Mestarien liigan lohkovaihe on viidennen kierroksen myötä taittumassa kohti loppuhuipennusta. Kierroksen huippuottelu pelataan keskiviikkona Camp Noulla Barcelonan ja Bayern Münchenin välillä. Katalonialaisisännät ovat kovassa paikassa, sillä tästä pelistä on pakko raapia pisteitä, mielellään täysi potti, jotta kahden joukkoon lohkossa on asiaa. Pisteet ovat tiukassa, sillä Bayern on pelannut nyt 32 edellistä UCL-lohkopeliä ilman tappiota, ja tasureitakin näistä on vain kolme!

Pitkävetokertoimet suljettu.

Tulos ei tehnyt kunniaa edelliselle pelille

Edellisessä kohtaamisessa syyskuun puolivälissä povasimme Barcelonan olevan vahvoilla. Pelillisesti esitys olikin katalonialaisilta pirteä, ja Lewandowskilla oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla huimasti paikkoja näpäyttää entistä työnantajaansa. Pallot eivät kuitenkaan löytäneet verkkoon, ja toisella jaksolla Bayern hyödynsi omat paikkansa voittaen lopulta maalein 2-0. Tuloksena se jätti jossiteltavaa, sillä Blaugrana ei ollut paljon perässä jos ollenkaan. Saksalaisjätti on nyt vienyt 2020-luvun kaikki neljä tämän otteluparin kohtaamista jäätävällä maalierolla 16-2!

Tuon pelin jälkeen kaksikko on jatkanut hyvää virettä kotimaidensa sarjoissa, joissa molemmat ovat tällä hetkellä toisena. Barcelona koki vasta kauden ensimmäisen La Liga -tappionsa hiljattain El Clásicossa, jossa Real Madrid oli vahvempi maalein 3-1. Puolustus on silti edelleen iskussa, ja Lewy painii yhä omassa sarjassaan maalipörssin selkeässä kärjessä. Isompia joukkueita vastaan paketti olisi saatava eheämmäksi: Mestarien liigan edelliskierroksen vauhdikkaassa ilottelussa Interiä vastaan oli tyytyminen 3-3-tasapeliin, puolalaisen kahdesta maalista huolimatta.

Kumpikin joukkueista kärsii loukkaantumisista, joista näkyvimmät ovat vieraiden Manuel Neuerin ja Leroy Sanen poissaolot. Neueria on neljän edellisen pelin ajan tuurannut kokenut Sven Ulreich. Sijaistus on sujunut varsin mallikkaasti, mutta nyt edessä on ensimmäinen isompi testi. Tämän kokoluokan pelejä Ulreich on torjunut viimeksi kaudella 2017-18, jolloin Neuer oli lähes koko kauden sivussa. Barcelonalta pois on viime pelissä maalinteossa onnistunut Sergi Roberto ja puolustaja Ronald Araujo, minkä lisäksi Memphis Depayn ja Gavin tilanne on epävarma.

Markkina odottaa vauhtia

Loukkaantumistilanne, erityisesti Neuerin poissaolo, puoltaa isäntien voittoa, minkä lisäksi tietenkin nyt palataan Camp Noun vaativan yleisön eteen. Motivaatioetu on myös kotijoukkueen puolella, sillä se tarvitsee tästä pelistä kipeästi pisteet, kun taas vieraiden jatko on jo turvattu. Seurana Barcelonan tilanne on viime aikoina piristänyt, ja nyt sen tarvitsisi välttää se, ettei kaudesta tule urheilullisesti pannukakku.

Toisaalta Münchenin venyvä tappiottomien pelien putki aiheuttaa epäuskoa, ja leveyttä joukkueesta löytyy. Viime peleissä liekeissä ovat olleet Eric Maxim Choupo-Moting, joka on edelliseen kolmeen peliin viimeistellyt neljä maalia ja osui myös kertaalleen Plzeniä vastaan, sekä Jamal Musiala, jolla on täysosumat kahdesta edellisestä pelistä. Loppujen lopuksi tässä on kyse mentaalisesta pelistä: miten Barça kohtaa lähimenneisyyden haamut ja kestää pakkovoiton paineet aina niin laadukasta vastustajaa vastaan?

Me uskomme, että luvassa on tarkka peli, johon molemmat lähtevät hyvin latautuneita – maaleilla saatetaan hyvinkin mässäillä markkinan odotuksia vähemmän. Siksi pelikohteeksi nostetaan hieman harvinaisempi  molemmat joukkueet eivät tee maalia , jolle saa yli kolmen kerrointa. Jostain syystä tämän parin otteluissa ei voittajasta ole monesti ollut kahta sanaa: edellisestä kymmenestä pelistä peräti kahdeksan on päättynyt toisen joukkueen jäämiseen nollille! Nytkin uskomme, että vahvempi kaksikosta tulee musertamaan vastustajan ja onnistuu johdossa jäädyttämään pelinsä. Tämä tulee erityisesti olemaan Barcelonan taktiikka, jos se onnistuu viime kertaa paremmin hyödyntämään alun paikat.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Molemmat joukkueet eivät tee maalia panostussuosituksella 4/10. Odotamme markkinoiden odotuksia tarkempaa peliä, jossa vahvempi joukkue ottaa selkeän henkisen niskalenkin.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 3,25.