Eurokentillä huilitaan tällä viikolla, mutta Eurooppa-liigan torstain ohjelmassa on silti yksi ottelu. Illan ainokainen Arsenalin ja PSV:n välillä siirtyi tälle viikolle siksi, että alkuperäisenä pelipäivänä ei Lontoossa ollut kuningatar Elisabetin poismenon vuoksi tarpeeksi vapaita poliiseja vahtimaan järjestystä! Samalla siirtyi Valioliigan keskiviikolle kaavailtu City-peli, mikä on ehkä kannattajille harmillinen muutos, mutta tärkeiden pelien ruuhkassa kipuilevalle Arsenalille mieluinen.

Arsenal on ollut Euroopan futissyksyn sensaatio. Ikinä aiemmin joukkue ei ole ottanut ensimmäisestä kymmenestä pääsarjapelistään yhdeksää voittoa – ei edes The Invincibles -kaudella. Myös Eurooppa-liigassa Tykkimiehet on puksuttanut eteenpäin puhtaalla pelillä. Edellisissä otteluissa on kuitenkin ollut nähtävissä pientä peli-ilmeen rakoilua, ja siksi kohtaaminen Hollannin Eredivisien kärkijoukkueisiin kuuluvaa PSV:tä vastaan on sille paikka näyttää, missä tällä hetkellä mennään.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Emirates saa kovakuntoisia vieraita

Arsenal oli vielä viime kaudella ajoittain naurunaihe, mutta tänä syksynä Mikel Artetan paljon peräänkuuluttama "prosessi" on kantanut hedelmää. Voitosta toiseen tykittäneet Tykkimiehet ovat saaneet suitsutusta, ei pelkästään tuloksen vaan myös onnistuneen sapluunan ja hyvän pelillisen ilmeen myötä. Selvästi vaisumpia olivat kuitenkin viime ottelut Leedsiä ja Bodø/Glimtiä vastaan, vaikka molemmista 1-0-voitot tulikin. Olivatko laiskemmat pelit pelkkää väsymystä vai onko leirissä syytä huoleen?

Unihiekat kannattaa ainakin pyyhkiä silmistä PSV:n saapuessa vieraaksi Pohjois-Lontooseen. Joukkue on äitynyt ilmiliekkeihin niin kotimaassaan kuin eurokentillä ja tehnyt 17 maalia edelliseen neljään otteluun! Sanomattakin on selvää, että vastustajat ovat olleet torstai-illan isäntää heppoisempia, mutta ainakin ratkaisuvoimaa löytyy ja itseluottamus on kunnossa. Joukkueen Cody Gakpolla ja Xavi Simonsilla on Eredivisien maalipörssissä tuplajohto. Herroista ensin mainittu, 23-vuotias seuran kasvatti on ollut maaliahne myös Eurooppa-liigassa ja osunut kolmessa pelissä kolmesti.

Arsenalin vahvuus on pelitavallisesti ollut mukautuminen. Se pelaa heikompia vastustajia vastaan aivan eri tavalla kuin kärkijoukkueita vastaan, mikä on silmin nähtävää muodostelemassa ja puolustuslinjan korkeudessa. Artetalle ei ole ollut ongelma antaa vastustajan pitää palloa: ensimmäisessä pelissä Bodø/Glimtiä vastaan norjalaiset pitivät palloa enemmän, vaikka Gunners voitti pelin 3-0. On mielenkiintoista nähdä, minkä verran avaimia se antaa PSV:lle.

Myös latauksen taso kiinnostaa. Kolme ottelua viikon sisällä pelaavan kotijoukkueen olisi pitänyt kohdata edellisenä päivänä Manchester City, joka vaihtui kuitenkin heppoisempaan vastustajaan. Pystyykö joukkue pitämään motivaation yllä? Oman mausteensa peliin tuo PSV-luotsi Ruud van Nistelrooyn tausta: pelaajaurallaan muun muassa Manchester Unitedia yli sadassa ottelussa edustanut hyökkääjä kohtasi pelaajana Arsenalin useammin kuin yhdenkään muun joukkueen. Häntä muistetaan Pohjois-Lontoossa tavallaan lämmöllä: mies missasi lisäajalla pilkun 0-0 päättyneessä "Battle of Old Traffordissa" 2003, mistä tuli myöhemmin tuiki tärkeä osa Arsenalin tappiottoman The Invincibles -kauden tarinaa.

Ei mikään läpihuutojuttu

Tipsimaatti uskoo, ettei pelistä tule Arsenalille suupala. Loistavasti uransa seurassa aloittanut 25-vuotias brassihyökkääjä Gabriel Jesus on juuri nyt vähän vaikeammassa paikassa, mikä on näkynyt maalivainun heikkenemisenä. Hän saattaa myös kärsiä vielä pienestä tällistään, eikä ole vielä avannut maalitiliään Eurooppa-liigassa. Arsenal voi ylipäätään kokeilla myös rotaatiota tähän peliin, sillä joukkueella on kalenteri täynnä – viikon sisään pelataan kolme ottelua, joista tämä on keskimmäinen.

Mentaalisesti Tipsimaatti näkee pelissä iskunpaikan vierasjoukkueelle. Se on ollut tuhoisassa tuloskunnossa ja haluaa varmasti samoilla höyryillä varmistaa vielä Eurooppa-liigan jatkopelit, kun taas isännille tilanne on niiden osalta jo miltei taputeltu. Kuten sanottu, Arsenalillakin on jo ollut väsymystä havaittavissa, ja vaikea nähdä, että he tähän tietyllä tapaa sangen pienen panoksen otteluun lähtisivät veren maku suussa. Ainekset on myös totaaliseen ohipeliin.

PSV:llä on englantilasjoukkueista varsin mukiinmenevä saldo, sillä se on hävinnyt alle puolet kaikista kohtaamisista pääosin itseään kovatasoisempia brittiporukoita vastaan. Tipsimaatti uskoo sillä olevan realistiset mahdollisuudet ainakin haastaa tosissaan myös Arsenalia Emiratesin torstai-illassa. Pelivalintamme on tämän myötä  PSV +0,75 . Aasialainen tasoitus tarkoittaa sitä, että kohde osuu täydellä 2,40 kertoimella tasapelillä ja PSV:n voitolla. Sen sijaan jos Arsenal voittaa yhdellä maalilla, panoksesta palautetaan puolet.

Vaikka hollantilaisvieraat onnistuisivat horjuttamaan isäntiä, pelinkuvallisesti ottelusta on luvassa erilainen kuin joukkueen edellisistä peleistä. Aktiivinen hyökkäys vaihtuu vastahyökkäyksiin ja kyttäämiseen, ja mikäli isännät antavat siihen eväät, tuloksena voi hyvinkin olla markkinan odotuksia rauhallisempi peli. Tämä mielessämme ladataan lapulle lisävihjeeksi vielä  alle 2,5 maalia , jolle saa kertoimeksi maistuvat 2,54!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on PSV +0,75 panostussuosituksella 5/10 ja lisävihjeeksi alle 2,5 maalia panostussuosituksella 4/10. Näemme, ettei Arsenal ole liikenteessä täydellä teholla eikä välttämättä täydellä kokoonpanollakaan.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla kerroin on 2,40. Lisävihjeelle paras kerroin löytyy myös Pinnaclelta, jolla se on 2,50.