Jääkiekon Mestarien liigassa eli CHL:ssä aloitellaan tiistaina pudotuspelejä neljännesvälierien merkeissä. Suomalaisjoukkueista mukana kuudentoista parhaan joukossa ovat Jukurit ja Tappara. Molemmat saivat arvonnassa vastustajan Sveitsistä: Jukurit kohtaa Fribourgin ja Tappara Davosin. Tamperelaisryhmä matkustaa ensimmäisessä ottelussa alppimaahan, jossa kiekko putoaa jäähän kello 20.45. Millaisen vastuksen Sveitsin liigan vanhin ja eniten mestaruuksia pokannut Davos tarjoaa Liigan yhdelle mestarisuosikeista joukkueiden kohdatessa ensi kertaa ikinä?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Karjala-turnaus verotti Tapparaa

Davosin kausi on ollut huvittavan kahtiajakautunut: voitot ja tappiot ovat seuranneet toisiaan suunnilleen neljän pelin putkissa. Viimeisessä pelissä ennen maaottelutaukoa joukkue nappasi voiton sarjajumbosta, mutta sitä edelsi ilkeä juurikin neljän tappion putki, joka oli jo kauden kolmas vastaava. Kovin epätasaiselta tuntuu tekeminen, eikä tällä hetkellä National Leaguen kuudetta sijaa miehittävä, yllättävän nimetön joukkue olekaan missään nimessä dynastiavuosiensa tasolla. Peräti 31 kannunsa ansiosta Davos on Suomessa ehkä tunnetuin sveitsiläinen jääkiekkobrändi, mutta edellinen mestaruus on vuodelta 2015, eikä sen jälkeen ole viime kauden välieriin venymistä lukuun ottamatta taisteltu uskottavasti mestaruudesta. Tällä kaudella joukkueessa ei pelaa suomalaisia lainkaan, sen sijaan penkin takaa löytyy suomalainen apuvalmentaja Waltteri Immonen.

Tappara vaikuttaa tällä kaudella karistaneen hyvissä ajoin syksyn perinteeksi muodostuneen synkeämmän vaiheen. Lokakuussa joukkue äityi muun muassa kuuden ottelun voittoputkeen, jonka aikana se nousi mukavasti Liigan sarjataulukossa, kököttäen nyt neljännellä sijalla tasapisteissä paikallisvastustajan kanssa. Pelkkää lepoa ja harjoittelua mennyt tauko ei monille pelaajille ole ollut, sillä EHT:n Karjala-turnauksessa Leijonien mukana pelasi peräti neljä Tappara-pelaajaa. Tämä ei varmasti kaikkia joukkueen faneja miellyttänyt, sillä rasituksen lisäksi harjoitusmatseista jäi käteen jotain vielä ikävämpää: joukkueelle tärkeä hyökkääjä Waltteri Merelä loukkaantui ja on sivussa todennäköisesti kuukausia.

Instagram will load in the frontend.

Molempien rosterit ovat alkukaudesta muutenkin ottaneet osumaa, mutta nähtäväksi jää, onko kymmenen päivän maajoukkuetauolla toipunut pelaajia lasaretista takaisin käyttöön – ainakin pikkulinnut laulavat, että puolitoista kuukautta sivussa ollut tehopakki Valtteri Kemiläinen olisi lentänyt joukkueen mukana Sveitsiin. Davosilta pois on Ajoiea vastaan loukkaantunut puolustaja Dominik Egli lienee edelleen pois, minkä lisäksi poissaolijoiden listalla on muutenkin ollut tungosta, ellei sitten pelaajia ole rohtojen ja troppien avulla saatu kuntoon tauon aikana.

Eisstadion Davosissa iso ilta

HC Davosin ja Tapparan välinen ottelupari on neljännesvälierien todellinen herkkupala. Niin perinteikäs, viime vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan viettänyt Davos kuin viime kauden CHL-finalisti ja Liigan hallitseva mestari haluavat jatkaa eteenpäin. Näemme Tapparan olevan tässä vahvoilla, sillä Tampereella on aiemminkin panostettu Mestarien liigaan asiaan kuuluvalla tavalla ja viime kaudesta Kirvesrinnoilla jäi pahasti hampaankoloon.

Ärhäkästä kannatuskulttuurista tunnetussa Sveitsissä illasta voi kuitenkin tulla haastava. Tauon jälkeen peli voi olla tahmeaa varsinkin alkuun, minkä lisäksi vain pari päivää sitten päättynyt Euro Hockey Tour -koitos voi vielä vaikuttaa useamman pelaajan pohkeissa. Sen ja Merelän tuoreen loukkaantumisen myötä voidaan joutua pyörittämään ketjurulettia, jonka lopputulosta on vaikea arvioida. Mahtuuko esimerkiksi 20-vuotias Viljami Nieminen jälleen kokoonpanoon?

Tipsimaatti lähestyy peliä pisteentekijävedolla, jollaisia on CHL-peliin saatavilla vain erittäin rajatulta joukolta vedonlyöntisivustoja. Valintamme pistenikkariksi on  Kristian Kuusela , jota on kokeiltu monien ketjujen laidalla, viimeisimpänä Lehterän kanssa. 39-vuotias seuralegenda on osoittanut yhä olevansa kykeneväinen pistetehtailuun, ja erityisesti pojoja on syntynyt kansainvälisissä peleissä: mies on pelannut urallaan kaikkiaan 63 euromatsia ja tehnyt niissä komeat 54 tehopistettä. Tällä kaudella kuuden pelin saldona on tehot 1+2. CHL siis selvästi kiinnostaa, mihin nähden kolmea lähestyvä kerroin tuntuu aivan liioittelulta. Nähtäväksi jää, millaisen muodostelman kokoonpano saa, mutta Merelän poissaolon ei pitäisi ainakaan laskea Kuuselan pisteodottamaa.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Kristian Kuusela tekee tehopisteen panostussuosituksella 4/10. Kuusela on nakuttanut europeleissä urallaan yli 0,85 pistettä per peli, ja edelleen vanhoilla päivillään väläyttelee vaarallisuuttaan.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla kerroin on 2,75.