Liigan sarjakärki vaihtui varkain viikonloppuna. Alkukaudesta kärjessä viihtynyt Ilves sai väistyä Lukon ja Pelicansin tieltä, joskin Tupsukorvilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Tiistai-iltana panosta piisaa raumalaisten saapuessa selvittämään, kuka huipulle tällä hetkellä kuuluu. Samoin riittää väkeä lehtereillä: kyseessä on Ilveksen viimeinen kotipeli ennen pitkää kotitaukoa Nokia Arenan muiden tapahtumakiireiden vuoksi, ja tapausta on saapumassa todistamaan yli 7 000 katsojaa.

Alkukaudelle tyypilliseen tapaan molemmat joukkueet ovat pitäneet aikamoista ketjurallia yllä viime kierroksilla. Tämä korostuu varsinkin isäntien tuoreehkon päävalmentajan Antti Pennasen kohdalla, jolla on käynnissä vielä kuherruskuukauden kokeilut. Ehkäpä sitä parasta muodostelmaa ei kumpikaan joukkue ole vielä löytänyt, mutta jokainen peli on uusi mahdollisuus – ja kun se lopulta löytyy, voi vastustajilla puntti tutista.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Lukon haaste kovenee

Pennanen aloitti Ilveksen peräsimessä kahdella voitolla, mutta niitä on seurannut kaksi tappiota tehottomien pelien myötä. Hyökkäyssuuntaan on puuttunut tekemisen meininkiä, minkä lisäksi pelin sisällä latauksen taso on vaihdellut. TPS:ää vastaan joukkue hallitsi, mutta ei saanut maalin maalia aikaiseksi. Jatkoajan päätteeksi 1-0 päättyneessä juhlamatsissa oli pannukakun jälkimaku.

Lukolla on kaudelle kasassa hyvä nippu, mutta ennen kaikkea vahvuudet ovat pelitavallisia. Joukkueen kova tuloskunto on rakentunut puolustuksen kautta, mistä osoituksena se on päästänyt sarjan selvästi vähiten maaleja, vain 1,31 peliä kohden! Kirjaimellisesti viimeisenä Lukkona on toiminut lähes kaikki pelit torjunut Artyom Zagidulin. 27-vuotias KHL:ää kolunnut ja Pohjois-Amerikassakin piipahtanut torjuja voi hyvinkin olla tämän kauden iso nimi, jos hurja vire jatkuu.

Maalinteossa Lukolla puolestaan on ollut ongelmia. Ykkössentterin puute on Raumalla vanha virsi, mutta kieltämättä luovia pelinrakennuksellisia ideoita yläkertaan mahtuisi. Terävimpänä syömähampaana on tähän mennessä häärännyt Anrei Hakulinen, joka menetti koko sarjan pistepörssin ykköstilansa Jori Lehterälle maanantaina. 32-vuotiaan hyökkääjän yli piste per peli -tahti on ollut väkevä, mutta näin vahvasti yhden kortin varassa ei Lukon yläkerta voi jatkaa haasteen koventuessa. Lukon alkukauden ohjelma on ollut verrattain helppo, sillä top-6-joukkueista se on kohdannut ainoastaan Pelicansin kahdesti.

Vieraat kokivat kovia perjantaina, kun aiemminkin hieman loukkaantumisherkkänä tunnettu Antti Saarela sai ikävän näköisesti osumaa. Kauden pirteästi aloittanut laituri olisi varmasti ollut raumalaisille hyvä ase tähän peliin – olisihan kyseessä ollut klassisesti oma koira, tai tässä tapauksessa kissa. Kotijoukkueelta lienevät edelleen pois Henrik Haapala ja Jyrki Jokipakka, mihin alkaa jo petollisesti tottua.

Lukko vielä nollilla Nokia Arenalla

Raumalaiset suuntaavat varmasti intopiukeina korkkaamaan Nokia Arenan tämän kauden osalta. Mielenkiintoinen tilastofakta on se, että Lukolla ei ole uudelta areenalta vielä pisteen pistettä myöskään Tapparaa vastaan. Ilvestä vastaan sillä on muutenkin ollut viime kausilla vaikeuksia, sillä edellinen kolmen pisteen voitto on pian puolentoista vuoden takaa.

Tiistain mittelöstä olisi joukkueiden viime pelien vaisun hyökkäysilmeen ja toisaalta kivikovien puolustusten vuoksi helppo odottaa vähämaalista. Joku kaksikossa silti toisiaan sytyttää, nimittäin edelliset 13 peliä on ylitetty 4,5 maalin linja! Monesti maalinteon vapautuminen ei vaadi paljon, ja molemmilla joukkueilla on kyllä avaimet siihen. Epävarmuustekijöistä johtuen 1,75 tuntumassa pyörivä kerroin vähintään viiteen maaliin ei silti erityisemmin houkuta.

Näemme kamppailun kannalta oleellisena sen, että tämä on isännille viimeinen peli hetkeen kotiyleisön edessä. Paikalla on silmin nähden tavallista enemmän porukkaa, mikä tuo sateiseen tiistai-iltaankin viikonloppufiilistä. Tämä näkyi myös Tapparan tekemisessä sen kaataessa maanantaina Sportin tyylikkäästi 3-0, vaikkakin toki Ilveksen vastus on kertaluokkaa kovempi.

Yhtä kaikki Ilves on tällä kaudella tehnyt selvää toistaiseksi kaikista lähimmistä kilpakumppaneistaan ja ottanut näistä peleistä HIFKiä, Kärppiä ja Tapparaa vastaan pisteet kotiin 12-0. Uskomme, että sama tahti jatkuu ja joukkue saa ryhtiliikkeen aikaiseksi. Lukko tarjoaa kovan vastuksen, mutta kovasta tuloskunnosta huolimatta todelliset tasonmittarit ovat vielä olleet melko vähissä. Tästä syystä yli 2,30 kerroin  Ilveksen voitolle  tuntuu liioitellulta, ja se päätyy lapulle!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Ilves voittaa panostussuosituksella 5/10. Uskomme Tupsukorvien löytävän murinavaihteen silmään parin heikomman pelin jälkeen.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 2,35.