Jääkiekon MM-kisojen puolivälieriin mahtuu tänä vuonna hämmentävän paljon epätasaisia kohtaamisia. Säännöstä poikkeavat Yhdysvallat ja Tšekki, josta povataan selvästi tasaisinta paria. Materiaalin mennessä niukasti joukkueeseensa panostaneelle USAlle, ei NHL-miehillä vahvistunut Tšekkikään missään nimessä huono nippu ole, minkä lisäksi sen tukena on tietenkin suuri ja äänekäs kotiyleisö Prahan O2 Arenan lehtereillä. Nyt pitäisi olla tunnetta pelissä heti alusta alkaen, kun kiekko putoaa kuolemanpelissä jäähän torstaina kello 21.20!

Jenkkien kisoissa muutama kauneusvirhe

Yhdysvalloilta odotettiin paljon turnaukseen lähdettäessä, mutta mestaruuskerroin on ollut kisojen edetessä nousussa. Lohkon kakkossija oli sille kevyehkössä B-lohkossa aika lailla minimivaatimus, eikä siihen hirveän paljon vaadittu. Ruotsi-tappion voi avausottelussa ymmärtää, mutta tapa jolla se tuli oli rujo, sillä jenkit olivat pitkiä aikoja telineissä. Toinen tappio Slovakiaa vastaan oli kaksijakoinen, sillä USAn ei pitäisi Slovakialle hävitä, mutta toisaalta hieman henkistä kanttia joukkue osoitti tulemalla päätöserässä tasoihin kolmen maalin takamatkalta. Loput voitot tulivat selkeästi 3-9 maalin marginaalilla. Kaiken huippu oli 10-1 päättynyt Kazakstan-ottelu, jossa kolme tähtipaitaa siirtyi miehittämään pistepörssin kärkeä, josta eivät ole lähteneet kulumallakaan: Matthew Boldy, Brady Tkachuk ja Johnny Gaudreau. Näiltä herroilta odotettiin paljon, ja paljon on myös saatu.

Tšekin kisat ovat sujuneet siinä mielessä hyvin, että joukkue ei ole jäänyt pisteittä kertaakaan – tylyä toisaalta, että palkinnoksi tästä tuli lohkossa vain kolmossija ja varsin kova vastustaja ensimmäiseen pudotuspeliin. Joukkue on kuitenkin kotiyleisönsä suosiollisella avustuksella osoittanut olevansa sitkeä voitettava kenelle tahansa, viimeisimpänä Kanadalle, jota vastaan se osoitti erityistä henkeä tasoittamalla pelin viimeiseen reilun kympin kolmella osumalla, joista vastasivat Dominik Kubalik, Ondrej Palat sekä Roman Cervenka. Ykkösketjun laitojen supervahvistuksilla David Pastrnak ja Pavel Zacha ei vielä ihan niin hyvin lähtenyt, ja kumpikin jäi kiikareille. Tämä on ihan fifty-fifty, ehtiikö peli tästä vielä parantua, vai tulevatko nämä kekkerit erikokoisessa kaukalossa, ehkä pienen jet lagin saattelemana sittenkin hieman liian nopeasti. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun kesken kisojen tulevat NHL-vahvistukset eivät saa pelistä kiinni. Joka tapauksessa Tšekin tulivoima ei jää kahdesta Boston-veljeksestä kiinni, mutta toki ykkösketjussa kuuluisi olla vain kuumia pelaajia.

Tšekki haluaa jatkoon enemmän

Kaiken kaikkiaan Tšekki on pelannut mielestämme varsin mainiot, nousujohteisetkin kisat, joista se ei ole vielä saanut irti kaikkea ansaitsemaansa. Kyllä näillä otteilla ja pisteillä olisi mielestämme voinut suoda pitkään ilman mainittavaa menestystä niittäneelle Tšekille myös lohkon kakkostilan, johon olisi riittänyt esimerkiksi voittolaukausten vieminen Sveitsiä vastaan – ja nyt Prahassa valmistauduttaisiin otteluun Saksaa vastaan. Mutta jossittelu sikseen, koska eipä se sarjataulukko toisaalta valehtele.

Yhdysvallat tiedetään MM-ympyröissä umpikehnona välieräjoukkueena, mutta puolivälierästä sillä on parempia muistoja viime vuosilta. Edellisistä kuusista kisoista joukkue on edennyt neljän joukkoon neljästi. Näistä viime keväänähän Jenkit kaatoi juuri Tšekin, mistä tälle on varmasti jäänyt hampaankoloon. Muuten keskinäinen historia viime vuosilta on tasainen.

USA on panostusten jälkeen materiaaliltaan hieman edellä, mutta tässä kohtaa uskomme tunnepuolen satavan isosti isäntien laariin. Varsinkin kun Tšekki on aseteltu altavastaajaksi, on se mielestämme helppo valinta lapulle. Se on osoittanut, ettei helpolla taivu, ja Ilveksestä tuttu, erinomaisella tasolla kotikisoissa suorittanut maalivahti Lukas Dostal tarjonnee aina mahdollisuuden taistella voitosta. Tähän kun lisätään vielä pudotuspelien tuoma pieni lisäkipinä katsomossa ja kentälle sekä mahdollisesti paranevat mukaan tulevien NHL-tähtien otteet, soppa on valmis. Lapulle valitaan konservatiivisempi lähestyminen  Tšekki voittaa ratkaisuun saakka , jonka kerroin on vielä selvästi kahden paremmalla puolella. Riskikkäämpää linjaa voi hakea suorasta voitosta, jonka kerroin on 2,80 pinnassa. Uudet vedonlyöntisivut voivat tarjota pelien tueksi bonuksia, joiden avulla omaa rahaa tarvitsee sijoittaa vähemmän.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Tšekki voittaa ratkaisuun asti panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä VivatBet, jolla se on 2,127.