Valioliigan kiireinen viikko kruunataan sunnuntaina, jonka isoin peli käydään Manchester Unitedin ja Liverpoolin välillä. Hiljattain mestaruustaiston kärkinimeksi noussut Pool hakee nälkäisesti revanssia jäätyään tällä kaudella jo kahdesti ilman voittoa Punaisista paholaisista, mikä on vähintäänkin outoa tämän kauden vireillä. Uusi mahdollisuus koittaa kello 17.30 alkavassa ottelussa.

Pelicans
Tasapeli
Kärpät
 
2,19
2,16
2,15
2,15
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

ManU sössi ennätysmäisesti

Manchester United tunaroi legendaarisesti viikkokierroksen hillittömässä vieraspelissä Chelseaa vastaan. Nopeasti syntyneestä 2-0-tappioasemasta ei joukkue vielä lannistunut, vaan hilasi pelin tasoihin vielä avausjaksolla. Pelipäällä ollut Garnacho vei vieraat johtoon toisella puoliajalla. Aivan viimeiselle mahdolliselle hetkelle näytti siltä, että europaikoista unelmoinut joukkue saa arvokkaat pisteet Lontoosta, mutta mitä vielä. Niin ikään loistoiskussa ollut Cole Palmer tälläsi jo illan toisen pilkun lisäajan 10. minuutilla – jonka jälkeen onnistui vielä kertaalleen ja sinetöi kotijoukkueen 4-3-voiton! Peli oli historiallinen, sillä ikinä ei ole hävinnyt joukkue johtanut ottelua näin myöhään. Todella kaoottista oli manchesterilaisten pelaaminen ja varsinkin puolustaminen, mutta kuten numerot kertovat, samaa voidaan sanoa kotijoukkueesta. Ehkä jopa tuomarityöskentelystä.

Liverpool voitti torstaina kotonaan Sheffieldin odotetun rutiininomaisesti, mutta ei mitenkään murskaavasti, vaikka loppulukemat 3-1 jokseenkin tyydyttivät faneja. Darwin Nunezin ensimmäinen maali meni täysin maalivahdin avausvirheen piikkiin. The Blades onnistui tunnin kohdalla tasoittamaan ottelun, jonka jälkeen alkoi jo hieman paine Pool-leirissä kasvaa. Lopulta vapauttavan makean töötin iski Alexis Mac Allisterin vikalla vartilla. Sen jälkeen vielä varsinaisen peliajan loppuhetkillä Cody Gakpon hieno puskumaali sinetöi voiton, eikä siinä hätää nyt varsinaisesti ollut missään vaiheessa. Tämä on kuitenkin ollut aika monessa pelissä juonena Poolilla tällä kaudella, että hommasta tehdään itselle turhan vaikeaa, eikä suvereeneja esityksiä nähdä yhtenään. Toki tällä hetkellä myös otteluruuhka on valtavaa. Tosin Mestarien liigassa ei joukkue tällä kaudella ole mukana, mikä saattaa olla sille myös onni pokaalijahdin kannalta.

ManUlla tuntuu olevan ongelmia vähän joka saralla: pelitavassa, kopissa ja vaikka missä. Sanotaan kuitenkin edes se joukkueen puolustukseksi, että loukkaantumiset kurittavat sitä reippaasti. Varsinkin puolustusuuntaan uhkaa melkein pelaajat loppua kesken, kun niin Victor Lindelöf, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez kuin Luke Shaw ovat pois sekä mahdollisesti Jonny Evans ja Raphael Varane, keskikentältä Casemiro. On niitä poissaoloja kyllä vieraillakin, mutta laajempi rosteri sen myös kestää paremmin ja loukkaantumiset ovat pidempiaikaisia, joten tarvittavia muutoksia on jo ehditty tehdä. Sivussa jatkavat ainakin Trent Alexander-Arnold, Alisson, Diogo Jota, Joel Matip ja Thiago. Wataru Endo voisi olla tekemässä pian paluuta keskikentälle.

Voiko kaoottinen United olla peikko Poolille?

Tähän peliin lähtiessä suurseurat ovat tilanteiltaan kuin yö ja päivä. Erittäin sekavassa tilassa oleva, motivaationsa menettänyt kotijoukkue isännöi vieraita, jotka pelaavat kurinalaisesti mestaruudesta ja saavat taatusti lisäkipinää Jürgen Kloppin lähdöstä kauden jälkeen. Sanomattakin on selvää, että Liverpool on tikissä hävittyään tällä kaudella vain kaksi sarjapeliä, ensimmäisen Tottenhamille syyskuussa ja toisen Arsenalille helmikuussa. Ei ole yllättävää, että vetofirmoissa jätetään isäntien voittomahdollisuuksiksi alle 20 prosenttia, siinä missä vierailla ne ovat 60 prosentin pinnassa loppujen jäädessä tasapelille.

Vaikka kaikki viittaa vierasvoiton suuntaan – paitsi kotietu, joka sekään ei ole Old Traffordilla ollut tällä kaudella kovin vahva –, niin aina urheilussa ei kaikki ole rationaalista. Melkeinpä samoista lähtökohdista on kauden aiempiinkin kohtaamisiin lähdetty, mutta niin vain ManU taisteli Anfieldiltä maalittoman tasatuloksen joulukuussa ja sitten erinomaisen esityksen jälkeen 4-3-voiton FA Cupin puolivälierässä kolme viikkoa sitten. Tuo oli yksi joukkueen kauden parhaista peleistä ja tuli hyvään paikkaan. Kummitteleeko tuore muisto pelaajien mielissä? Kuulostaa hyvin oudolta, että tämä Pool ei kauden kolmella yrittämällä kertaakaan kellistäisi tätä ManUa – vai antaako tämä asetelma jopa paineita mestaruussuosikin suuntaan?

Niin se silti on, että jos aikoo tulla muuhun päätelmään kuin siihen, että Liverpool hoitaa homman sunnuntaina, täytyy ajatella järjen sijaan sydämellä ja me emme niin tee. Lähdemme etsimään Pool-merkkisiä kohteita, mikä ei sekään ole aivan helppoa, koska niin tekevät muutkin ja kertoimet ovat alamaissa. Valintamme kohdeviidakosta on  Liverpool tekee maalin molemmilla puoliajoilla , mille saa kertoimeksi houkuttelevat 1,88. Tämä on toistunut nyt neljässä peräkkäisessä ottelussa, ja saman tasaisen menon pitäisi jatkua heikkoa vastustajaa vastaan.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Liverpool tekee maalin molemmilla puoliajoilla panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä LV BET, jolla se on 1,88.
Instagram will load in the frontend.