Liigassa luodaan lauantain täydellä kierroksella asetelmia edessä häämöttävään pudotuspelikevääseen. Viikonlopun kohokohta on runkosarjan viimeinen, kaikkiaan kauden neljäs, kohtaaminen Tapparan ja HIFKin välillä. Ottelu alkaa kello 17 Nokia Arenalla, josta on tullut helsinkiläisille kahden viime vuoden aikana paha paikka.

 
 

Kotiinviemisiä vierasreissuilta

Kumpikin joukkue teki perjantaina voitokkaan matkan, HIFK Mikkeliin ja Tappara Jyväskylään. Molemmat saivat voitoistaan vahvistusta jo valmiiksi hyville vireille sekä itseluottamusta useamman onnistumisen myötä. HIFKin testi oli kovempi, vaikkakin väsynyt sellainen. Joukkue hoiti alkuvuoden komeetan moitteetta lähes kaikkia kaksinkamppailuita myöten ja iski samalla kuusi maalia. Maalinteko on viime aikoina toiminut, sillä päällä on neljän ottelun voittoputki, joista jokainen on tullut vähintään kolmen maalin erolla. Vakuuttavaa tekemistä on nähty hyökkäyksessä vähemmän yllättäen esimerkiksi Jori Lehterältä, joka tehoilee illasta toiseen ja löytyy koko sarjan maalipörssin 5. sijalta erikoisella pistejakaumalla 5+45=50.

Tappara toi Jyväskylästä mukanaan rutiininomaisen 1-4-voiton. Sekin sai onnistumisia laajalla rintamalla rankaisten myös ylivoimalla kahdesti, mikä piristää välillä erikoistilannepelaamisen kanssa kipuillutta Rikard Grönborgin ryhmää. Mikään aivan helppo peli ei ollut kyseessä esimerkiksi JYPin lauottua huomattavasti enemmän. Heljangon hyvää peliä osaltaan tarvittiin, vaikka loppulukemat selkeät olivatkin. Hieman tässä mietityttää, miten jo valmiiksi kireä otteluaikataulu toimii näissä perjantain tunnilla myöhästetyissä TV-peleissä. Tapparan peli Jyväskylässä loppui noin 19 tuntia ennen seuraavan kovan matsin alkamista kahden tunnin matkan päässä.

Toki on ammattilaisurheilijoista kyse, ja lauantain isäntäjoukkuetta auttaa myös se, että se pääsee peliin ehjällä kokoonpanolla. HIFKiltä ovat loukkaantuneina hyökkääjät Eetu Koivistoinen ja Joonas Rask sekä puolustajat Aron Kiviharju ja Joona Lehmus. Ihan kohtuullinen tilanne vielä kauden vaiheeseen nähden, ja ennusteet ovat vielä ihan hyvät playoffeja ajatellen.

Nokia Arenan valot sokaisseet IFK:n

HIFKin tilasto reilut pari vuotta sitten avatulta Tampereen Nokia Arenalta on yhä naurettavan kehno: Tapparan vieraana helsinkiläiset ovat olleet uudella areenalla kahdeksan kertaa ja jääneet aina pisteittä, Ilveksen vieraana puolestaan vastaava saldo on yksi piste seitsemässä ottelussa. Usein keskinäiselle lähihistorialle annetaan vedonlyönnissä aivan liikaa painoarvoa, mutta tätä on enää vaikea sivuuttaa sattumana. Miksi HIFK on ollut kirottu Nokia Arenalla – ja tietysti milloin putki katkeaa? Tappara on ollut IFK:lle paha vastus myös Nordiksella, jossa kauden molemmat keskinäiset ovat päättyneet jatkoajan jälkeen tamperelaisille 2-3.

Viimeisin HIFK-voitto onkin Tapparalle tämän vuoden ainoa voitto nykyistä top-6-joukkuetta vastaan – tarkemmin sanottuna Kirvesrinnat on ottanut kolmen pisteen voiton top-6-joukkuetta vastaan viimeksi yli kaksi kuukautta sitten, vaikka mahdollisuuksia on tämän jälkeen ollut kuusi. Tällainen sakkaaminen kovimpia kilpakumppaneita vastaan ei ehkä oikein lupaa hyvää kevättä ajatellen. Toki nyt puhutaan joukkueesta, joka piste per peli -laskutavalla on sarjakärjessä napsittuaan rutiinivoittoja lähes koko kauden ajan tapparamaisen huikeaan tahtiin.

Kaksi erittäin laadukasta ja mahdollisesti keväällä pitkälle menevää joukkuetta kohtaa Liigan lauantai-illassa. Molemmilla on ollut päällä hyvä meno viime kierroksilla, mutta vielä vakuuttavampi on HIFKin vire. Joskus jokainen putki ja kirous katkeaa ja me lähdemme rohkeasti siitä, että lauantai on se päivä, kun Nokia Arenan kirous päättyy! Yli 2,20 kerroin on vieraissakin papereissamme liian kova Liigan kuumimman joukkueen lopullisesta voitosta, ja siksi iskemme lapulle  HIFKin voittoa ratkaisuun saakka . Rohkelikoille löytyy varsinaisen peliajan voittoa yli kolmen kertoimella.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on HIFK voittaa ratkaisuun saakka panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 2,22.