Perjantaina heitetään hyvästit jalkapallon MM-kisojen yllätysten täyteiselle lohkovaiheelle. Vielä ennen pudotuspelejä on vuorossa viimeisten lohkojen huipennukset. Portugali on Brasilian ohella ainoa joukkue, jolla on mahdollisuus hoitaa lohko ilman pistementyksiä, mutta miten käy, kun vastaan tulee sisukas Etelä-Korea? Portugali lähtee jahtaamaan lohkovoittoa, joka tosin on kohtuullisen todennäköinen ainakin tasapelillä, kun taas vastustajalla on panoksena paikka auringossa, eikä sekään omissa käsissä.

 

Ruotsi
Tasapeli
Latvia
 
1,43
1,42
1,42
1,42
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Etelä-Korea ei luovuttajatyyppiä

Etelä-Korea on ollut kisojen sitkeä sissi, mutta jäänyt vaille palkintoa. Ilahduttavasti joukkueen peli on rakentunut ennakkoon odotettua vähemmän Tottenhamin mainion Son Heung-minin ympärille. Vaikka kolmekymppinen laitahyökkääjä jonkinlainen pelin dynamo onkin, ei hän ole ollut parhaimmillaan eikä myöskään ole onnistunut maalinteossa. Sen sijaan Cho Gue-Song on iskenyt molemmat joukkueen tähänastisista osumista, jotka syntyivät muutaman minuutin sisään vaiheikkaassa Ghana-ottelussa. Tuon pelin Etelä-Korea hävisi 3-2, mutta maalit antoivat varmasti taistelutahtoa lohkon isointa vihollista vastaan, samoin kuin sisuunnuttivat Anthony Taylorin kiistanalaiset ratkaisut ottelun loppuhetkillä. Eipä tappiosta silti voi tuomaria tälläkään kertaa syyttää – viimeistelyssä on vielä tekemistä, vaikka joukkue pääseekin hyvin paikoille.

Portugali sai kisoille räjähtävän lähdön kahdella voitolla ja 5-2 maalierolla. Joukkueen hyökkäys on kaikkine koomisinekin käänteineen vakuuttanut, kun taas alakerta jätti toivomisen varaa varsinkin Ghanaa vastaan hassien lähes pilattua tulossa olleen voiton. Uruguayn puolustusvoittoinen pelikirja ei antanut mainittavaa pelillistä haastetta, ja nyt onkin kutkuttavaa päästä näkemään Portugali jälleen aivan toisentyyppistä poppoota vastaan. Molemmat pelaavat intohimofutista, joskin yksi iso palanen Etelä-Korean intohimosta puuttuu: portugalilaisvalmentaja Paulo Bento, joka aikoinaan pelasi Portugalin joukkueessa vuonna 2002 tämän hävitessä juurikin Etelä-Korealle, sai edellistaiston jo tauottua punaisen kortin eikä häntä nähdä kentän laidalla isänmaataan vastaan!

Portugalilta on joutunut epäonnisesti pelaajia sairastuvalle jo kisojen kynnyksellä tai avauspelien aikana. PSG:tä edustavat puolustussuunnan vahvistukset Danilo Pereira ja Nuno Mendes eivät tässäkään ottelussa pelaa, jälkimmäisen käytyä kokeilemassa edellismatsissa kokeilemassa pelaamista ainoastaan todetakseen sen olevan reisivamman takia mahdotonta. Keskikentältä Ghana-ottelussa loukkaantui Otavio. Nyt epävarmaa on myös joukkueen egoilevan ykköstähden tilanne, sillä Cristiano Ronaldon loukkaantumisesta on liikkeellä erinäisiä tietoja 37-vuotiaan missattua harjoitukset. Pahasta kolhusta tuskin on kysymys, mutta hyvin mahdollista on, että mies ei Etelä-Koreaa vastaan pelaa tai ole ainakaan avauksessa, jos kunnon tai pienen kolhun takia levolle olisi tarvetta. Etelä-Korean puolelta vastaavasti epävarma on Napoli-puolustaja Min-Jae Kimin tilanne.

Etelä-Korealla enemmän pelissä

Vaikka Portugalin joukkueen henkilöitymä onkin ennätyksistä elävä valtava ego, on Etelä-Korean motivaatioetu selvä. Vedonlyöntiyhtiöt antavat joukkueen jatkoon menemisen todennäköisyydeksi viitisentoista prosenttia, ja vaikka Aasian tiikerit toivoisivatkin sen olevan enemmän, tämäkin riittää taistelumentaliteetin kasvattamiseen. Todennäköisesti joukkueella olisi varsinkin Ghana-pelin pettymyksen jälkeen bensaa tankissa siinäkin tapauksessa, että tie jatkoon ei edes olisi enää auki. Portugalilla puolestaan on riskinä lähteä pienen panoksen otteluun ripauksella ylimielisyyttä, ja todennäköisesti se käyttää myös jonkun verran rotaatiota.

Me uskomme, että Etelä-Korea tulee prässäämään todella hanakasti ja vastahyökkäysten lisäksi pyrkii jopa pitämään palloa rohkeasti. Maalipaikoille pääsemistä tuskin voidaan tässäkään pelissä välttää, ja kunhan viimeistely on edes hieman parempaa kuin aiemmin, on maali herkässä. Myös Sonilla saattaisi olla vielä enemmän annettavaa boksin sisällä. Portugali on niin ikään vahvoilla maalinteossa kivikovan hyökkäyksensä ja ennen kaikkea ahnaiden yksilöiden vuoksi. Tästä syystä mielestämme pelikohde  molemmat joukkueet tekevät maalin  lähes kahden kertoimella tarjoaa selvää arvoa riippumatta siitä, miten pelissä käy.

Lisävihjeeksi nostamme  Etelä-Korea voittaa  johtuen ennen kaikkea joukkueen pettämättömästä periksiantamattomuudesta, jota todistettiin edellisessä pelissä. Mentaalinen tila vaikuttaa olevan sellainen, että maajoukkuepaidan pukeminen on ylpeys, ja sille annetaan kaikki, vaikka näyttäisi siltä, että peli jää turnauksen viimeiseksi – tai sitä suuremmalla syyllä. Jätämme tasapelin mahdollisuuden tällä kertaa pois, sillä tasatulos ei Etelä-Korealle riitä ja se lähtee tasatilanteessa riskilläkin hyökkäyksiin luoden näin maalitilanteita molempiin päihin.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on molemmat joukkueet tekevät maalin panostussuosituksella 6/10 ja lisävihjeeksi Etelä-Korea voittaa panostussuosituksella 2/10. Uskomme, että joukkueelle sopii mentaalinen tilanne hyvin, kun taas
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä 18bet, jolla kerroin on 1,94. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa iBet, jolla se on 4,60.