Liigan kevät on edennyt jo siihen pisteeseen, että ollaan valmiita starttaamaan finaalisarja. Vastakkain ovat samat joukkueet kuin viime kaudella, Tappara ja Pelicans. Kirvesrinnoille kyseessä on jo yhdeksäs kerta finaaleissa 11 vuoden sisään – Tampereella haetaan viidettä mestaruutta tälle ajanjaksolle ja kaikkiaan Liiga-mestaruutta numero 13. Pelicansilla puolestaan on kiikarissa seurahistorian ensimmäinen Kanada-malja. Viime vuonna Tappara vei finaalit nimiinsä tylysti 4-1, ja uskomme vahvasti, että nyt tarjolla on kovempi vastus!

Tappara
Tasapeli
Pelicans
 
2,35
2,30
2,30
2,30
Lyö vetoa

Ensitalletuksen tuplaus 50 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Tappara osoitti välieräsarjassa playoff-kokemuksensa

Siinä missä KalPa oli tarvinnut Ilvekseltä paniikkia pystyäkseen kaatamaan paremmalla materiaalilla operoivan joukkueen, Tapparalta se ei sitä apua saanut. Päinvastoin, rautainen playoff-kokemus ja se kuuluisa voittamisen kulttuuri olivat ne avaimet, joilla Tappara pystyi toisessa ottelussa tulemaan vieraissa 4-1-sillasta päätöserän aikana ohi ja vieläpä paketoimaan pelin varsinaisella peliajalla. KalPa oli pelannut tähän asti ennakkoluulotonta lätkäänsä erinomaisesti, eikä umpihuonoa sarjaa senkään jälkeen, mutta käytännössä tämän käännekohdan myötä Tappara meni menojaan, antamalla lähestulkoon säälistä kuopiolaisille Nokia Arenalla sentään yhden kiinnityksen.

Pelicans pelasi niin ikään vakuuttavan välieräsarjan ja osoitti selvästi vahvuutensa vastustajaan nähden. Kärppien kokemus ei lahtelaisia pelottanut, vaan he pimensivät mainiosti vastustajan terävän kärjen ja tehokkaan ylivoiman – tosin siinä samassa myös heidän oma laaja rosterinsa hupeni aiempaa suppeammaksi joukoksi potentiaalisia ratkaisijoita, ja sarjasta tulikin lopulta kokonaisuudessaan hyvin vähämaalinen. Kärppä-kasvatti Niklas Kokko joutui suoraan syvään päätyyn tässä sarjassa, mutta hoiti leiviskän enemmän kuin kunnialla.

Tappara saa sairastuvalta tähän peliin ison avun, Kristian Tanuksen, joka on pelannut vasta kuusi peliä – yksi niistä vajaamittainen –, joissa tehnyt viisi pistettä. Nuorimies vaikuttaa niin sanotulta kevään mieheltä ja otti roolia myös viime kevään finaaleissa. Velimatti Savinainen, joka niin ikään olisi tärkeä osa kokenutta fyysistä osastoa, on toipumassa kolhuista ja varmasti hyödyntänyt viikon tauon palautumisensa tukena. Luke Witkowskin pelikunto on mysteeri. Pelicansilla ei ole loukkaantumisia.

Tappara vain seitinohut suosikki

Edelliset kaksi kautta on Tappara lopulta kliinisesti lähes kävellyt mestaruuteen, antamatta yhdessäkään playoff-sarjassa vastustajalle yli yhtä voittoa. Tänä keväänä niin kävi jo ensimmäisessä sarjassa, joskin vakuuttavat pudotuspelit on runkosarjan ykkönen silti pelannut. Runkosarjan ykkösenä joukkue on hieman helpommat vastustajansa ansainnut, mutta ne jättävät vääjäämättä myös kysymysmerkkejä sen päälle aiempiin vuosiin nähden: sentterit ja fyysinen taso eivät ole kenties aivan samalla tasolla, entäpä valmennus. Eiköhän Rikard Grönborgin edeltäjistään poikkeava pelitapa ihan toivottua vaihtelua Tappara-leirissä ole, mutta onko se yhtä voittavaa, jää vielä nähtäväksi. Vedonlyöntiyhtiöissä tästä ei olla lainkaan varmoja, sillä tamperelaisten viime kausien häkellyttävän loistavasta rekordista ja kotiedusta huolimatta tilannetta pidetään täysin kolikonheittona, Tapparan saadessa edgeä prosentin tai kaksi.

Ehdottomasti mielenkiintoisia ja paria viime vuotta jännittävämpiä Liiga-finaaleita odotellaan myös Tipsimaatin toimistolla! Kaiken järjen mukaan niistä pitäisi tulla melko vähämaaliset, ottaen huomioon joukkueiden tasaisuuden ja loistavat maalivahdit. Tasaista avausottelua odottavat myös vedonlyöntiyhtiöt, jotka ovat polkeneet vähämaalisuuden kertoimet vähän alas. Löydetään sieltä kuitenkin kohteeksi  alle 4,5 maalia  ratkaisuun saakka yli kahden kertoimella. Vaikka tämä jättääkin 2-2-jatkoaikatuloksen ulkopuolelle, niin kyllä me uskomme, että maaleilla ei missään tapauksessa ekassa pelissä juhlita, ihan jo maalivahtipelin sekä joukkueiden melkein viikon edellisistä peleistä, joka tuntuu kyllä katsojakin kannalta vähän turhan pitkältä.

Pakkohan se on finaalien kunniaksi ottaa myös voittajan puolesta kantaa. Hypätään heti sarjan kärkeen rohkeasti Pelicansin vankkureihin ja luotetaan ryöstöön! Se on ollut sarjan aluissa tänä keväänä erinomainen, kun taas Tapparan sarjat ovat lähteneet vähän hitaammin käyntiin pelillisesti. Pelicansilla on sarjan alusta asti kovat piipussa ja vielä viime kauden nöyryytys mielessä, minkä uskomme siivittävän sen aktiiviseen alkuun. Jäädään katsomaan, mihin se riittää, kun mestaruutta jaetaan, mutta painetaan avauspeliin kupongille  Pelicans voittaa ratkaisuun saakka  pitkälti yli kakkosen kertoimella.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 4,5 maalia (sis. JE) panostussuosituksella 6/10 sekä lisävihjeeksi Pelicans voittaa ratkaisuun saakka panostussuosituksella 4/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Nitro Casino, jolla se on 2,06. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa Bethard, jolla se on 2,10.