Liiga-kevään vaiheikkaat puolivälierät ovat takana ja mukana enää neljä parasta joukkuetta. Bloggauksen aiemmassa osassa käsittelimme puolivälieräpareja ja annoimme pelivihjeemme niiden ottelusarjoihin – vaikka sen useampi ei osunutkaan kuin 2/4 kummankin tamperelaisjoukkueen pettäessä, päästiin palautuksen osalta mukavaan 123 prosenttiin, kun vedoista tuli kotiin sarjan voitto Kärpille sekä Pelicansin ja HIFKin välisen sarjan seiskapeli.

Viikonloppuna puhaltavat jo uudet tuulet, kun käyntiin pyörähtää kaksi kiinnostavaa välieräsarjaa Tapparan ja KalPan sekä Pelicansin ja Kärppien välillä. Näihin lähdetään jälleen etsimään peli-ideoita ottelusarjakohtaisista vedoista, joihin kohteet tarjoaa Bethard.

Tappara - KalPa

KalPa pelaa sitten tänä keväänä enemmän pelejä Nokia Arenalla kuin Ilves – harva pystyy sanomaan, etteikö tämä vähän yllättäisi. Vauhdikkaan draaman ainekset Tapparan ja KalPan sarjasta kyllä pitäisi löytyä. Kyseessähän on tuttu pari myös finaaleista 2016-17 sekä puolivälieristä 2017-18 ja 2020-21, vaikkakin paljon on noiden kausien jälkeen muuttunut.

Moni katsoi Tapparan olleen vaikeuksissa puolivälierissä TPS:ää vastaan, ja vaikeuksiahan ne olivatkin, ainakin kaksinkertaisen hallitsevan mestarin mittapuulla. Joukkue kuitenkin paransi sarjan edetessä menoaan ja löysi lopulta aseet vauhdikasta turkulaisryhmää vastaan. Ratkaiseva peli meni tuloksellisesti tiukille ratkettuaan vasta jatkoerässä, mutta siinä Sinioranssit näyttivät taas sitä kuuluisaa voittamisen kulttuuria ja playoff-rutiinia, josta heidät tunnetaan: tasoitusmaali syntyi varsinaisen viimeisellä minuutilla, hattutempun viimeistelleen Anton Levtchin toimesta. Hän oli yksi varsinkin loppusarjan avainhahmoista muikeilla tehoillaan 4+4.

KalPa yllätti Ilveksen aivan housut kintuissa omassa sarjassaan. Ahnaalla ja aktiivisella pelaamisella laitettiin koomaillut ja pelokas kissapeto nippuun, eikä minkäänlaisia hyytymisen merkkejä tullut siinäkään kohtaa, kun sarjan jättimäinen ennakkosuosikki sai ensimmäisen, varmasti vapauttavan voiton. Sarjan avaimiin kuului pelirohkeuden, nopeuden, hyvän maalivahtieplin ja nuorten pelaajien nälkäisyyden ohella mykistävä 100-prosenttinen alivoimapeli, joka saa kyllä nyt kokenutta Tapparaa vastaan entistäkin isomman testin.

Tappara on laskettu vedonlyöntiyhtiöissä 60-40-suosikiksi, mikä on mielestämme liian pieni ero. Vaikka KalPa pelasikin erinomaisen sarjan runkosarjakakkosta vastaan, kyllä Ilves silti kaivoi kuoppansa itse. Nyt vastaan tulee aivan toisenlainen voittokone, joka ei vauhtia säikähdä. Vaikka Kirvesrinnat antaakin hieman tasoitusta varsinkin senttereissä, jotka eivät ole aiempien kultavuosien tasolla, on se varsin suuri suosikki. Nyt KalPalla ei myöskään ole samaa totaalisen huoletonta yllättäjän asetta, kun peleissä on vain voitettavaa – se on nähty monta kertaa, että kerran yllätykseen venyneellä joukkueella on seuraavassa sarjassa bensa loppu, ja tuhkimotarina saa tylyn lopun. Tylyä on ollut myös Tapparan historia playoffeissa sekä yleisesti viimeisten kymmenen kauden aikana että nimenomaan KalPaa vastaan. Pelaamme tähän sarjaan  Tappara voittaa ottelusarjan -1,5 , joka tarkoittaa sarjan voittoa vähintään kahden ottelun marginaalilla. Kerroin on mielestämme aivan riittävät 2,32.

Pelicans - Kärpät

Monelle olisi toiseksi välieräpariksi kelvannut hyvin myös HIFKin ja Kärpät, mutta Pelicans tuli – ja ihan ansaitusti. Lahtelaiset olivat koko sarjan kulku huomioiden seiskapelissä oikeastaan niin pahassa paikassa kuin nyt vain joukkue voi olla ja onnistui sieltä nousemaan. Tämä temppu jo itsessään on välieräpaikan arvoinen, puhumattakaan siitä kasvusta mitä organisaatio on tehnyt ja miten joukkueeseen on panostettu viime kevään finaalien jälkeen.

Ensimmäisenä paikan mitalipeleissä varmisti Kärpät. Sarja Jukureita vastaan pitkittyi ja oli lähellä mennä vielä tukalaksi, mutta ei siitä mihinkään pääse, että murhaavan alun jälkeen pikkupetojen pitikin se hoitaa. Vaikka pelaajamateriaali on aika kaukana huippuvuosien tasosta ja tulosvastuu ollut turhan paljon yhden ketjun harteilla, niin kyllä tässä porukassa henkeä, tahtoa ja taitoa on. Ville Mäntymaa otettiin ruoriin oikea-aikaisesti kääntämään laivaa ja nähdäksemme se on sen tehnyt. Sarjaan Pelicansia vastaan se lähtee silti selvähkönä 60-40-altavastaajana.

Lopulta sarja HIFKiä vastaan kääntyi Pelicansille, ja kuten sanottu, hienosti se sen hoitikin. Samalla on aika mielenkiintoista nähdä, miten Tommi Niemelä miehistöineen onnistuu tällaisen rääkin jälkeen keräämään itsensä. Tietenkin kyseessä oli myös fyysisesti vaativa sarja, mutta lepoa ehtii kyllä tulla tarpeeksi – enemmän meitä mietityttää henkinen painolasti. Voittaminen, sulaminen ja sitten taas kurssin korjaaminen vaatii pääkopalta paljon, joten onko takki nyt aivan tyhjä? Kärpät pääsee huomattavasti helpommista lähtökohdista sarjaan: haastettuna kyllä, mutta kuitenkin lopulta kuudessa pelissä homman sinetöineenä, uskoaksemme aika paljon raikkaampina. Vaikka Pelicansille menee kyllä materiaalietu ihan jo rosterin leveyden suhteen, Kärppien ykköshyökkäysketju on erittäin hyvässä lennossa, ja kyllä sieltä muualtakin pelotetta löytyy. Ylivoimassa Kärpät on reippaasti edellä ainakin puolivälieräsarjan perusteella, todennäköisesti muutenkin: Jukureita vastaan Kärpät tarvitsi yv-maaliin minuutteja keskimäärin vain 3.30, siinä missä Pelicans reilut 17!

Huolimatta siitä, että Pelicansilla on enemmän ruutia pelaajistossaan, olemme hieman huolissamme joukkueen mentaalisesta kantokyvystä. Myös fyysisesti kiinnostavia ulottuvuuksia on, muun muassa maaliskuun alusta saakka kaikki pelit hyvillä tilastoilla tahkonneen 20-vuotiaan maalivahtilupaus Niklas Kokon tilanne. Kokko on Kärppä-kasvatti, jonka seura runkosarjan loppupuolella kesken kauden potki pois – vaikuttaako asetelma ehkä nuorukaisen suoriutumiseen? Lahtelaisille tulee vastaan viime kausina alisuorittanut nälkäinen näätä, joka pääsee freeseistä altavastaajan asetelmista sarjaan tavalla, joka todennäköisesti suosii Kärppiä. Me lähdemme ruksimaan pelikupongille kohteen  Kärpät voittaa ottelusarjan , jolle saa kertoimeksi torstaina 2,34.

Voittajaveto

Voittajakertoimet

Tappara
Pelicans
Kärpät
KalPa
 
2,65
2,60
2,50
2,50
Lyö vetoa
Ensitalletuksen tuplaus 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet päivitetty viimeksi 4.4.

Tilanne voittajakertoimissa on mielenkiintoinen sen jälkeen, kun kaksi mestarikandidattia Ilves ja HIFK putosivat jo puolivälierissä. Mestaruuskertoimien kärkinimi ei yllätä ketään: se on Tappara. Voimasuhteista bookereilla on kuitenkin erimielisyyksiä. Bethard katsoo eron Tapparan ja toiseksi suosikiksi lasketun Pelicansin välillä olevan varsin pieni, sillä tamperelaisten kerroin on 2,65, siinä missä Pelsujen 3,00. Muissa firmoissa lasketaan Pelicansin voitto selvästi epätodennäköisemmäksi, sillä esimerkiksi SG Casino antaa kertoimeksi 3,80.

Kärpät ja KalPa on ajateltu epätodennäköisimmiksi mestareiksi, mutta ei mitenkään räikeällä erolla: molemmille keltamustille saa hinnoitteluksi reilut 5,00! Tämä on mielestämme hivenen yllättävää, sillä varsinkin KalPan mestaruus olisi edelleen mielestämme paljon isompi yllätys, vaikka tietenkin siihen on aina mahdollisuudet. Playoffien ensimmäiseltä kierrokselta on silti yhä noussut vain yksi joukkue Kanada-maljan nosteluun asti, ja vielä todella pahat koetinkivet on myös tämän joukkueen matkalla ennen sitä.

Sangen tasainen ja kiinnostava playoff-kevään huipentuma on siis myös vedonlyöntiyhtiöiden laskelmien mukaan tulossa, ja se maistuu meille! Me jätämme tässä vaiheessa mestaruusvedon iskemättä ja pidämme totta kai voimassa vielä aiemmassa bloggauksessa ilmoille heitetyn Pelicans-vedon, jolle tuolloin sai kertoimeksi vielä 7,00. Sen sijaan toinen mestaruusvetolappumme Ilvekselle onkin jo revitty – siitä ei sen enempää kerrottavaa. Onnea vetoihin Liiga-kevääseen! Muista myös Liiga-vihjeet, joista voit saada lisäideaa peleihin.