Sitten niitä oli neljä. MM-karkeloissa on jäljellä enää viimeinen nelikko, jollaista harva osasi odottaa. Ensimmäisessä välierässä tiistaina kohtaavat Argentiina ja Kroatia. Argentiina on pienellä marginaalilla mutta ansaitusti onnistunut selvittämään koetinkivet, joista viimeisin Alankomaita vastaan meinasi päättyä jättisulamiseen. Ruutupaidat taas ovat hiipineet jälleen varkain mitalipeleihin ohi suurempien suosikkien ja osoittaneet matkan varrella hurjan kovaa tahtotilaa, jos ei sopivasti tuuriakin. Nähdäänkö sunnuntaina viime kisojen finaalin uusinta vai jotain ihan muuta?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Moderneja klassikoita

Ainakin Euroopassa odotettiin Englannin ja Ranskan taistosta lauantaina veretseisauttavaa klassikkoa, mutta enemmän sellainen saatiin sittenkin Hollannin ja Argentiinan pelistä päivää aiemmin. Käänteitä ei puuttunut ottelusta, jota moni pitää kisojen tähän asti viihdyttävimpänä ja dramaattisimpana. Peli alleviivasi Argentiinan heikkouksia ja vahvuuksia, mutta ennen kaikkea valtavaa tunnetilaa. Se nousi lopulta keskiöön, kun ratkaisua haettiin aina pilkuilta asti. Toisaalta turvallisen tuntuisessa kahden maalin johdossa joukkue ei pelannut optimaalisesti, ja Kroatia on viimeinen joukkue, jota vastaan tähän on varaa.

Vatreni ei nimittäin liioin ole hengen puutetta osoittanut. Kun mukaan luetaan edelliset kisat, se on nyt voittanut viimeisistä kuudesta MM-pudotuspelistään nyt siis viisi ja mikä mielenkiintoisinta, päästänyt kaikissa näistä vastustajan ensin johtoon. Lisäksi yksikään näistä voittopeleistä ei ole saanut ratkaisua varsinaisesta peliajasta, vaan se on haettu jatko-ottelusta kertaalleen ja pilkuilta peräti neljästi! Tämä osoittaa kivikovaa mentaliteettia ja toimivaa pelisuunnitelmaa, sillä rankkareille joukkue on myös halunnut ja pyrkinyt. Toisaalta oli kuinka romantikko tahansa, myös ripaus onnea on tarvittu oikeilla hetkillä. Sitä on tarvittu myös siihen, että ruutupaidat ylipäätään ovat vielä kisoissa, mutta paljon on kyse sitkeydestä ja erityisesti keskikentän ja laitapakkien älyttömästä työmäärästä.

Messi vs. Ronaldo -matchup ei nyt näiden kisojen tarinaan mahtunut, sen sijaan Messi kohtaa Modricin viheriöillä mitä todennäköisimmin viimeistä kertaa. LM10:t napit vastakkain, titaanien taisto sekin. Nykyään yhä enemmän isällisen pelintekijän rooliin uponneilla tähtösillä on joukkueilleen edelleen kullanarvoinen vaikutus, paitsi kentällä myös henkisellä puolella. Varsinkin 37-vuotiaalle Modricille osuu jo silmin nähden heikkojakin hetkiä, mutta eiköhän kumpikin kaksikosta ole siinä pisteessä urallaan, että jättipeleihin latautuminen on loistavalla tasolla. Nyt on katsojien aika vain nauttia, oli sitten kumman puolella tahansa!

Nostaako turhauttava pelinkuva hermot pintaan?

Argentiina pelaa välierissä kuudetta kertaa, ja yhtä useasti se on edennyt finaaliin. Joukkue ei Tipsimaattia oikein vakuuttanut alkuturnauksesta, mutta matkan varrella se on kasvanut kunnon turnausjoukkueen mukaisesti ja hyödyntää nyt omia vahvuuksiaan paremmin kuin aiemmin. Vastus tulee pakottamaan La Albicelesten pahasti epämukavuusalueelleen, mutta kyllä tunnetta ja tahtoa löytyy yhtä lailla sinivalkoisilta. Ennen kaikkea näennäisen kotijoukkueen puolella on laajuus, sillä vaikka sillä onkin vastustajan tavoin sukupolvenvaihdos käynnissä, löytyy penkiltä huomattavasti enemmän ratkaisijoita. Kroatian miehistön kulmakivillä alkaa olla minuutteja ja kilometrejä alla jo melkoinen määrä, eikä korvaajia löydy ihan samaan tapaan.

Osittain myös siksi Kroatian suunnitelmiin kuuluu jälleen kerran pitää tempo alhaalla ja venyttää ratkaisua mahdollisimman pitkään. Jotkut kutsuvat tätä antijalkapalloksikin, mutta kyllä joukkueen pelaaminen tähän pelitapaan nähden näyttää varsin luovalta ja laadukkaalta. Ja mikä tärkeintä, se on toiminut! Brasilian kaataminen oli todiste tästä, joskin Titen nippu ei tuossa pelissä parhaimmillaan ollut. Nyt alkaa leikillisesti sanoen olla varianssikin käytetty. Kyllä me lähdemme siitä, että lopulta Argentiinan laatu ja Messin unelma jyrää läpi kroaateista ja maassa saadaan kosto viime kisojen lohkopelistä, jonka Kroatia vei niminsä peräti 3-0. Neljän vuoden takaisesta Argentiina on kasvanut selvästi.

Argentiinan kerroin on kuitenkin poljettu melko alas ottaen huomioon pelin epäilyttävän vähämaalisuuden ja Kroatian sitkeyden, joka on nyt jo todistettu niin monta kertaa, ettei sitä voi sivuuttaa vedoissa. Jotain siinä Suomeakin selvästi pienemmän maan vesijohtovedessä täytyy olla. Me lähestymme kohdetta kiertoreitillä ja valikoimme lapulle  yli 4,5 korttia , jolle saa tasan panoksen tuplaavaa kerrointa. Maalit ovat tiukassa, mutta niin on myös hermokontrolli. Argentiina otti Hollantia vastaan kortteja peräti kahdeksan, minkä vuoksi Acuna ja Montiel ovatkin pelistä sivussa. Lisää kovaa raastamista on luvassa, emmekä usko vastustajankaan jäävän lapuitta todennäköisesti varsin turhauttavassa ottelussa. Muistetaan myös, että keltaiset kortit nollaantuvat finaaliin, joten ihan sukkasillaan ei tiistaina pelata. Rohkeimmat nostavat korttimäärin linjan 5,5:en, jolloin kerroinkin nousee LV BETillä mukavasti kolmoseen asti.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 4,5 korttia panostussuosituksella 7/10. Raastava ja repivä peli luvassa joukkueet tietäen, eikä viisi korttia todellakaan ole yläkanttiin arvioitu.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä MobileBet, jolla kerroin on 2,00.