Liigan pelaajabudjettivertailu kiinnostaa vuodesta toiseen, vaikkakin tiettävästi luvut ovat vain suuntaa-antavia. Yhtä kaikki tälläkin kaudella kärkipäätä koristavat tutut nimet HIFK ja Kärpät, ainoina kolmen miljoonan euron haamurajan rikkovina joukkueina. Vielä ei ole pahemmin ollut kirstusta apua varsinkaan runkosarjan hänniltä löytyvälle HIFKille, joka on jo sarjan bulein naurunaihe – milloin kurssi kääntyy?

Kahdella seuralla on isot resurssit, mutta päinvastaiset brändit: Etelän vetelät vastaan juntit Kehä kolmosen ulkopuolelta! Se jos mikä sytyttää Liiga-fanit, kun muistissa ovat yhä myös viime vuosien useat tuliset pudotuspelisarjat. Niistä Kärpät on useimmiten poistunut voittajina, kun taas runkosarjassa on ollut tasaista. Paikataanko Nordiksen pimenevässä perjantai-illassa kauden katastrofialkua vai syveneekö ahdinko?

Pitkävetokertoimet suljettu.

Oululaisten outo viikko

HIFKin kauden käynnistysvaikeudet ovat olleet niin merkillepantavia, että moni epäilee Ville Peltosen pallille haeskeltavan vaivihkaa jo seuraajaa. Menossa onkin huonoin alkukausi ikinä, sillä yhdeksän ottelun jälkeen tilillä on vasta kaksi kolmen pisteen voittoa ja vain 18 tehtyä maalia, sarjan toiseksi vähiten. Toisaalta kääntäen: neljästä kotiottelusta vain yksi on päättynyt suoraan tappioon. Kauden toistaiseksi isoin päänahka tuli TPS:ltä viime lauantaina, vaikka vastus ei ollutkaan samalla tasolla kuin millä viime kauden finaalipaikka raavittiin.

Kärpät puolestaan on aloittanut kautensa mallikkaasti ja johtaa sarjaa piste per peli -laskutavalla. Alkukauden ainoa tahra oululaisille oli viime viikko, kun joukkue vieraili ensin tappiollisesti Tampereella ja sitten järjesti JYPiä vastaan Raksilassa oikein kunnon maalijuhlat, jotka päättyivät Hurrikaaneille jatkoajalla peräti 6-7. Tasaisuutta tekemiseen siis tarvitaan vielä, mutta sinänsä mikään ei seiso Lauri Marjamäen kunnianhimoisten tavoitteiden tiellä tehdä oululaisryhmästä taas eurooppalainen huippujoukkue.

Töölössä ongelmia on pelitavassa ja peluutuksessa, mutta myös pelaajayksilöissä, jotka eivät ole onnistuneet vielä lunastamaan lupauksia. Toki rosteri ei myöskään ole vielä missään nimessä valmis, vaan vahvistuksia on taatusti tulossa. Teemu Turunen päästettiin käsistä juurikin perjantai-illan vastustajan riveihin, ja korvaavaa maalintekijää tarvittaisi. Tällä hetkellä joukkueen ainoa nimi pistepörssin top-50:ssä on puolustaja Ilari Melart, mikä kertonee jotain maalinteon vaikeudesta. Melartin lisäksi Nuorista Leijonistakin tuttu Roni Hirvonen on aika ajoin päässyt väläyttelemään pisteitä.

Ikään kuin murheita ei olisi tarpeeksi, riesaksi tuli tällä viikolla myös nippu loukkaantumisia: Julius Nättinen, Sebastian Dyk, Miro Väänänen ja Joonas Lyytinen ovat kukin sivussa viikosta kahteen. Näin tärkeiden pelaajien menetys on aina isku, mutta sentään poissaolot ovat jäämässä lyhyiksi. Aina ikävistä loukkaantumisista voidaan hakea myös hopeareunus. Toisinaan hetkellinen pakan sekoittaminen voi olla jopa piristysruiske, joka pakottaa vähän konservatiivisen Peltosen ajamaan nuoria enemmän sisään. Kärppien sairastupa on säilynyt vielä kohtalaisen tyhjänä.

HIFK voi yllättää kotona

Alkukaudelle leimallista on se, että sarjataulukossa korostuvat sattuman oikut, ja tahmeasta startista vedetään turhan suuria johtopäätöksiä. Se puolestaan lisää vettä myllyyn kriitikoiden keskuudessa, ja yhtäkkiä kyseessä on kriisijoukkue. Vaikka IFK:n kausi onkin lähtenyt karmeasti käyntiin, näemme pelissä myös pirteitä pilkahduksia varsinkin kotona. Parhaimmillaan ilmassa voi olla ainekset vaikeuksien kautta voittoon -tyyppiseen tuhkimotarinaan – mutta palasten on loksahdettava pian yhteen.

Myös maalivahdeissa joukkueiden ero on pienempi kuin voisi viime kauden näyttöjen ja niiden myötä käytävän yleisen keskustelun perusteella odottaa. Joel Blomqvist Kärppä-maalilla oli keväällä paikoin maaginen, mutta ei ole vielä alkusyksystä ollut aivan samalla tasolla. Helsingissä maalivahtiongelma puolestaan on ratkeamassa, ainakin jos nuori Roope Taponen saa lisää näytönpaikkoja ja käyttää ne yhtä mallikkaasti kuin tähänastiset! Tipsimaatti ennustaa tästä kaverista tulevaisuuden huippunimeä, ja kassari voi hyvinkin olla liekeissä itsevarmuudesta nyt parin hyvän pelin jälkeen, jos hän on tolppien välissä perjantaina.

Kärppien kuuluukin olla ennakkosuosikki kerran kerrasta alkukauden HIFKiä vastaan, mutta kerroineroa emme osta! Jopa yli nelosen kotikerroin on aivan liian ilmava paitsi ihan nähdyn niin myös potentiaalisesti lähitulevaisuudessa siintävän suunnanmuutoksen takia. Kärpät on kuitenkin runkosarjassa ollut suhteellisen mieluinenkin vastus kotijoukkueelle, mistä osoituksena helsinkiläiset ovat vieneet edellisestä viidestä kohtaamisesta kolme. Hieman vielä hukassa olevan maalijyvän takia tasurin riski on kuitenkin korkea, mistä syystä lapulle nousee  HIFK voittaa ratkaisuun saakka , jolle saa yhä todella maittavaa lähelle kolmosta kipuavaa kerrointa!

Instagram will load in the frontend.

Kertoimen takia koemme olevamme lähes pakotettuja ruksimaan lapulle myös  Teemu Turusen maalin , vaikka se onkin hieman ristiriidassa pääkohteen kanssa. 3,70 on kuitenkin ehdottomasti tarttumisen arvoinen tarjous liekeissä olevan pelaajan maalista. Turunen on tehnyt kahdeksaan peliin tähän mennessä tehot 4+4 ja haluaa varmasti näyttää entiselle työnantajalleen närhen munat. Tästähän rohkeimmat yhdistelevät bet builderilla vaikka maistuvan yhdistelmän!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on HIFK voittaa ML panostussuosituksella 5/10 ja lisävihjeeksi Teemu Turusen maali panostussuosituksella 6/10. Uskomme HIFKin olevan kotonaan aivan liian aliarvostettu varsinkin Kärppien viime viikon sekoilujen jälkeen.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla kerroin on 2,78.