalPa oli myös runkosarjassa Kärppiä vastaan vahva ja voitti keskinäiset 3-1. Lähdetään näillä eväillä iskemään lapulle  KalPa voittaa ratkaisuun saakka , jolle saa kertoimeksi 2,14.

Taas yhden Liiga-kauden kääntyessä jo iltaa kohti, otetaan sen kunniaksi kantaa vielä maalimääriin lisävihjeen muodossa. Kuten sanottu, pronssipelien historia on kirjava ja mukaan mahtuu monenlaista peliä, joista osassa toista on kiinnostanut silmin nähden enemmän, joissain ei kumpaakaan, toisissa niinkin paljon että maila alkaa puristaa. Lähdetään hakemaan tähän perjantai-iltaan pronssipeliä, jossa molemmat haluavat voittoa, mutta lähtevät kuitenkin hakemaan sitä rennolla rohkeudella ja savolaisella lupsakkuudella. Tämä tietää monesti maaleja: isketään lapulle  yli 5,5 maalia , jolle saa kertoimeksi 2,42.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on KalPa voittaa ratkaisuun asti panostussuosituksella 7/10 sekä lisävihjeeksi yli 5,5 maalia panostussuosituksella 4/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Rabona, jolla se on 2,10. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa XLBet, jolla se on 2,43.