Jalkapallon MM-kisoissa on sunnuntai-iltana luvassa ainakin eurooppalaisesta näkökulmasta yksi suurimmista otteluista tähän asti. Odotukset ovat Espanjan ja Saksan kohdatessa korkealla siitäkin huolimatta, että joukkueet avasivat kisansa päinvastaisilla tavoilla. Bookerit antavat Saksalle siihen nähden varsin paljon luottoa, mikä tekee pelistä vedonlyönnillisesti myös todella kiinnostavan. Tipsimaatin toimistolla haetaan kutkuttavaan kamppailuun parasta peli-ideaa.

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Espanja avasi kisat ryminällä

Vuoden 2010 maailmanmestari Espanja ei ollut ennen tätä viikkoa koskaan voittanut MM-kisojen avausotteluaan, mutta keskiviikkona kuparinen rikkoutui tyylillä. 7-0-voitto Costa Ricasta oli La Rojan historian suurinumeroisin voitto – ylivoima on ylivoimaa, vaikka vastustaja lukeutuikin kisojen heikoimpiin. Omaa kieltään kertovat kenttätapahtumien täydellinen dominointi, 82-prosenttinen pallonhallinta sekä kuusi eri maalintekijää, joista Gavi oli nuorin maalaaja MM-tasolla yli 60 vuoteen.

Vain muutamaa hetkeä aiemmin Saksa oli avannut omat kisansa šokkitappiolla Japanista! Se oli Japanilta mieletön työvoitto, jota voidaan sanoa taktisilta osin ansaituksi, mutta kyllä näihin aina tarvitaan myös hieman onnettaren avuja. Die Mannschaftin maaliodottama oli 3,3, suurempi kuin koskaan aiemmin ottelun hävinneellä joukkueella MM-kisoissa. VARilta tarkasteltiin niin Kai Havertzin paitsioksi osoittautunutta maalia kuin lisäajalla pilkkutilannetta. Yhtä kaikki kisojen kestomenestyjä on heti erittäin pahassa paikassa, sillä mikäli Japani napsii pisteet Costa Ricalta kello 12 alkavassa ottelussa, on Saksa häviöllä ulkona jatkosta jo sunnuntai-iltana! Toinen perättäinen putoaminen lohkovaiheessa olisi jalkapalloyhteiskunnalle järkytys, olkoonkin että maajoukkuefutiksen arvostus on maassa laskusuunnassa.

Seitsemän maalin turpasauna on MM-kisoissa harvinainen näky. Viimeksi moista rökitystä todistettiin Brasiliassa 20 vuotta sitten, kun Saksa kaatoi Saudi-Arabian numeroin 8-0. Vaikka onnistuminen laajalla rintamalla hivelee itseluottamusta, se ei välttämättä ole aina mikään unelmalähtökohta tuleviin otteluihin. 2000-luvulla MM-kisoissa on otettu vähintään neljän maalin murskavoitto 15 kertaa, mutta näiden voittajat ovat voittaneet seuraavat ottelunsa vain kuudesti. Tämä on kovin vähän ottaen huomioon, että luonnollisesti ison voiton saanut joukkue on lähes aina ollut vahva.

Yksinkertainen peli

Lajilegenda Gary Linekerin aikoinaan tunnetuksi tekemä sitaatti kuuluu vapaasti suomennettuna: "Jalkapallo on yksinkertainen peli. 22 miestä jahtaa palloa 90 minuuttia ja lopulta Saksa aina voittaa". Näissä kisoissa tuo viisaus on pistetty aika lailla uuteen uskoon, koska ennätyspitkien lisäaikojen vuoksi oikea kesto on lähempänä 100 minuuttia, ja voittajakin on ollut monta kertaa kaikkea muuta kuin selvä. Ei se aivan mutkatonta ole myöskään tämän matsin kohdalla. Espanjan pelaaminen pitkälti yli kahden ja puolen kertoimella on vedonlyöjille ymmärrettävästi houkutteleva vaihtoehto, mutta meitä huolestuttaa kotijoukkueen puseroon vääjäämättömästi hiipinyt hyvänolontunne, Saksan rautainen kokemus kovista paikoista sekä laajuus erityisesti Leroy Sanén kuntouduttua tähän peliin. Joukkueet ovat myös hyvin erilaisissa tilanteissa jatkon kannalta, koska Saksa on lähes pakkovoiton edessä, kun taas Espanjalle tasurikin on aika tyydyttävä tulos.

Haemme kiperään pähkinään aihion maalintekijävedosta ja käännämme katseet tässä Saksan suuntaan. Löydämme erinomaista arvoa  Kai Havertzin maalista , jolle lähes kaikkien bookereiden kerroin alkaa kolmosella paitsi Mr Greenin, joka on hinnoitellut maalin karvan alle vitoseen! Tässä on mielestämme selvästi ilmaa. Hyökkäyksen kärkeen on Saksalla tarjolla muitakin nimiä, kuten Werder Bremenin hyvässä maalivireessä tällä kaudella ollut Niclas Füllkrug, mutta uskomme Hansi Flickillä olevan yhä luottoa Havertziin. Toki on myös mahdollista, että 23-vuotias pelaa muuta paikkaa tai tulee vaihdosta sisään, mutta joka tapauksessa hänellä on tässä paikassa hyvät saumat kantaa tulosvastuuta.

Vaikka Havertzin maajoukkuekokemus on hurjan kovan kilpailun myötä vielä vähänlaista, tähänastiset näytönpaikkansa hän on käyttänyt hyvin. Viime pelissä hän ei loistanut valopilkkujen ollessa muutenkin vähissä. Maajoukkueessa maaleja on kuitenkin syntynyt: muun muassa edellisissä EM-kisoissa Havertz osui kahdesti, vaikka pelasi vain neljässä ottelussa ja täydet minuutit yhdessä. Kaikkiaan maaleja on syntynyt 23 kilpailullisessa maaottelussa miesten tasolla kahdeksan. Sinänsä verrattain vähäinen peliaika EM-kisoissa oli huvittavaa, koska vain pari viikkoa aikaisemmin tuolloin vasta 21-vuotias nuorukainen oli tehnyt Mestarien liigan finaalin voittomaalin. Tarvittaessa kyseessä on siis myös isojen pelien mies, ja tämähän on iso peli jos joku! Viime pelissä MM-debyyttimaali jäi VAR-huoneen satimeen, mutta nyt siihen on vieläkin makeampi paikka.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Kai Havertzin maali panostussuosituksella 4/10. Chelsea-hyökkääjä on valmis ja kypsä ottamaan tulosvastuuta kovassa paikassa.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 4,90.