Kaikki tiet vievät Roomaan, sanotaan, mutta HJK:n kohdalla kerta on ensimmäinen sen matkatessa Eurooppa-liigan toisella kierroksella AS Roman vieraaksi! Pelistä "Ikuisessa kaupungissa" on epäilemättä tulossa Klubille lähes ikuisuuden mittainen. Eurooppa-liigan avauksessa joukkue pelasi oikein mallikelpoisesti, mutta nyt vastus kovenee entisestään. Heti perään tarvittaisi uusi huippupeli ja vähän enemmän!

Kuten ottelun pitkävetokertoimet tahtovat kertoa, suomalaisille annetaan niukalti mahdollisuuksia yllätyksiin. Vaikka Jose Mourinhon pelikirja on vähän ohkainen, on Roma loukkaantumisineenkin maailmanluokkaa. Klubiin nähden sillä on aivan ylivertainen materiaali yli 40-kertaisella markkina-arvollaan. Tipsimaatti luo vihjeessään pienen katsauksen siihen, mitä vierailla voisi olla annettavana 200 matkaan lähteneelle kannattajalleen ja yli 70 000 muulle katsojalle!

Pitkävetokertoimet suljettu.

Roma aloittanut ailahdellen

Roma korvasi menneessä kesän siirtoikkunassa määrän laadulla ja onnistui kalastelemaan muutaman huippuvahvistuksen riveihinsä. Vapaana agenttina Juventuksesta liikahtanut Paulo Dybala tuo tarvittua luovuutta kärkeen ja PSG:stä lainalla oleva Georginio Wijnaldum taas varmuutta keskikentälle. Jälkimmäisen Roma-ura ei tosin ole vielä edes kunnolla lähtenyt käyntiin, sillä hollantilaisen sääriluu on hajalla. Joukkue luovii muutamien muidenkin loukkaantuneiden ja puolikuntoisten kanssa.

Loukkaantumiset tuskin silti selittävät kokonaan alkukauden vaisua virettä. Tuloksellisesti Serie A:n alku ei ole ollut katastrofi, mutta Romalle tyypillisiä asenneongelmia on ollut ilmassa. Edes 4-0-rökäletappio Udinesen vieraana ei herättänyt joukkuetta taistelemaan ahnaammin Eurooppa-liigassa selvästi heikompaa Ludogoretsia vastaan, vaan joukkue kärsi toisen perättäisen tappionsa altavastaajalle! Mourinho ei ole saanut peli-ilmettä eikä -tapaa täyteen iskuun – sen sijaan hauskassa, suomeksi tulkatussa lehdistötilaisuudessa hän ylistää torstai-illan vastustajan valmentajaa ja pelaamista.

HJK pelasi Bolt Arenalla viime viikolla yhden kautensa parhaista otteluista, mikä riitti 0-2-tulokseen. Toisella jaksolla Malik Abubakari onnistui myös maalinteossa, mikä VARissa kuitattiin paitsiona. Enemmänkin kyseessä oli väsytystaistelu pyrkimällä mahdollisimman suureen pallonhallintaan, joka menikin lopulta tasan kotijoukkuetta imarrellen. Hyökkäyspäässä sen sijaan oli hiljaista, ja tässä Bojan Radulovićin yhä jatkuva loukkaantuminen näkyy myös torstaina.

Kuten Mourinho yllä kertoo, Klubi pelaa varsin kirkkaalla pelisuunnitelmalla, joka sinällään sopii myös isompia vastaan. Nyt on kuitenkin niin, että vastustajan hyökkäys on yksinkertaisesti liian pronto, eivätkä rahkeet riitä sen pitelemiseen. Realistisen pistejahdin sijaan tässä lähdetään enemmänkin nauttimaan kokemuksesta. Mukana matkaoppaana toimii veteraanikeskikenttä Perparim Hetemaj, joka vietti Serie A:ssa kahdeksan kautta. Perpa antoi Italian-ajoistaan ja illan ottelusta Helsingin Sanomiin hyvähenkisen haastattelun.

Ottelusta tulossa yksipuolinen

Legendaarinen Rooman olympiastadion on loppuunmyytynä ikävä paikka lähteä hakemaan yllätystä. Kannattajat odottavat omiltaan tässä pelissä vapauttavia maaleja, ja pelaajiltakin löytynee asennetta paria aiempaa koitosta enemmän. Kaiken kukkuraksi luvassa on äärimmäisen huono keli, sillä Italian pääkaupungissa on päällä myrskyvaroitus. Kai tässä suomalaisena olisi melkein toivottava mahdollisimman huonoa säätä – se meille ainakin on tuttua!

I Giallorossin viimeaikaiset haasteet eivät välttämättä ole hyvä juttu HJK:lle. Toista tilastotappiota Roma tuskin on ottamassa lohkossa, jonka pitäisi olla sille vain suupala ennen pudotuspelejä. Jos alla olisi enemmän voittokulkua, Mourinho voisi käyttää loukkaantumisista huolimatta enemmän rotaatiota syksyn otteluruuhkassa, mutta nyt sekään ei oikein vaikuta todennäköiseltä. Italialaismediat povaavat avaukseen sekä Dybalaa että Tammy Abrahamia, joka pienistä vaivoistaankin huolimatta iski maalin Empolia vastaan.

Vedonlyönnillisesti kyseessä on kiperä pähkinä, kuten yleensäkin epätasapainoiset pelit, joissa peli-ideaa on haettava isosta maalimäärästä tai tasoituksesta. Suurin osa veikkaajista pyörittelee tälläkin hetkellä peliin Roman isomaalista voittoa, jolle saa kuitenkin melko vaisuja kertoimia, ellei lähde hakemaan täyttä rökitystä. Toni Koskelan hallittu nippu pelaa kuitenkin myös kunniasta, eivätkä totaaliset murskajaiset ole odotuksissa myöskään joukkueiden vireiden perusteella.

Tipsimaatti löytää kilpalukykyisimmän valinnan vedonlyöntisivustojen tarjoamista kombovedoista. Yhdistelmäkohteelle  AS Roma voittaa molemmat puoliajat ja ottelussa yli 2,5 maalia  saa lähes 2,30 kerrointa, mikä kelpaa lapulle. Peli-idean kulmakivi on se, että Roma lienee tällä kertaa hereillä alusta asti ja tekee heittämällä maalit vähintään molemmilla puoliajoilla, kun taas Klubilta yksikin maali olisi yllätys. Sitten vaan jommallekummalle puolikkaalle lisämaali ja arrivederci. Pelikohde sallii isoja tasoituksia paremmin myös HJK:n maalin. Turvallisempi vaihtoehto olisi kotijoukkueen yli 2,5 maalia, mutta tässä kerroin on poljettu turhan alas.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on komboveto Roma voittaa molemmat puoliajat ja ottelussa yhteensä yli 2,5 maalia panostussuosituksella 6/10. Luvassa on yksipuolinen ottelu, jossa kurinalainenkaan HJK:n puolustus ei onnistu pitelemään vastustajan tähtinimiä.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla kerroin on 2,30.