18bet arvostelu
Vuorenvarma vanhus
Shark 77 -nimisen operaattorin luomus 18bet vietti viime vuonna jo 10-vuotissynttäreitään, mitä voidaan pelimaailmassa pitää pitkänä ikänä. Suomalaiset eivät ole vielä kovin hyvin löytäneet sivuston pariin, vaikka se tarjoaa luotettavat pelihetket höystettynä monilla mainioilla ominaisuuksilla, kuten hybridimaksuilla. Samaten bonustarjonta on kohdallaan niin kestokampanjoiden kuin vaihtuvien tarjousten osalta.

Tuleeko 18betin nimi ikärajasta, jonka jälkeen kansalaisten on suurimmassa osassa maita sallittua löytää rahapelaamisen ilot, vai jostain muusta? Sitä Tipsimaatti ei tässä arvostelussa selvitä. Sen sijaan käymme läpi sivuston bonukset ja kampanjat, rahaliikenteen, asiakaspalvelun ja muut ominaisuudet sekä kerromme muita rehellisiä 18bet kokemuksia vedonlyöjän vinkkelistä.


Operaattori
Shark 77 Limited
Lisenssi
MGA
Vedonlyöntiohjelmisto
DelaSport
Sisarsivustot
Tuen aukioloajat
24/7
Maksutavat
Zimpler (Pay N Play), Rapid Transfer, Visa, MasterCard, Maestro, Revolut, Skrill, Neteller, MuchBetter, ecoPayz, Jeton, Flykk, PayRedeem
Minimitalletus
10 €
Minimikotiutus
10 €
Kotiutuksen kesto
Max. 48 tuntia
Siirry otsikkoa klikkaamalla suoraan arvostelun kohtaan, josta haluat oppia lisää. Älä unohda jättää omaa arviotasi!
18bet bonus
Ensitalletuksen tuplaus 100 € asti
Uusien pelaajien matka 18betillä alkaa tutulla 100 % talletusbonuksella 100 euroon asti. Muista vain käyttää ensitalletuksen yhteydessä bonuskoodi WB100, jos haluat päästä käsiksi ilmaiseen pelirahaan.

Bonusehdot eivät ole helpoimmasta päästä. Kierrätys on kiperän kuuloiset 16 kertaa, joskin kannattaa huomioida, että se koskee ainoastaan bonusosuutta eli vastaa samaa kierrätysvaatimusta kuin nykyään melko tavallinen 8x (T+B). Myös muita ehtoja on, esimerkiksi maksimipanos, joka on 50 % saadusta bonussummasta, sekä maksimivoitto bonuksella, joka on 5-kertaisesti lunastettuun bonukseen nähden. Kovin suuria jättipotteja ei siis kannata tavoitella.
Kierrätys
16x (B)
Minimikerroin 1,80
Voimassa 21 päivää
Kierrätys ei edisty NHL-vedoissa eikä joissakin NBA-vedoissa
Muut ehdot
Käytä bonuskoodi WB100!
Minimitalletus 10 €
Maksimipanos 50 % bonussummasta
Maksiminosto 5x bonus
Kampanjat
Uuteen nousuun cashbackilla
Tervetulobonuksen ohella 18betin arsenaaliin kuuluu joitakin muita vedonlyöntibonuksia, joista osan kiinteitä kampanjoita, toiset vaihtuvia tarjouksia. Yksi niistä on viikonlopun cashback-bonus. Se mahdollistaa joka viikonloppu yhteen vetoon 20 prosentin käteispalautuksen, eli voit saada tappioista 20 prosenttia takaisin jopa 500 euroon asti. Vaikka prosenttiluku ja maksimisumma ovat komeat, yhdelle ainoalle vedolle saatava palautus ei kovin paljon lämmitä. Sen saadakseen on otettava lisäksi sähköpostitse yhteyttä asiakaspalveluun, ja kaiken kukkuraksi palautussummaa koskee 12-kertainen kierrätys. Olemme nähneet parempiakin vedonlyönnin cashbackeja.

Sivustolta löytyy myös toinen eräänlainen versio cashbackista, sivuston nimen mukaan 18 € ilmaisbetsi. Idea on sama, eli tallettaessasi bonuskoodilla 18FREE, voit saada 20 prosenttia panoksesta takaisin ilmaisvedon muodossa, kun veto menee pieleen. Jää tosin hieman epäselväksi, kuinka usein edun voi napata. Tuskin nyt sentään joka vedolle, vaikka tätä ei missään mainitakaan. Tässä palautuksessa on se hyvä puoli, että ilmaisvedon voitoilla ei ole kierrätysvaatimuksia.

Muita vaihtuvia tarjouksia tulee vastaan silloin tällöin, varsinkin isojen urheilutapahtumien aikaan. 18bet tarjoaa jopa mahdollisuuden pyytää omaa henkilökohtaista bonusta, mikä on hauska lisä. Hieman toivomisen varaa jättää silti nykyisten kampanjoiden sisältö. Ehdot tuntuvat melko haastavilta ja myös pikkuisen sekavilta. Paras on normaaliin tyyliin tervetulobonus, jossa kuitenkin ehdot ovat heikohkot.
Kohteet & Kertoimet
Vaihtelu virkistää
Kerroin- ja kohdeosastolla 18bet tarjoaa vaihtelua, nimittäin sivuston käyttämän DelaSport-alustan tarjonta on käytössä vain harvalla. Vaikka vaihtelu virkistääkin, tällä kertaa ei erikoiskattauksella päästä puusta pitkään: bookerin kertoimet ovat markkinatason alapuolella. Noin 90 prosentin palautuksella päästään välillä ihan pelikelpoisiin lukemiin, ja silloin tällöin voit törmätä sivustolla jopa markkinoiden korkeimpaan kertoimeen, mutta useimmiten paremmat kertoimet löytyvät muualta. Erot ovat marginaalisia, mutta vakavalle betsiharrastajalle silläkin on väliä. Jos on täysi sunnuntaipelaaja, pienet erot tuskin vaikuttavat pelaamiseen kovinkaan paljon.

Kohteiden osalta 18bet toimittaa hyvin. Pelattavissa on laajasti lajeja aina sulkkiksesta vinttikoirakisoihin. Vedonlyöntimarkkinoiden määrä yllättää laajuudellaan suomalaispelaajan, kun esimerkiksi NHL-otteluista löytyy kohteita laajasti aina pelaajan syöttö- ja ylivoimapisteisiin asti! Tämä on ehdottomasti vahvuus, koska läheskään kaikilta bookereilta ei tämän tason erikoiskohteita pelaajatasolle asti vietynä löydy. Toisaalta pienenä miinuksena lätkäkohteiden osalta täytyy antaa tapa, jolla kohteet esitetään aulan listauksissa: moneyline-kerrointen sijaan 1X2-pitkävetokohteiden tulisi olla ainakin Tipsimaatin mielestä oletusnäkymä, eikä tätä voi myöskään mistään muuttaa.

Sanomattakin on selvää, että 18betillä ovat edustettuna myös e-urheilun kohteet. Nämä on piilotettu fiksusti omaan aulaansa, johon pääset suunnistamaan helpoiten ylälaidan päävalikon kautta. E-sports-aulasta löydät monipuolisesti kohteet eri peleihin, kuten League of Legendsiin, Counter-Strikeen ja Dotaan, sekä jonkin verran myös livestreamejä. Myös viihde- ja politiikkakohteet ovat hyvin hallussa, ja niissä on toisinaan panostettu jopa Suomi-kohteisiin yllättävän hyvin. Samoin virtuaaliurheilua löytyy.
Ulkoasu & käytettävyys
Tyylillä harmaantunut
Ikää sivustolla on jo yli kymmenen vuotta, eikä se jää huomaamatta. Luotaantyöntävä tai vanhanaikainen sivusto ei varsinaisesti ole kyseessä, mutta ei se myöskään loista trendikkyydellään tai väreillään. Sen sijaan 18bet tarjoaa jämptin harmahtavan ilmeen, jota kellertävä tehosteväri kivasti piristää. Tämä virastomainen värimaailma henkii luotettavaa imagoa, jota booker haluaakin ilmentää.

Sivusto on rakennettu melko tavanomaisella kaavalla, mutta harvinaisempi vedonlyöntialusta tuo siihen hieman poikkeavaa ilmettä. Tätä käyttöliittymää on selvästi rakennettu ajan kanssa. Esimerkiksi vedonlyöntialusta on hyvin kiinni sivustossa päälleliimatun toteutuksen sijaan. Tärkeimpiin linkkeihin, kuten eri pelialueisiin, tarjoukin ja oman tilin hallintaan, pääsee käsiksi helposti ylälaidan päävalikosta. Suuntaa sivun alalaitaan, jos haluat tutustua tukilinkkeihin, kuten ehtoihin, sääntöihin ja vastuulliseen pelaamiseen. Chattikuvake pysyy aina mukana oikeassa alakulmassa, joskin hienosäätönä se voisi olla paremminkin integroitu sivuston muuhun lookkiin.

18bet yllättää iloisesti vedonlyöntisovellusten ystävät. App Store- ja Play-sovelluskaupoista löytyy sivuston virallinen appi, joka tuntuu toimivan sulavasti ja jota tunnutaan päivitettävänkin ajan tasalle huomattavasti monien kilpailijoiden sovelluksia aktiivisemmin. Vedonlyöntisovellukset ovat viime vuosina olleet hiipumaan päin, mutta toisaalta niillä on edelleen oma käyttäjäkuntansa. Siksi on hienoa, että tämä jo vähän iäkkäämpi sivusto näinkin mallikkaasti huomioi mobiilipelaajat. Yhtä lailla tosin toimii tavallinen mobiiliselaimessa pyörivä versio.
OMINAISUUDET
Jotain myös jossittelijoille
18betin käyttämä vedonlyöntialusta on harvinaisempaa mallia, ja se tarkoittaa sitä, että tarjolla on joitakin vedonlyöntiominaisuuksia, joita et muualta löydä. Ehkä merkittävin näistä on Jos-vedot (If Bets). Tämä epätyypillisempi vetomuoto tarkoittaa sitä, että voit asettaa vetoja jonoon, ja seuraava veto lyödään vain, jos edellinen osuu. Näin ollen voit veikata esimerkiksi Manchester Cityä voittamaan perjantaina, Liverpoolia lauantaina ja Arsenalia sunnuntaina kymmenen euron panoksella. Vasta jos City voittaa, asetetaan samanlainen kymmenen euron veto Liverpoolin puolesta ja jos Liverpool voittaa, asetetaan veto vielä Arsenalille. Jos taas City häviää, muitakaan vetoja ei aseteta. Jos-vedot ovat hyvä lisä yhdistelmien ja järjestelmien ohelle, erityisesti toimivan kassanhallinnan kannalta. Lue lisätietoa sivuilta!

Myös perinteisemmät vedonlyönnin herkut, kuten cashout ja bet builder, ovat totta kai osa työkalupakkia. Cash out eli vedon lunastaminen ennen sen ratkeamista sekä bet builder eli luo oma -veto toiminto, jolla voi yhdistellä pelivalintoja myös saman tapahtuman kohteista, ovat hyviä pieniä lisämausteita veikkaamiseen. Näistä Tipsimaatti ei silti varsinkaan cashoutia suosittele ylen määrin käyttämään, nimittäin se on pitkällä aikavälillä aina tappiollista.

Vedonlyöntiaulasta löytyy peli-ideoiden metsästämiseen muutamia kelpo toimintoja. Oikeasta reunasta löydät muun muassa pikavedot-paneelin, jonka kautta voit lyödä muiden pelaajien keskuudessa suosituista kohteista koostuvan päivän yhdistelmän. Ennen vedon asettamista näet toki lapun kohteet ja voit halutessasi muokata niitä sekä asettaa haluamasi panoksen. Alempaa löydät päivän suosituimmat kohteet eri lajeissa, mikä on helppo tapa päästä käsiksi kuumimpiin urheilutapahtumiin. Aulan ylälaidasta voit vaihtaa kohdenäkymää eurooppalaisen ja aasialaisen välillä.
Asiakaspalvelu
Apua myös WhatsAppissa
Sivusto tarjoaa asiakastukea vuorokauden ympäri joka päivä. Helpoin keino on tuttu livechat, mutta vähän erikoisempana kanavana 18bet tarjoaa myös palvelun puhelimen viestisovelluksilla, kuten Viberillä ja WhatsAppilla. Yksi vaihtoehto on tietysti myös perinteinen sähköposti, jonka tavoittaa osoitteesta support@18bet.com. WhatsApp-palvelu on mukava lisä palvelukattaukseen, ja soisimme sen kuuluvan useammankin sivuston palvelukokonaisuuteen, joskin livechat on silti ehkä ensisijainen valintamme.

Suomeksi tukea ei irtoa. Lisäksi myös sivujen tukiosio ja usein kysytyt kysymykset, joita muutenkin on niukasti, ovat saatavilla vain englanniksi. Tämä ei tietysti nosta pisteitä suomalaispelaajien keskuudessa, mutta muuten palvelu pelaa mukavasti. Saimme testikerralla avun nopeasti, joskin joihinkin kysymyksiin saimme vastaukset turhan yleisellä tasolla niin, että ne eivät oikein kunnolla vastanneet kysymykseen.
Suomalaismyönteisyys
Suomalaiseen makuun
Kaikesta huomaa, että kyseessä ei ole mikään varsinainen Suomi-booker. Eipä silti, myös suomalaiset pelaajat otetaan ihan hyvin vastaan. Tarjolla on suomenkielinen kieliversio, joka ei tosin oudosti aina sivustolla vieraillessa ole automaattisesti päällä, mikäli Tipsimaatin 18bet kokemuksia on uskominen. Tällöin voit siirtyä Suomi-versioon sivun oikean yläkulman vaihtovalikosta. Paikoin kannattaa lokalisaation kanssa olla tarkkana. Esimerkiksi harvinaisempien lajien kohdalla käännös on mennyt joillain kohdin hieman huti: "kriketin" tilalle on jostain syystä lipsahtanut koomisesti "korttipelit".

Muuten mitään ei jää puuttumaan Suomi-betsaajan näkövinkkelistä. Tarjolla on paitsi verovapaat voitot myös muita mukavia ominaisuuksia, esimerkiksi laajasti suomalaisen urheilumaailman kohteita ja suomalaiseen käyttöön soveltuvat maksutavat. Sen sijaan pienempiä esimerkiksi viihde- ja politiikkakohteita ei oikein suomalaisille ole räätälöity, samoin asiakaspalvelu ja tukiosio pitäisi mieluusti olla käännetty suomeksi.
Rahaliikenne
Pikapikaa peleille
Ikää 18betillä on jo kohtuullisesti, mutta teknisesti se luottaa silti moderneihin ratkaisuihin. Yksi niistä on hybridimaksujen tarjoaminen. Pelaajat saavat siis vaihtoehdon tallettaa joko suoraan ilman tunnuksia tai sitten luomalla perinteiset tunnukset, jolla saa käyttöönsä muutkin rahansiirtometodit. Trustlyn aito Pay N Play ei ole käytössä vaan sen sijaan Zimplerin pikatalletus, joka ei ole ihan yhtä ketterä, mutta vastaa kuitenkin aika hyvin tarkoitusta. Muut maksutavat ovat Visa-, MasterCard– ja Maestro-kortit, Skrill-, Neteller-, MuchBetter-, ecoPayz-, Jeton– ja flykk-nettilompakot, PayRedeem-voucher ja Revolut-nettipankki. Sivun alalaidasta löytyy muidenkin maksutapojen logoja, mutta näihin ei kannata sokeasti uskoa, nimittäin kaikkia ei siitä huolimatta ole tarjolla suomalaisille.

Sekä minimitalletus että miniminosto ovat vain 10 euroa. Kannattaa huomata myös maksuihin liittyvät muut ikävämmät käyttöehdot, kuten 5 000 euron maksiminosto viikossa sekä 30 000 euron voittokatto kuponkia kohden. Kotiutukset ovat verovapaita ja ilmaisia yhdelle nostolle kuukaudessa. Sen jälkeen kotiutuksista veloitetaan kolmen prosentin maksutapakulu. Siirtopyynnöt sivusto kertoo hyväksyvänsä 48 tunnin kuluessa eli vielä ihan kohtuullisessa ajassa.
Turvallisuus
Yli kymmenen vuoden kokemuksella
18bet ei ole eilisen teeren pelisivusto. Shark 77 -operaattorin lippulaiva on toiminut markkinoilla jo vuodesta 2012 eli yli kymmenen vuotta. Tätä voidaan jo itsessään pitää vahvana osoituksena sen turvallisuudesta ja luotettavuudesta, sillä epärehellinen booker tuskin pysyisi näin pitkään pystyssä. Muita luotettavan pelikokemuksen puolesta puhuvia tekijöitä ovat MGA:n lisenssi, korkeimman tason SSL-salaus ja turvalliset maksutavat. Netistä löytyy runsaasti 18bet kokemuksia etsimällä Trustpilot-, AskGamblers-, Ylikerroin-, Casinofoorumi- tai Ylilauta-yhteisöistä hakusanalla 18bet keskustelu.

Vastuullinen pelamainen on olennainen osa kaikkien vakavasti otettavien vedonlyöntisivustojen toimintaa, niin myös tämän. Aiheelle on omistettu oma tietosivunsa, jolla kerrotaan lisää siitä, miten alaikäisiä suojellaan ja mitä keinoja pelaajalla on, jos harrastus uhkaa karata käsistä. Sellainen nootti täytyy tosin antaa, että myös tämä sivu on saatavilla vain englanniksi. Voit myös tehdä itsearviointitestin ja asettaa itsellesi rajoja, kuten talletusrajan, tai sulkea itsesi pois sivustolta.
18bet Casino
Mielin määrin pelejä
Ei liene yllätys, että 18bet tarjoaa myös kasinopuolen. Peleissä se ei pihistele, nimittäin niitä löytyy roimat lähes 5 000 kappaletta. Laatuakaan ei ole unohdettu, siitä huolen pitävät parhaat hittituottajat, kuten Microgaming, NetEnt, Play'n GO ja Pragmatic. Toki yli 60 pelistudion joukkoon mahtuu myös pienempiä nimiä, joiden seasta voi löytää uusia suosikkeja ja jos minkälaisia helmiä. Ilahduttavia ovat myös selausominaisuudet: ihan tavallisimpien kategorioiden lisäksi löytyy vähän harvinaisempiakin, esimerkiksi urheilupelit ja Megaways-pelit. Pelien tallentaminen suosikkeihin onnistuu kätevästi. Miinusta tulee toisaalta siitä, ettei niitä voi kokeilla leikkirahalla.
18bet kokemuksia
Laadukas kokonaisuus
Shark 77:n lippulaivasivustolla 18betillä on ikää jo yli kymmenen vuotta, mutta sitä ei juuri negatiivisesti huomaa sivustosta. Booker käyttää monia moderneita ominaisuuksia, kuten hybridimaksuja. Oman mausteensa vedonlyöntiin tuo harvinainen Jos-vedot-toiminto, josta olemme kertoneet lisää Ominaisuudet-väliotsikon alla.

Jos haluat alkaa kartuttaa omia 18bet kokemuksia, harkitse toki tervetulobonuksen hyödyntämistä. Sivuston tervetuliaisbonus kattaa ensitalletuksen tuplauksen sataan euroon asti. Vaikka ehtojen osalta ei aivan priimabonuksesta puhutakaan, tämä kokenut konkari on mielestämme kokonaisuutena ehdottomasti tutustumisen arvoinen.
Pidämme
Toimiva sivusto
Paljon ilmaisvetoja
Hybridimaksut
Verovapaat voitot
Kehitettävää
Melko tiukat bonusehdot
80

/100%

Usein kysyttyä
Kuinka kauan 18bet kotiutus kestää?

Sivusto kertoo hyväksyvänsä nostopyynnöt varsin kohtuullisessa ajassa, useimmiten maksimissaan kahdessa vuorokaudessa.

Onko 18bet verovapaa?

Kyllä. Muiden Tipsimaatin esittelemien sivustojen tapaan 18bet on veroton, koska sillä on ETA-maa Maltan lisenssi.

Onko 18bet huijausta?

Ei, 18bet ei ole huijaus. Jo yli kymmenvuotisella historiallaan sivusto kuuluu ilman muuta luotettaviin pelihuoneisiin. Löydät netin pelaajayhteisöistä runsaasti positiivisia 18bet kokemuksia.