Pelit kovenevat jalkapallon MM-kisoissa, joissa siirrytään viikonloppuna puolivälierien pariin. Perjantai-iltana paikkaa mitalipeleissä ratkotaan Alankomaiden ja Argentiinan välillä. Kaksikosta selvästi suuremmat menestystoiveet on ladattu Argentiinalle, painon kasaantuessa erityisesti Messin harteille. Tuhannen ammattilaisottelun rajapyykin viime matsissa ylittänyt maestro ei mitä todennäköisimmin seuraavissa MM-kisoissa pelaa, joten viimeisiä viedään. Joko vihonviimeisiä?

 
 
4,60
RB Leipzig voittaa
4,55
4,515
4,50
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
4,155
Tasapeli
4,10
4,10
4,10
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
1,807
Man City voittaa
1,775
1,76
1,76
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Urheilussa nähtävä tarinoiden taakse

MM-kisojen kaltaisissa turnauksissa korostuu urheilumaailmassa muutenkin toistuva narratiivi, jossa jostakin urheilijasta tai joukkueesta leivotaan yhteisessä keskustelussa menestyjää ja toisesta floppia. Vedonlyöjät eivät ole tälle suinkaan immuuneja, päinvastoin. Mieli on kuitenkin pidettävä urheilussa virkeänä, jotta voi osuvasti analysoida peliä muutenkin kuin tarinan kannalta. Esimerkiksi Argentiinan osalta Tipsimaatti on valmis piirtämään valtaisan kysymysmerkin mestaruushaaveiden päälle. Peli ei ole ihan vakuuttanut: keskikenttä on ollut ajoittain helisemässä, ja vaikka hyökkäykseen löytyykin variaatiota, on Messin ja Di Marian kaltaisten seppien vanheneminen silti silmiinpistävää. Dybalalta taas uupuu pelituntuma harmillisesti, eikä Lautaro Martinez ratkaisijana ole sen enempää vakuuttanut. Australiaa vastaan nähtiin jo pelillisesti eheämpi esitys, mutta eihän se luottavaisinta oloa jättänyt. Tuleeko tästä vielä yksi kisojen hienoimmista kehitystarinoista vai loppuuko aika kesken?

Jos Argentiinalle on aseteltu kruunua päähän turhan herkästi, ehkä samaa on tehty Hollannille orjantappuran kanssa. Kokenut kettu Louis van Gaal joukkueen peräsimessä on peluuttanut voittavaa jalkapalloa, olkoonkin että toisinaan se johtaa vähän uneliaampiin suorituksiin, jota jotkut antijalkapalloksi kutsuvat. Neljännesvälierää USAa vastaan Oranje hallitsi selvästi. Pelissä näkyi Alankomaille leimallinen, lähes röyhkeä energian säännöstely: 2-0-tilanteessa jalka nousi kaasulta silmin nähden, mutta heti tarpeen vaatiessa kaasua taas lisättiin – vaihdekeppi oli täysin omassa kädessä. Toki nyt vastus kovenee huomattavasti, joten Argentiinaa vastaan tulisi löytää tasainen ysikympin tahti. Eiköhän tämänkin tilanteen hallitse erinomainen turnausvalmentaja van Gaal, jolla on huikea tilasto siltä ajalta, kun hän on toista kertaa ollut joukkueensa peräsimessä: 18 ottelua ja 0 tappiota maalierolla 46-14.

Toistaiseksi kisat ovat sujuneet kummaltakin suhteellisen vähäisin taisteluarvin. Hollannilta jatkanee sivussa Inter-puolustaja Stefan de Vrij, kun taas Argentiinalta todennäköisesti kokenut keskikenttäpelaaja Papu Gomez on Australiaa vastaan saadun nilkkakolhun myötä sivussa. Suuria odotuksia ei kokoonpanoihin ole odotettavissa, vaan kyllä tässä vaiheessa todennäköisesti on jo parhaat mahdolliset palaset löydetty. Alankomailla tämä tarkoittanee tuttua 3-4-1-2-muodostelmaa ja Argentiinalla muotoa 4-3-1-2.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Vuoksein itkis koko Argentiina

Maajoukkueiden kohtaamisissa puolueettomat katsojat asettuvat usein altavastaajan puolelle, mutta nyt uskomme enemmistön olevan Argentiinan vankkureissa – vaikka ihan jo pelkän Messin takia. Mutta paljonko joukkue on muuta kuin Messi? Toki joukkueessa on paljon huippupelaajia, mutta esitykset kokonaisuutena eivät mielestämme kovin läheistä tarkastelua kestä. Tämän ikäisenä enää edes herra ja hidalgo itse ei enää pelejä ratkaise tämän tason vastuksia vastaan. Nähdäksemme joukkueella on kasvunpaikka, jonka vauhtiin päästään ehkä vasta Messin, Di Marian ja Otamendin antaessa kunnolla tilaa uudelle sukupolvelle.

Tämä silmällä pitäen Hollanti tarjoaa papereissamme kosolti arvoa. Se on yksinkertaisesti aliarvostettu. Joukkue pelasi yhden huonon lohkopelin, kuten lähes kaikki muutkin joukkueet, mukaan lukien tietenkin Argentiina. Laatunippu alkaa olla pian jo varteenotettava musta hevonen ihan vaikka päätyyn asti, eikä kansansuosiota nauttiva menestysvalmentaja van Gaal pelkää sanoa tätä ääneen. Tipsimaatti piirtääkin lapulle  Alankomaiden jatkoonmenoa  mukavalla lähes kahden ja puolen kertoimella.

Edelliset kohtaamiset joukkueiden välillä ovat molemmat olleet maalittomia tasapelejä: ensimmäinen kerta oli lohkovaiheessa 2006, kun taas välierän vei 2014 kisoissa Argentiina lopulta pilkuilla 0-1. Emme lähtisi historiaa kuitenkaan liiaksi kumartamaan, ja pidämmekin korkeamaalisuutta varsin houkuttelevana. Hyökkäyskalustoa joukkueilta löytyy ehkä viime kertaa paremmin, sillä Hollannilla oli tuolloin jalkeilla ikämiehet, jotka ovat nyt korvautuneet kovavireisillä Cody Gakpolla ja Memphis Depaylla. Lisäksi maalivahdit eivät kuulu turnauksen eliittiin.  Yli 2,5 maalia  tarjoaa kertoimeksi yli 2,56, mihin tartumme pieneksi lisämausteeksi päävedon rinnalle.

Instagram will load in the frontend.
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Alankomaat etenee jatkoon panostussuosituksella 6/10 ja lisävihjeeksi yli 2,5 maalia panostussuosituksella 4/10. Markkinoiden ja pelaajien odotukset ovat hieman vinksallaan, eikä Argentiinan pitäisi olla näin suuri suosikki.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla kerroin on 2,42. Lisäkohteella parhaan kertoimen tarjoaa myös Pinnacle, jolla se on 2,56.