Suomalaisia lätkäfaneja hemmotellaan perjantaina kuudella prime time -aikaan tulevalla Änäri-matsilla, joista ensimmäisessä Carolina Hurricanes saapuu vieraaksi TD Gardeniin. Bruinsin on mahdollista tehdä historiaa nappaamalla kauden alkuun 12 perättäistä kotivoittoa, enemmän kuin yksikään joukkue ikinä aiemmin. Tällä hetkellä ennätys on jaossa Chicago Blackhawksin (1963-64) ja Florida Panthersin (2021-22) kanssa. Tuskinpa ennätysjahti on pelaajien mielissä päällimmäisenä, mutta eiköhän se jokaisen tiedossa ole, eikä tämä aina ole paras lähtökohta otteluun.

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Bostonin voittoputki katkesi

Boston on siis ollut kotiluolassaan voittamaton, mutta muutenkin kausi on sujunut voitokkaasti, sillä tappioita on tullut vasta kolme. Viimeisin niistä tuli edellispelissä, kun joukkueen näyttävä seitsemän ottelun voittoputki katkesi Floridan-visiitillä. Tuolloinkaan se ei siltä näyttänyt vielä ensimmäisen erän jälkeen vieraiden pyöritettyä peliä. Toisessa erässä paketti hajosi jäähyilyyn – Bruins otti seitsemän jäähyä, joista kissapedot rankaisivat kolmesti. Tipsimaatin papereissa tämä ottelu oli eräänlainen tilastotappio, jossa tulos ei täysin kuvannut ottelutapahtumia. Vieraiden maalilla Knight pelasi loistopelin, kun taas Swaymanillä oli hankalampi päivä.

Canesin käyrä sojottaa vastakkaiseen suuntaan. Kauden pirteästi kolmella voitolla aloittaneet hurrikaanipaidat ovat ajautuneet ikävään ahdinkoon ja ottaneet edelliseen kymmeneen otteluun vain kolme voittoa, jotka nekin pääosin häntäpään porukoita vastaan. Tällä hetkellä käynnissä on tahmea neljän ottelun tappioputki, jonka hännänhuippuna viimeisin ottelu keskiviikon ja torstain välisenä yönä toi kotona 4-0-kotitappion Arizona Coyotesista! Tuossa ottelussa Carolina sortui jälleen toistuvaan ongelmaansa, paikkojen tuhlailuun, kun 38 laukausta maalia kohti ei yhtään osumaa. Varsinkin ylivoiman jauhaminen on ollut onnetonta: edellisen kymmenen matsin 37 yv-mahdollisuudesta joukkue on lunastanut vain kolme! Tilastot ovat vain tilastoja, mutta kuinkakohan monta sellaista ottelua Hurricanes on viime kausina hävinnyt, joissa se on laukonut enemmän? Uskomme, että joukkue löytyisi tämän listan kärkipäästä.

Jokainen Carolinan pelaaja ja toivottavasti kannattajakin tietää, että vaikka juuri nyt peli on lähinnä selviytymistä, tilanne on väliaikainen. Ratkaisuvoimaakin saadaan ennen pitkää lisää, kunhan sairastuvalta saadaan askiin Teuvo Teräväinen ja Max Pacioretty. Sitä ennen tarvittaisi kuitenkin lääkkeet tehottomuuteen muualta. Korvien välistähän se ratkaisu pitkälti löytyy, mutta millä keinoin ja ennen kaikkea milloin? Tämänhetkistä virettä katsoessa tuntuu jopa vähän yllättävältä, että joukkue on divisioonansa kolmantena, iskuetäisyydellä vielä vaikka kärkipaikalle. Kotijoukkueella rosteri taas on varsin ehjä nyt, kun sekä Brad Marchand, Charlie McAvoy että Nick Foligno ovat taas terveiden kirjoissa. Ykköspakki McAvoy onkin löytänyt paluunsa jälkeen varsinaisen lentokelin ja painaa nyt viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana tehoja on syntynyt 2+7=9!

Instagram will load in the frontend.

Perusteet vierasvoitolle vähissä

Bruins on tämän kauden tappioidensa jälkeen hypännyt oitis takaisin satulaan, ja edes kahden pelin tappioputkea ei ole vielä tullut. Miltei runolliseen tyyliin Foligno ja luotsi Jim Montgomery kuvailivat joukkueen latausta haastattelussa NHL:n sivuilla. Jos miesten puheisiin on uskominen, ei ole mitään syytä uskoa, että joukkueen vire olisi hyytymässä. Sitä kuvaa ei jäänyt myöskään edellisestä ottelusta, vaikka se kauden tähän mennessä suurinumeroisin tappio olikin. Kaikkiaan epämääräinen peli lienee jo itseluottamuksella etenevän joukkueen kopissa nollattu.

Viimeksi kaksikko on kohdannut viime kevään playoffeissa. Peräti neljän muun neljännesvälieräsarjan tavoin Game Seveniin asti venähtänyt ottelusarja oli viihdearvoltaan ja intensiteetiltään mainio. Kotiedulla pelannut Canes oli tuolloin seiskapelissä parempi. Mainittakoon myös alkuvuoden kohtaamiset ennen pleijarisarjaa: tammi-helmikuussa Carolina sai Bostonista selvän niskalenkin ja vei kaksi perättäistä keskinäistä nimiinsä maalein 7-1 ja 6-0! Enää ei näiden muistelu Hurrikaani-leirissä lämmitä, mutta jonkin verran itseluottamusta vieraat ehkä kykenevät kaivamaan kuluneen vuoden kohtaamisista.

Menneisyyden edesottamuksista huolimatta lähestymme ottelua kotijoukkueen menestys edellä. On vain ajan kysymys, milloin vieraiden laiva alkaa kääntyä, mutta ennätysmäisessä vireessä oleva Boston voi olla tässä tavoitteessa aikamoinen kanto kaskessa. Leveyttä ja itseluottamusta löytyy haparoivaa vierasjoukkuetta enemmän, ja mahdollisuus parhaaseen kotikaudenaloitukseen ikinä antanee vielä pientä lisäenergiaa. Siksi pelivalintamme on  Boston Bruinsin voitto , joka osuessaan palauttaa panoksen yli tuplana takaisin.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Boston voittaa panostussuosituksella 6/10. Joukkueet ovat aivan eri formeissa, ja vieraita kurittaa loukkaantumistilanne ankarasti.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Galaksino, jolla kerroin on 2,15.