Uusi NHL-kausi on jälleen valvottanut kiekkofaneja nyt muutaman yön ajan. Muille kuin yövirkuille aikaero tuottaa hankaluuksia huippusarjan seuraamiseen, mutta onneksi tälläkin kaudella tulee yli 150 ottelua, jotka alkavat viimeistään puoliltaöin Suomen aikaa. Viikoittain yhden niistä näyttää myös MTV Sub ilmaisena TV-pelinä, osittaisten NHL-oikeuksien siirryttyä kahden kauden jälkeen Yleltä MTV:lle. Ensimmäinen näistä peleistä on Ottawa Senatorsin ja Philadelphia Flyersin kohtaaminen lauantaina kello 20 alkaen.

Lue myös: Jääkiekkosyksyn 2023 TV-ohjelma: Ilmaiset NHL- ja Liiga-pelit sekä suoratoistopalveluiden tarjonta
Lue myös: NHL on nurkan takana – Kurkkaa suomalaispelaajien sopimukset ja tilanteet alkavalla kaudella 2023-24!

 
 
2,319
Ottawa voittaa
1,93
1,93
1,92
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
4,65
Tasapeli
4,60
4,55
4,55
Lyö vetoa
Kierrätysvapaa 25 € ilmaisveto
Lue arvostelu
 
3,41
Philadelphia voittaa
3,40
3,40
3,35
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Ottawa
Tasapeli
Philadelphia
 
2,319
1,93
1,93
1,92
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Ottawan joukkueenrakennus herättää lupauksia

Ottawa Senators -leirissä voidaan pitkästä aikaa suhtautua toiveikkaammin uuteen kauteen. Pudotuspeleihin viimeksi kaudella 2016-17 yltänyt joukkue on vahvistunut silmin nähden ja voi realistisesti tavoitella playoff-paikkaa tällä kaudella. Erityisesti vahvuutena on todella järeä alakerta, jonka kruununa pitkään puuttuneen ykkösmaalivahdin tontille hankittiin Joonas Korpisalo neljän vuoden pahvilla. Hyökkäys vahvistui kesällä Vladimir Tarasenkolla, ja Tkachuk-Stützle-Giroux otti viime vuonna olennaisia askeleita kohti varteenotettavaa ykköshyökkäysvitjaa. Harjoitusottelut sujuivat joukkueelta hyvin kahdeksan matsin tuotua kuusi voittoa. Kauden avauksesta tuli takkiin Carolina Hurricanesilta 5-3. Peli oli hieman sekavaa, mutta eipä lähdetä tekemään selvästi paremman korin vastustajaa vastaan pelatusta avausmatsista liikaa tulkintoja.

Philadelphia Flyers on ollut viime vuodet hieman samantyylisessä tilanteessa Senatorsin kanssa – mutta ei ole enää, sillä tästä kaudesta on vahvasti tulossa junnupitoinen jäähdyttelykausi. John Tortorellan pelaajistossa ei laatu riitä erityisesti puolustuspäähän, joka on yksi liigan heikoimpia. Ykkösparista pitäisi löytyä Rasmus Ristolainen, mikä kaikella kunnioituksella on jo itsessään huolestuttavaa, ja nyt vielä RR55 on loukkaantuneena. Hyökkäykseen erityistä mielenkiintoa tuovat taitavat ja kokeneet, pienen ikuisuuden sivussa olleet Cam Atkinson ja Sean Couturier, jotka ovat palanneet kokoonpanoon ja merkkauttivat heti ensimmäiset tehopinnansa avauspelissä Blue Jacketsia vastaan, josta joukkue rouhi 2-4-voiton. Tästä kaksikosta tulee erittäin tärkeä valtti Phillyn henkisellä puolella. Ja se onkin isossa roolissa, kun materiaalista ei oikein ole venymään urotekoihin.

Ottawan nuori Roby Järventie lähti vielä loistavan pre-seasonin jälkeen hakemaan vauhtia AHL:stä kauden kynnyksellä. Suomalaisedustus on siis tässä matsissa Korpisalon kontolla, koska Rasmus Ristolainen ei mainitun kolhun takia pelaa. Harmaita hiuksia Philadelphia-faneille aiheuttaa se, että niin ikään pakiston tärkeä palanen, tehoilemaankin kykenevä Ryan Ellis on selkävamman takia myös pois. Kotijoukkueen osalta on epäselvää, pääseekö kolmen vuoden sopimuksella kesällä Ottawaan kiinnitetty Zack MacEwen tekemään debyyttinsä seurassa. Ylävartalovammaa parannellut sentteri hakee pelituntumaa rikkonaisen viime kauden jälkeen.

Joukkueiden välinen tasoero selvä

Vierasjoukkue sai avauksestaan ilahduttavan voiton ja osoitti suht taistelevaa ilmettä, mutta Columbus mittatikkuna ei vielä kummia kerro. Lauantain päiväpeli paikallista aikaa tulee olemaan siipirikkoiselle Flyersille paljon kovempi testi. Ottawassa kuplii positiivisesti pitkästä aikaa, ja ainakin Tipsimaatin papereissa joukkueessa on monta asiaa kohdallaan, hyvin kootusta alakerrasta alkaen.

Pitkävetokertoimissa Ottawa laitetaan kotiavauksessaan kohtuullisen isoksi suosikiksi ja mielestämme täysin ansaitusti. Mainittakoon erikoisuutena perjantai-iltana uuden VivatBet-sivuston kerroin, joka on täysin yläkanttiin muihin nähden, ja hinnoitteluvirhe korjattaneen pian. Joka tapauksessa löydämme ihan peruskertoimillakin suosikin pelaamisesta arvoa.

Kauden ensimmäisen prime time -pelin ja TV-studion innostamana nokitamme pelivalintamme vielä  Ottawa Senatorsin vähintään kahden maalin voittoon . Pre-seasonin loppupuolen jaksolla joukkue otti neljä vähintään kahden maalin voittoa putkeen, ja uskomme tämän menon jatkuvan, kun vastaan tulee heikompi porukka. Hieman kaoottisen avausmatsin jälkeen, jonka Senators pelasi vähän eri korin vastustajaa Carolinaa vastaan, uskomme sen kokoavan kotonaan rivinsä ja Korpisalonkin pelaavan paremman pelin. Mainittakoon myös isäntien vuorokauden pidempi lepo, vaikka sillä ei tässä kauden alkumetreillä niin hirveästi vaikutusta olekaan.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Ottawa Senators -1,5 panostussuosituksella 6/10. Ottawa on selvästi parempi joukkue, jonka latauksen uskoisi kotiavauksessa pitävän Korpisalon toimiessa viimeisenä muurina.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä VivatBet, jolla se on 2,832.