Veikkausvihjeet

Veikkausvihjeet tuovat ilmeistä lisäarvoa jokaisen vedonlyöjän harrastukseen.

Selaa vihjeitä

Veikkausvihjeet helpottavat vedonlyöntiä

Vaikka omasta oivalluksesta syntyneet peli-ideat tuovat ehkä kaikista palkitsevimpia onnistumisen kokemuksia, on myös parhaat veikkausvihjeet löytämällä mahdollista saada arvokkaita uusia näkemyksiä, tietoja ja ajatuksia. Jokaiselle on joskus käynyt niin, että veikkaamisesta tulee turhankin tunnepitoista, ja silloin asiantunteva vihje on omiaan palauttamaan meidät pehmeästi takaisin maan pinnalle.

Tipsimaatti helpottaa vedonlyöjien työtä tarjoamalla alustan, jossa laadukkaat ilmaiset veikkausvihjeet kohtaavat lukijaystävällisellä tavalla. Kauttamme pääset nopeammin käsiksi sinua kiinnostaviin sisältöihin, kun jokaista vihjeitä tarjoavaa vedonlyöntiyhteisöä ei tarvitse itse käydä joka kerta erikseen läpi. Vedonlyönnissä haluat nimittäin olla nopea, sillä parhaat kertoimet laskevat nopeasti.

Tällä sivulla kerromme lisää siitä, miten veikkausvihjeet auttavat sinua matkallasi voittavaksi pelaajaksi ja millaisia kaikkia vihjeitä nykyään onkaan olemassa. Ammattitaitoiset ja kokeneet vihjaajat eri yhteisöissä eivät tyydy vain kaikista tavallisimpiin vetoihin, vaan vihjeitä löytyy lähes joka asiaan. Suosituimpina kohteina Suomessa jyräävät Valioliiga, Liiga ja NHL, mutta myös esimerkiksi Euroviisujen ja politiikan tapahtumien veikkaaminen kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän.

Veikkausvihjeet viitoittavat tietä

Veikkausvihjeitä ei tule lukea kuin piru raamattua. Samoin kuin lukemalla elokuva-arvostelun lehdestä et voi tietää varmaksi, onko elokuva sinulle mieleen, myös vihjeet ovat vain suuntaa-antavia peli-ideoita. Kun luet vihjeitä enemmän, opit huomaamaan, mitkä yhteisöt ja jopa yksittäiset vihjaajat antavat vinkkejä, joihin kannattaa luottaa. Toisaalta voit oppia myös huomaamaan, mikä laji ja vihjemuoto on kenenkin leipälaji.

Veikkausvihjeet ovat eräänlainen päätöksenteon peili. Niitä lukiessa kannattaa käyttää tavallistakin tarkempaa mediakriittisyyttä, mutta samalla pitää silmät auki mahdollisten hyvien tietojen varalta. Vihjaajat ovat lähes aina aktiivisia penkkiurheiluintoilijoita, jotka saattavat huomata joukkueen lähihistoriasta tai loukkaantumistilanteesta asioita, jotka olivat menneet sinulta ohi.

Veikkausvihjeet eivät ole varma tie voittoihin. Historiallisesti Tipsimaatin vihjeet ovat kyenneet voittamaan markkinan, mutta siitä on vielä hieman matkaa siihen, että veikkaaminen olisi voitokasta. Tässä tarvitaan pelaajalta kurinalaisuutta ja pitkäjänteistä työtä, jossa vihjeet ovat vain yksi työkalu. Tietenkin ne ovat myös helppolukuisia urheilutekstejä, joiden avulla on mahdollista tutustua vaikka tulevaan Super Bowliin ilman aikomustakaan lyödä siitä vetoa!

Tipsimaatti kokoaa netin parhaat veikkausvihjeet samaan paikkaan

Tipsimaatilla on yksinkertainen missio: kokoamme samaan osoitteeseen kaikki netin parhaat, ilmaiset ja suomenkieliset veikkausvihjeet. Samalla tuotamme omia Tipsimaatti Original -vihjeitämme, jotka mielestämme kestävät vertailun mihin tahansa suomalaisten lähteiden pelivinkkeihin. Pohjustamme vihjeet kunnolla, joten ne ovat hieman pidempiä kuin monien muiden sivustojen vihjeet – mutta perinpohjainen ajatustyö onkin tärkeää, kun vedonlyönnillä haluaa voittaa!

Vihjeet kokoavia palveluja on ollut netissä aiemminkin, on tälläkin hetkellä ja tulee varmasti olemaan jatkossakin. Pallomeri tarjoaa Tipsimaattia aiemmin perustetun samantyyppisen palvelun. Uskallamme kuitenkin sanoa, että me teemme tämän kaikista parhaiten! Edistyksellinen ja raikkaan näköinen sivustomme tarjoaa mainioita ominaisuuksia, kuten vihjeiden suodattaminen vihjetyypin, lajin ja lähteen mukaan.

Lisäksi Tipsimaatti esittelee parhaat vedonlyöntisivustot. Se on liiketoimintamallimme, sillä saamme sivustoilta komissiota, kun joku liittyy kauttamme bookereiden asiakkaiksi. Kiitos, jos haluat tukea Tipsimaatin toimintaa! Ei silti paineita – vihjeitä saa lukea halutessaan ihan ilmaiseksi ja pelata sivustoilla, joille on jo aiemmin liittynyt. Muista kuitenkin aika ajoin tarkistaa tuoreimmat vedonlyöntibonukset, niin et missaa ilmaista pelirahaa ja ilmaisvetoja, joita on jaossa yhteensä tuhansien eurojen arvosta!

Mistä koostuu hyvä veikkausvihje?

Tipsimaatti tarjoaa veikkausvihjeet lähteistä

Veikkausvihjeet ovat omanlaisensa tekstilaji. Jokaisella vihjaamisen maailmaan syventyneellä penkkiurheiluintoilijalla on oma tapansa kirjoittaa vihjeitä, mutta tiettyjä ominaispiirteitä vihjeistä yleensä löytyy. Jokainen saa itse päättää, millaista vihjettä pitää lukemisen arvoisena, mutta Tipsimaatin korkeat laatustandardit ylittämiseen tarvitaan ainakin osaa seuraavista elementeistä.

Perustiedot

Sanomattakin on selvää, että jo vihjeen otsikosta tulee käydä pikaisesti ilmi, mistä tapahtumasta on kyse. Tässä auttavat kuvaavan otsikon lisäksi mielellään vielä hahmottamista nopeuttavat lisäelementit, kuten logot tai infolaatikot. Omissa vihjeissään Tipsimaatti käyttää otsikkona ottelua, päivämäärää ja vapaamuotoisempaa otsikkoa, mutta suurin osa muista vihjeyhteisöistä käyttää pelkästään tapahtuman nimeä tai osapuolia, jotkut myös päivämäärää ja liigaa, sarjaa tai kilpailua. Osa vihjesivustoista kirjoittaa suoraan pelattavan kohteen otsikkoon.

Kohde

Kuulostaa ehkä itsestäänselvyydeltä, että jokaisessa vihjeessä tulisi olla mainittuna kohde, jota vihjataan, esimerkiksi  Kärpät -1,5 . Tämä ei kuitenkaan ole aina sanottua. Jotkut laadukkaita urheiluaiheisia kirjoituksia tuottavat yhteisöt, kuten Etusuora, käyttävät ennakoissaan pohdiskelevampaa lähestymistapaa. Ne eivät suoraan ilmoita pelattavaa kohdetta, vaan jättävät sen pelaajan pureskeltavaksi. Yleensä lapulle päätyvä kohde kerrotaan silti selkeästi – jotkut antavat sen heti alkuun, toiset vasta vihjeen lopussa.

Paras kerroin

Tästä on hieman eriäviä koulukuntia, mutta Tipsimaatin mielestä vihjausurakkaan sisältyy myös parhaan kertoimen etsiminen lukijan puolesta. Vihjaus on pitkäjänteistä hommaa, ja pidemmän päälle on tappiollista tarjota lukijalle aina esimerkiksi 0,1 markkinatasoa alempana oleva kerroin. Tipsimaatin omissa Original-vihjeissä on aina kerrottu kohteesta markkinoiden paras kerroin. Esillä olevaan kertoimeen vaikuttavat toisinaan myös vihjelähteiden omat yhteistyösopimukset vedonlyöntiyhtiöiden kanssa, jolloin he saattavat tarjota bookeriksi sellaistakin sivustoa, jolla ei ole kyseiseen kohteeseen paras mahdollinen kerroin. Näissä kannattaa pitää silmät auki ja tarvittaessa vertailla kertoimia. Toki kertoimet myös muuttuvat vihjeiden kirjoittamisen jälkeen, jolloin pelaajan on syytä arvioida sitä, onko kerroin vielä pelikelpoinen.

Perustelu

Veikkausvihjeet eivät ole mitään ilman kunnon perustelua! Jotkut tykkäävät pidemmistä teksteistä ja toiset lyhyemmistä, mutta silti vihjeessä kuin vihjeessä on oltava kunnon kattava perustelu sille, miksi kyseinen pelikohde tarjoaa arvoa pelaajalle. Usein tämä sisältää jonkin näkemyksen siihen, miksi massat ovat väärässä tai mitkä seikat muuten vain puoltavat sitä, että vedonlyöntisivuston laskema kerroin ei ole paikallaan. Huomaa kuitenkin, että varsinkin etuajassa kirjoitettujen vihjeiden perustelut saattavat vanhentua ennen kohteen alkamista, eikä näitä yleensä muuteta enää jälkeenpäin.

Veikkausvihjeet jokaiseen makuun

Jokaisella vihjaajalla on oma erikoistumisalueensa

Vihjeiden repertuaari on laajentunut samaa tahtia kasvun tiellä olevan vedonlyöntimaailman kanssa. Siinä missä aiemmin pitkävetokohteet olivat rajoittuneet muutamiin keskeisimpiin lajeihin ja kisoihin, nykyään tapahtumia ja kohteita löytyy lähes kaikesta mahdollisesta. Toki vihjaajat joutuvat myös miettimään sitä, mitkä urheilukalenterin monista tapahtumista kiinnostavat ihmisiä, ja siksi aivan jokaisesta Ö-mapin pelistä ei tule vihjettä, vaan veikkausvihjeet keskittyvät suosittuihin tapahtumiin. Alla suosituimmat vihjetyypit.

Pitkävetovihjeet

Pitkävetovihjeet ovat vihjeiden kuningas! Vaikka nimessä onkin sana pitkäveto, jolla tarkoitetaan yleensä yksinomaan Veikkauksen omaa versiota urheiluvedonlyönnistä, pitkävetovihjeet kannattaa hyödyntää netin sivustoilla, joilla saat nauttia parhaista kohdevalikoimista, kertoimista ja bonuksista. Pitkävetovihjeet tarkoittavat veikkaamista perinteisimmillään, esimerkiksi jalkapallo-ottelun voittajaa tai jääkiekkomatsin maalimäärää.

Vakiovihjeet

Vakiovihjeet on suunnattu Veikkauksen omaan Vakioveikkaukseen. Vakiossa on päämääränä veikata isoa kohdemäärää, esimerkiksi suosituimmassa ja perinteisimmässä Vakio 1 -pelissä 13:a kohdetta. Vaikka Vakioveikkauksessa palautusprosentti on matalampi kuin netin pelisivustoilla, on tässä pelissä kieltämättä tiettyä taikaa. Muista, että samoja tipstereiden poimintoja voit hyödyntää myös muissa betsausmuodoissa. Tietysti kun veikataan näin montaa kohdetta kerralla, harvemmin asiantuntevimpienkaan vihjaajien tärpit menevät sellaisenaan maaliin.

Ravivihjeet

Ravivihjeet ovat Veikkauksen Toto-peleihin ja muihin raviurheilun tapahtumiin liittyviä vihjeitä. Niillä on oma vakiintunut lukijakuntansa, joka osaltaan eroaa urheiluvihjeiden lukijoista. Ravivihjeillä on myös pelkästään niihin erikoistuneita vihjesivustoja, kuten IS Ravit, Hevosurheilu ja Vermo. Ravivihjeet auttavat usein pitkälle ravien veikkaamisessa ja lajituntemuksen kehittämisessä, sillä ne ovat yleensä erityisen pitkiä ja asiantuntevia.

eSports-vihjeet

E-urheilu on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, eivätkä jalolle lajille juuri naureskele enää edes Pihtiputaan mummot. Jos on vasta aloittanut eSportsin seuraamisen, kuten moni on, voivat E-urheilu-vihjeet tarjota selvää hyötyä hurahtamisen alkutaipaleella. E-urheilu on yksi Tipsimaatin parhaiten palauttavista lajeista, eikä ihme, sillä bookereilla ei ole vielä täyttä käsitystä tiimien vaihtelevista voimasuhteista, kun taas asiantuntijat vihjaajat seuraavat servereitä tarkalla silmällä.

Pelivihjeet

Pelivihjeet tarkoittavat meillä Tipsimaatilla muiden vihjetyyppien ulkopuolelle jääviä vinkkejä. Esimerkiksi erilaisten kilpailujen pidempiaikaiset voittajavedot ja vaikkapa Euroviisujen ja politiikan tapahtumien veikkaaminen kuuluu pelivihjeiden alle. Varsinkin urheilu- ja viihdemaailman suurtapahtumissa voi lyödä nykyään lyödä vetoa mitä kummallisimmista asioista. Toisinaan bookereilla on tarjolla todella harvinaisia erikoiskohteita, kuten "mikä yhtiö lähettää ihmisen ensimmäisenä Mars-planeetalle?".

Monivetovihjeet

Monivetovihjeet ovat harvinaisempaa herkkua. Veikkauksen Moniveto-peliin Tipsimaatti ei tällä hetkellä kokoa vihjeitä, sillä yksikään vihjesivusto ei tällä hetkellä tuota sellaisia. Monivedossa tuurin vaikutus on monen betsaajan makuun turhan suuri, ja homma tuntuu lähes lottoamiselta.

Muistilista veikkausvihjeiden käyttöön

Näiden vinkkien avulla saat veikkausvihjeistä kaiken irti

Nyt olet saanut toivottavasti hieman lisää tuntumaa vetovihjeiden oikeaoppiseen käyttöön! Parhaimmillaan ne ovat kuin urheiluaiheisia lehtitekstejä, joita on mukava lueskella myös ajankuluksi. Vihjeitä naputtelevat urheilunörtit yleensä tietävät mistä puhuvat, ja lukemalla tipsejä on mukava hankkia lisätietoa lajista kuin lajista, vaikka ei olisi edes vielä varma, aikooko lyödä vetoa tapahtumasta. Kokosimme alle vielä pari knoppia, jotka on hyvä pitää mielessä veikkausvihjeitä lukiessa.

Valitse vihjeet luotettavista lähteistä

On olemassa myös monia vihjeyhteisöjä, joita emme ole kelpuuttaneet Tipsimaatin vihjelähteiksi. Heikon vihjeen tunnistaa parhaiten siitä, että se on rustattu vasemmalla kädellä, ja perustelut ovat jääneet lyhyenlänniksi. Vaikka tipsterit eivät mitään journalisteja saati kirjailijoita olekaan, eikä tarvitsekaan olla, auttamattoman heikko kielioppi on myös seikka, jolla joutuu Tipsimaatin pannalistaan.

Älä luota vihjeeseen sokeasti

Eivätkö vihjeen perustelut tunnu oikealta? Kuuntele intuitiotasi! Vihjeiden kirjoittajat ovat vain ihmisiä, ja joskus hekin saattavat antaa tunteen sokaista tai perustelut muuten vain ontuvat. Jokainen vihje ei voi mitenkään olla voittava, eikä niitä ole tarkoitettu luettavaksi siten. Muista siis oma harkinta pelatessa ja käytä vihjeitä ohjenuorana.

Pelaa itsellesi sopivalla panostasolla

Joihinkin veikkausvihjeisiin sisältyy panossuositus esimerkiksi muodossa 6/10, jossa asteikon alapää vastaa pelaajan kassaan suhteutettua minimipanosta ja yläpää maksimipanosta. Esimerkiksi mainittu panossuositus tarkoittaisi 60 euron panosta pelaajalle, jonka maksimipanos on yleensä 100 euroa. Tällainen panossuositus ei kuitenkaan ole välttämätön, eikä sillä sinällään ole vaikutusta veikkaamisen odotusarvoon. Pidä kuitenkin huoli kassanhallinnastasi. Voittavilla pelaajilla maksimipanos on yleensä joitakin prosentteja kassasta. Kellyn kaava on yksi suosittu tapa määritellä itselle sopiva panoskoko.

Aiemmat voitot eivät ole tae tulevaisuuden tuloksista

Urheiluvedonlyönnissä on varianssilla iso vaikutus. Vaikka vihjaaja tai vihjesivusto olisi voitolla historiallisesti, kuten monet ovatkin, ei se ole tae siitä, että näin olisi tulevaisuudessa – sama pätee kaikkeen sijoittamiseen. Sama koskee urheilujoukkueita: jokainen menestysputkikin katkeaa joskus. Maltti on siis syytä pitää mukana veikatessa, vaikka noudattaisi huippuvihjaajan pelivinkkiä.