Liigan välieräsarjoissa kotiedusta nauttivat joukkueet uhkaavat mennä menojaan. Molemmissa sarjoissa tilanne on 2-0 ja tiistaina kova mahdollisuus kasvattaa kaulaa entisestään koittaa kotikentillä. Ilmassa haisee vahvasti viime kevään finaalien toisinto Tapparan ja Pelicansin välillä, mutta siihen on varmasti vielä sanansa sanottavana sekä KalPalla että Kärpillä kolmansissa otteluissa, jotka alkavat kello 18.30.

Tappara
Tasapeli
KalPa
 
1,94
1,90
1,90
1,90
Lyö vetoa
Ensitalletuksen tuplaus 50 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Tappara teki älyttömän tempun päätöserässä

Tappara venyi huikeaan suoritukseen lauantaina Kuopiossa. Peli oli kotijoukkueella hyvin näpeissä ja siirtyi toiselle erätauolle kuopiolaisten 4-1-johdossa. Kapasista Oliver oli iskenyt kaksi maalia ja Kasperi yhden, sekä Juuso Mäenpää viimeistellyt yhden ylivoimalla. Laukaukset olivat tuossa vaiheessa isännille 35-14. Mutta sitten alkoi päätöserän draama. Ensin vajaan neljän minuutin pelin jälkeen Anton Levtchi sai kavennuksen aikaan hieman onnekkaasti. Tästä KalPa ei vielä lannistunut, vaan Mäenpää onnistui toistamiseen maalinteossa, joka kuitenkin paljon puhuttaneessa videotarkastuksessa vietiin pois. Tässä kohtaa kuopiolaisten henkinen ote alkoi rakoilla ja virheiden määrä lisääntyä silmin nähden. Viimeisellä vitosella Tappara sitten onnistui todella tylyssä tempussa, ei pelkästään ottelun tasoittamisessa vaan myös menemään varsinaisella peliajalla vielä ohi kolmella maalilla, jotka latoivat Otto Rauhala, Nick Halloran sekä Oiva Keskinen. Se oli tapparamainen näytös!

Hieman pienemmässä mittakaavassa KalPa itse teki saman tempun ensimmäisessä puolivälierässä Ilvestä vastaan. Tuolloin Ilves johti ottelua 3-1, mutta kuopiolaiset ensin vikalla kympillä tasoittivat ottelun ja sitten jatkoerässä tekivät voittomaalin. Tapparan temppu veti tästä vielä pidemmän korren ja nyt tulee olemaan hyvin mielenkiintoista nähdä, miten kuopiolaisten kasetti kestää tämän ihan rehellisen sulamisen kotiyleisön edessä. Henkistä lujuutta ei joukkueelta pitäisi puuttua kevään otteiden perusteella, mutta nyt testi on uudenlainen.

Viime ottelusta jäivät pois kokenut Tuomas Kiiskinen ja nuori Benjamin Korhonen, molempien pudottua pois rosterista kesken perjantain ottelun. Kumpikin ovat onnistuneet pleijareissa maalinteossa, ja kyllähän heille käyttöä olisi, joten saa nähdä, mikä on heidän tilanteensa sarjan jatkossa. Tapparalla ei ole uusia poissaoloja.

KalPan todellinen testi

KalPan ensimmäisessä välierässä henki voitti materian. Entäs nyt, kun vastassa on jengi, jolla henkeä selvästi riittää? Nyt otetaan toden teolla mittaa savolaisten innokkuudesta vielä yrittää sarjassa tehdä ihmetemppu. Jos altavastaajan asemaa hieman jo lähdettiin kyseenalaistamaan hienon Ilves-sarjan jälkeen, niin nyt keltamustat kyllä taas ovat sitä vahvasti: ottelusarjan voitolle vedonlyöntimarkkina laskee todennäköisyydeksi 13 %, ja kolmannen ottelun ryöstön todennäköisyydeksi 37 % ratkaisuun asti sekä 27 % varsinaisella.

Kyllähän se vähän siltä tuntuu, että tämä on Tapparan heiniä. Tällä kokeneella dynastialla ei ala puntti tutista pahassakaan paikassa, puhumattakaan sitten mukavasta johtoasemasta vähän nuorempaa joukkuetta vastaan. Emme usko myöskään sen lähtevän takki auki peliin, vaikka varmasti lauantaina nähdyn kaltainen nousu voisi antaa itseluottamusta liikaakin. Alkaako "nousijajoukkue" kohta jo luottaa siihen, että viimeisen pelimiehen kympin pelaaminen riittää, ja siihen asti voidaan löysäillä? No tuskin sentään, mutta aika huvittava tilasto Tapparan pudotuspelikeväästä löytyy: kun pelattuna on 0-50 minuuttia, on joukkue tehnyt 17 ja päästänyt 17; puolestaan 50 minuutin jälkeen on se tehnyt 12 ja päästänyt vain 2.

KalPa on kuitenkin osoittanut, että sillä on ruutia, eivätkä pelit mitään yhtä päätä ole todellakaan olleet, vaan lauantainakin joukkue oli kaksi erää ihan selvästi parempi joukkue kentällä. Siksi pelikohteeksemme valikoituu  molemmat joukkueet tekevät vähintään kaksi maalia , jolle saa lähes kahden kertoimen. Ideana on, että KalPa tulee yrittämään maalilla pääsyä aktiivisella korkealla karvauksellaan ja hyvällä liikkeellään aivan loppuun asti, kun taas... Tappara on Tappara. Eiköhän siltä kotona pariin maaliin ainekset löydy, oli päivä muuten millainen tahansa.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on molemmat joukkueet tekevät vähintään kaksi maalia panostussuosituksella 5/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 1,95.
Instagram will load in the frontend.