Uusi viikko, uudet matsit. Brasilia on vahvan ensimmäisen pelin jälkeen yhä selkeämpi suosikki voittamaan jalkapallon MM-kisat. Mikään vedonlyöntiyhtiö ei tarjoa siitä enää edes neljää kertoimeksi, vaikka vasta neljännes turnauksesta on pelattu. Tie on melkein petollisen pitkälle pedattu, ja toisinaan siinä kohtaa asiat menevät urheilussa pieleen. Aika näyttää, miten hyvin A Seleçãon mestaruusjuna on raiteillaan – vielä olisi ennen pääteasemaa monta pysäkkiä, joista seuraava on Sveitsi maanantaina kello 18.

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Molemmille voitot kisa-avauksista

Korkeat odotukset voivat aiheuttaa myös haasteita. Brasilialla ei avausottelussa Serbiaa vastaan ollut paineista tietoakaan, vaan joukkueen suoritus oli erittäin eheä. Brassit tietävät, että yksilötaito yksinään ei nykyfutiksessa riitä, mutta kun sitäkin löytyy, on käsissä menestysresepti. Esimerkkejä erinomaisesta koheesiosta nähtiin varsinkin puolustuspäässä, jossa iso ja fyysinen Serbia kesytettiin suvereenisti. Hyökkäyspuolella luotettiin sitten enemmän brassimaisiin yksilöiden huippusuorituksiin, joista päällimäisimpänä tietysti Richarlisonin mahtava volley.

Sveitsi nappasi omasta neitsytpelistään Kamerunia vastaan niin ikään voiton. 1-0 päättynyt peli ei ihmeitä tarjonnut, eikä jalkeilla ole kovinkaan säväyttävä rosteri. Keskikentällä on jämäkkyyttä ja kokemusta ja puolustusvelvoitteet hoituivat, mutta kapoinen hyökkäys herättää huolta. 31-vuotiaassa Xherdan Shaqirissakin näkyy jo ikääntymisen merkit, tätäkö se MLS tekee pelaajalle? Maalinteossa ainoana onnistui avausmatsissa Breel Embolo, jolle osuma oli tunteikas – kahdeksan vuotta sitten Sveitsin kansalaisuuden saanut pikakiituri on kasvanut Kamerunissa, minkä vuoksi hän ei maalia tuulettanut.

Brassileirissä Neymarin nilkkavamma aiheuttaa pientä päänsärkyä, mutta ei jyskyttävää migreeniä. Tähtönen missaa todennäköisesti loput alkupelit, mutta pääsee turnauksen edetessä takaisin tekemään tuhojaan. Pilvellä on myös hopeareunus, koska tämä antaa hyökkäykselle tietyn työrauhan: muiden pelaajien roolit nousevat, minkä myötä syntyy onnistumisia, joka edelleen ruokkii itseluottamusta. Ehkä jos Brasilian hyökkäys olisi rakennettu kokonaan Neymarin kautta, kolhu voisikin olla katastrofi, mutta niin ei varsinkaan enää ole. Lisäksi Danilo loukkaantui, nilkasta hänkin.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Markkina tehokas Brasilian suhteen

Jalkapallomaailma antoi yhteisesti puhtaat paperit Brasilialle sen esityksestä, ja ehkä nyt on karisteltu hartioilta suurimmat menestyspaineet. Täysin ilman kysymysmerkkejä ei silti suosikinkaan turnaus pääse etenemään, johtuen juurikin poissaoloista. Kuten sanottu, joukkue pelasi omassa päässä fantastisesti tehden tyhjiksi isojen ja fyysisten serbien aikeet, mutta elää silti luihin ja ytimiin maaleista. Nyt peliin lähdettäneen enemmän puolustavista lähtökohdista. Onko siinä riskinpaikka?

Rehellisesti Tipsimaatin toimistolla ei uskota Brasilian horjuvan, mutta kertoimet eivät silti tarjoa sillä suunnalla paljon pelattavaa. 1,50 pinnassa liikkuvat kertoimet voitosta ja reilut kakkosen hinnoittelut vähintään parin maalin voitosta eivät tunnu pelikelpoisilta varsinkaan Qatarissa, jossa on tarjoiltu yllätyksiä jo roppakaupalla. Emme nyt halua yhden pelin perusteella sulkea pois Sveitsin onnistumista, eikä ilotulitusta välttämättä ole luvassa tällä kertaa. Uskomme, että Brasilia osaa lähteä maltilla peliin eikä edes pyri tekemään turhia taikatemppuja tässä vaiheessa.

Sen sijaan löydämme sopusuhtaisen kertoimen  Brasilian yli 1,5 maalille , jonka kerroin liippaa läheltä 1,7:aa. Tässä markkina voi olla hieman antanut turhan paljon painoarvoa Neymarin poissaololle – ykköstähden poissaolosta huolimatta tai jopa sitä suuremmalla syyllä joukkueesta löytyy sen verran maaliahnautta ja näyttöhaluja, että kahden maalin pitäisi olla helppo iltapuhde kohtuullisen kesyä Sveitsiä vastaan. Rohkeimmat mallailevat lapulle kotijoukkueen voittoa 1,5 tai miksei useammankin maalin tasoituksella, mutta meidän mielestämme lopulta perusteet A Seleçãon yli kolmelle maalille ovat kuitenkin tiukassa maltillisemman taktiikan takia. Koska Sveitsinkään maalia ei voida järin suurena yllätyksenä pitää, tämä on mielestämme parempi pelikohde kuin Brasilian täystyrmäys. Mikäli sellainenkin nähdään, niin siinähän tämä osuu mukavasti siinä ohessa!

Instagram will load in the frontend.
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Brasilia yli 1,5 maalia panostussuosituksella 8/10. Maaleja ei tarvinne kahta kertaa pyytää, kun joukkueen laaja hyökkäyskalusto pääsee irti.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla kerroin on 1,694.