Liigassa on käynnissä mielenkiintoiset puolivälierät. Kahdella edelliskaudella Tappara melkein juoksi pudotuspelien läpi mestaruuteen – yhdessäkään ottelusarjassa ei vastustaja napannut yli yhtä voittoa. Tänä keväänä niin kävi jo ensimmäisen tilaisuuden tullen, kun sarja toissa kauden finalistiparia TPS:ää vastaan on tasan 2-2. Miten käy parin siirtyessä jälleen Tampereelle torstain viidenteen näytökseen?

Tappara
Tasapeli
TPS
 
1,86
1,86
1,85
1,83
Lyö vetoa
5x20 € kierrätysvapaa ilmaisveto
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

TPS tasasi puntit heikkolaatuisessa pelissä

TPS tasoitti ottelusarjan ansaitusti tiistaina Turussa. Maalinteon aloitti ensimmäisessä erässä ylivoimalla Anton Levtchi, jonka jälkeen Tappara sai hyvän otteen, mutta jätti paikat hyödyntämättä. Kotijoukkue ei lannistunut vaan tuli Markus Nurmen kevään ensimmäisellä playoff-maalilla tasoihin toisessa erässä. Lopulta jatkoerässä ratkaisijaksi nousi yllätysnimi Terry Broadhurst, joka pelasi kevään miehen elkein samoin kuin useampi muukin tepsiläinen. Muuten se ei oikein pudotuspeliltä näyttänyt, mikä ei kummallekaan joukkueelle lupaa hyvää jatkon kannalta. Pehmeyden tilalle tarvittaisi lisää paloa – nyt sitä oli juuri tuloksen verran enemmän turkulaisilla, vaikka hekään eivät ihmeitä esittäneet.

Ottelusarjassa on toistaiseksi nähty mielenkiintoisia piirteitä. Maaliodottamaa ovat molemmat pitäneet lähinnä pilkkanaan, sillä jokaisessa pelissä on voittanut pienemmän maaliodottaman joukkue Liigaplotin mallin mukaan laskettuna – kumminta tämä on tietysti Nokia Arenalla pelattujen otteluiden osalta, jotka päättyivät maalien valossa selvästi kotijoukkueelle. Pelin aaltomaisuus on näkynyt siinä, että kumpikin on vuorotellen hakannut silmin nähden päätä seinään kärsiessään tehottomuudesta hyökkäyspäässä. Osansa siinä on tietysti myös maalivahdeilla, varsinkin erinomaisella Christian Heljangolla, jonka pelastuksiin joukkue hänen edessään tuntuu luottavan melkein jo liikaakin.

Kokenut Veli-Matti Savinainen, joka on ollut leijonanosan kaudesta loukkaantuneena, putosi jälleen kokoonpanosta viime hetkellä ennen edellispeliä ja lienee sivussa myös torstaina. Harmi juttu, sillä konkarin mittavalle playoff-kokemukselle olisi varmasti käyttöä, ja hän on ehtinyt jo tämänkin kevään maalitilin avaamaan. Samoin sivussa on muutamasta pelistä ollut Luke Witkowski. TPS on saanut sairastumisesta kärsineet pelaajat takaisin kehiin ja vaikka muutamia pidemmän ajan loukkaantuneita on vielä sairastuvalla, niin pitkälti tärkeimmät palaset ovat mukana. U20-joukkueessa on myös valmiita tuuraajia hyppäämään askiin tarpeen vaatiessa. Edellisessä pelissä TPS rukkasi kokoonpanoa siten, että Nurmi nostettiin ykkösvitjaan ja tullee siellä jatkamaan.

Tapparan tuima kotiputki

Tappara on voittanut kotioloissa jo kymmenen ottelua putkeen, kaikki varsinaisella peliajalla. Viisi viimeisintä näistä on tullut vähintään kahden maalin erolla. Kun myös TPS on vienyt omat kotipelinsä, vaikuttaisi kotietu tässä sarjassa olevan kullanarvoinen. Hyvinkin uskomme Kirvesrintojen saavan voimaa Nokia Arenan isosta yleisöstä ja mahdollisesti jopa pidempiaikaisesta trendistä, joukkueen yleisömäärän kasvettua runkosarjassa reippaasti ja noustua naapuriseuran ohi Liigan ykköseksi.

Runkosarjan voittaja on ollut hieman yllättäenkin vaikeuksissa tässä sarjassa, mutta uskomme, että sen pelillinen trendi on ylöspäin toisin kuin TPS:llä, joka pelaa jo aika lailla ylärajoillaan. Ottaen huomioon kapoisemman rosterin ja kevään tiukkenevan ottelurytmin, uskomme turkulaisilla olevan myös hieman enemmän jo piimää pohkeissaan vain yhden huilipäivän jälkeen.

Tappara voitti tähänastiset kotipelinsä selkein numeroin 4-1 ja 4-0. Vaikka nuo numerot ehkä tamperelaisia pikkuisen mairittelevatkin, niin näemme jälleen selvän voiton horisontissa. Tappara havahtuu sarjan tasaisuuteen ja tiukkuuteen ja kaivaa playoff-kokemuksensa ja tehokkuutensa jälleen naftaliinista sekä pelaa ärhäkän statement-henkisen pelin! Lapulle nousee kohde  Tappara -1,5  mukavalla yli 2,50 kertoimella. Se osuu, kunhan kotijoukkue vie matsin vähintään kahdella maalilla.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Tappara -1,5 panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä LV BET, jolla se on 2,50.
Instagram will load in the frontend.