Jääkiekon MM-kisat puksuttaa kohti pudotuspelejä. Alkusarjan kääntyessä kohti loppuhuipennusta ei Jukka Jalosen tämän vuoden saappaita käy kateeksi. Mies on jättämässä kipparoimansa laivan loistavien vuosien jälkeen, mutta tällä hetkellä horisontissa siintää kaikkea muuta kuin kultainen satama. Leijonat on sössinyt itsensä vaaravyöhykkeelle sen suhteen, pääseekö edes pudotuspeleihin, eikä tätä tilannetta helpottanut Itävallan varsinaisen peliajan voitto Norjasta sunnuntaina. Ennen lohkon kovaa ratkaisupeliä Suomi kohtaa kuitenkin maanantai-iltana Tanskan, minkä ei vielä pitäisi saada turkkia pörhistymään liiaksi.

Suomelle hyvästä pelistä luu käteen

Leijonien kannalta hieman huolestuttavaa on, että se pelasi Kanadaa vastaan lauantaina hyvää jääkiekkoa, mutta vastustajalla ei silti ollut hätää. Ottelun alussa Suomi yllätti Vaahterapaidat housut kintuissa ja karkasi nopeasti 2-0-johtoon pirteästi pelanneen Puljujärven ja Puustisen maaleilla, mutta pelin mittaan Kanada osoitti henkisen ja materiaalisen niskalenkkinsä. Se joukkue, jolla olisi vielä tarpeen vaatiessa ollut vara painaa kaasua, oli Kanada – Suomella puolestaan kiri jäi varsin torsoksi. Vaikka ottelussa roolia ottivatkin myös räikeät yksilövirheet, kokonaisuudessa huolestuttavaa oli ennen kaikkea tärkeiksi syömähampaiksi kaavailtujen Innalan ja Granlundin, ei varsinainen heikkous, mutta yhteensopimattomuus rosteriin. Kyllähän maaliuhkaa varsin laajalla rintamalla löytyy, mutta kovia maita vastaan se meinaa jäädä liian summittaiseksi.

Maanantaina vastaan ei kuitenkaan tule liian kova maa. Tanska on noussut 2000-luvun alussa A-maajoukkuetasolle, eikä sieltä ole enää pudonnut vaan vaikuttaa pysyväisluonteiselta MM-maalta. Pari kertaa se on selvinnyt myös kahdeksan joukkoon. Ailahtelevan heittopussin vikaa Tanskassa silti on, eikä se tänä vuonna tasoltaan ole ainakaan keskiverto-Tanskaa parempi. Kisat alkoivat lupaavasti komealla 5-1-voitolla sittemmin ihastuttaneesta Itävallasta, mutta sen jälkeen on ollut horjuvaa. Esimerkiksi päätöserään Isoa-Britanniaa vastaan Tanska lähti tasatilanteessa, mutta sai sentään ylivoimalla rouhittua tarvittavan voittomaalin. Muuten rivi on punainen, karmeimpana viimeisenä Sveitsille lauantaina kärsitty 0-8-tappio. Tšekkiä vastaan sen sijaan oli yritystä, ja Tanska sai aikaan neljä osumaa häviten 7-4.

Leijonat hakevat lohtua vaikeuksien keskellä

Todennäköisintä on, että Suomen kohtalo pudotuspeleihin pääsyn osalta ratkaistaan näissä kisoissa tiistaina Sveitsiä vastaan – mahdollinen ennenaikainen kuolemanpeli vaikuttaa tässä vaiheessa aikamoiselta kolikonheitolta. Sitä ei kuitenkaan tarvitse ihan vielä murehtia, emmekä usko myöskään Leijona-miehistön niin tekevän. Jalosen poppoo on ollut näissä kisoissa pikkumaita vastaan Itävaltaa lukuun ottamatta kohtuullisen pirteä, ja varsinkin Ison-Britannian 8-0-rökitys oli jopa epäsuomalaisen railakas maalintekoharjoitus. Vastassa on nyt yksinkertaisesti heikko joukkue, jolla ei ole tänä vuonna sitäkään vähää virtaa maalintekoon ja yleiseen kiinnostavuuteen, mitä se saisi edes yhdestäkin ylemmän korin ukosta. Esimerkiksi NHL-pelaajia löytyisi maasta muutamia, mutta tänä vuonna he eivät ole lähteneet MM-hommiin.

Me uskomme, että Suomi hyvinkin löytää tähän matsiin peli-ilon, ehkäpä pienen alkujännityksen laukeamisen jälkeen, ja voi mättää maaleja yhden jos toisenkin. Ottaen huomioon, että Tanskakin on varsin hyvin maaleja saanut aikaan ja voinee räpätä jokusen myös Suomen verkkoon, niin tässähän on ainekset vaikka useampaan pönttöön. Isketään liuskalle  yli 5,5 maalia , joka on toteunut Tanskan kaikissa peleissä yhtä lukuun ottamatta.

Silmiinpistävä on myös tarjolla oleva jopa kolmosen kerroin  Suomen vähintään neljän maalin voitolle , jollaista kaavailemme lisävihjeeksi pienemmällä panostuksella. Tämä kerroin on yläkanttiin, sillä näkisimme oikean hinnoittelun olevan paljon lähempänä kahta. Nyt saa ja pitää nauttia tästä heppoisesta vastustajasta, jonka leijona voi aavistaa olevan sille jopa kevään viimeinen ateria.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 5,5 maalia varsinaisella peliajalla panostussuosituksella 6/10 ja lisävihjeeksi Suomi -3,5 panostussuosituksella 3/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 2,15. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa myös Bethard, jolla se on 3,00.