Tappara ja Ilves pistävät taas hulabaloon pystyyn kauden kolmannen Tampereen derbyn merkeissä Liigan perjantaissa. Matsi myi loppuun yli kuukausi sitten, mutta siihen lähdetään kuumista lähtökohdista muutenkin kuin lipunmyynnin osalta. Mansen kaksikko miehittää nimittäin sekä viiden että kymmenen ottelun kuntopuntarin kärkeä ja löytyy aivan kärkikahinoista myös sarjataulukosta. Nyt peli kulkee Suomen kuumimmassa kiekkokaupungissa! Kulkeeko Tipsimaatin toimistolla, kun metsästämme peli-ideaa paikalliseen?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Ei mitään hitaita hämäläisiä

Alkusyksyn valmentajanvaihtokohu ja Takkuturkkien takkuinen lokakuu meinasi jo vetää kannattajilta mielet matalaksi. Marraskuussa Ilveksen vire löytyi kuitenkin kahta kauheammin, ja joukkue täräytti tasan kuukauden mittaisen vihreän suoran kahdeksalla voitolla! Onnistujia nousi joka rintamalta, kirkkaimpina tähtinä Joona Ikonen ja Eemeli Suomi, jotka molemmat koristavat pistepörssin top5-listaa. Erityisesti iskussa oli kuukauden pelaajaksikin valittu Suomi, joka hurjasteli seitsemään otteluun 15 tehopistettä. Nyt menossa onkin taas kolmen ottelun kiikariputki, ja myös kipparoimansa joukkueen mainio voittosuora katkesi viime perjantaina Lukkoa vastaan. Tuolloin esitys jätti hieman valjun kuvan, mutta toisaalta vastus oli toki kovaa tekoa ja tappion jälkeen Ilves on saanut viikon verran ladata akkuja ja käydä läpi sitä, miten voittokantaan palataan.

Yhtä lailla on kulkenut paikallisvastustajalla. Tappara on tehnyt lähes koko kauden tasaisesti tulosta, mutta viime kierroksilla maalijyvä on löytynyt entistä paremmin. Edelliset kolme Liiga-ottelua ovat tuoneet 14 maalia, millä on varsin iso vaikutus hyökkäyksen henkeen. Erityisesti esiin nousseiden ratkaisijoiden suuri määrä on ilahduttanut: alkukaudesta muun muassa Niko Ojamäen odotettu paluu Tappara-nuttuun meinasi jo alkaa maistua pettymykseltä, mutta viime peleissä hän on noussut hyvin esiin. Kuunvaihteen peleissä hän tälläsi kaksi osumaa kahdessa perättäisessä pelissä, mikä tuplasi hänen kauden maalimääränsä. Lisäksi maali syntyi itsenäisyyspäivän CHL-koitoksessa Rögleä vastaan, jossa joukkueen kaksi päätöserään takaa-ajomaalia olivat tappiosta huolimatta todella tärkeitä.

Mikä nostaa entisestään tämän tulisen paikallisen arvoa on se, että joukkueet pääsevät varsin ehjillä kokoonpanoilla pelaamaan. Illan isänniltä pois on Henrik Haapala, joka pääsi jo hetkeksi mukaan rosteriin vain loukkaantuakseen uudestaan jälleen marraskuun lopussa. Haapalan tilanne alkaa olla jo herättää aika lailla hämmennystä ja huolta Ilves-leirissä, nimittäin hän on ollut oikeastaan koko seurassaoloaikansa hyvinkin puolikuntoinen. Tappara puolestaan pelaa ilman merkittäviä poissaoloja selvittyään kuivin jaloin taannoisesta korona- ja flunssahässäkästä.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Voimasuhteet tasaiset ja betsinäkymät sen mukaiset

Tappara vei Tampereen herruuden nimiinsä viimeksi kaudella 2017-18, tuolloin musertavin 6-0-voitoin – Tupsukorvien mielessä kummitteli yhä edelliskevään legendaarinen puolivälieräsarja, josta Tappara niin ikään kaapi 4-3-voiton. Viime kausina Ilves on siis ollut paikallisissa niskan päällä, mikä alkaa jo aiheuttaa epäilemättä pientä tuskastumista Kirvesrintojenkin leirissä. Kuittailua on ilmassa puolin ja toisin, sillä toki Sinioranssien mielestä derbyvoitot ovat Ilvekselle vain lohdutuspalkinto, kun taas he itse painelevat finaaleihin kausi toisensa perään.

Yhtä kaikki Ilves on ollut vedonlyöntiyhtiöiden kirjoissa käsittämätön suuri altavastaaja iät ja ajat huolimatta henkisestä niskalenkistään. Nyt nekin ovat vihdoin tulossa järkiinsä: yhä Ilvekselle saa suurempaa kerrointa, mutta enää piirun verran. Näillä hinnoitteluilla ei tähän erittäin ympäripyöreään peliin kauheasti uskalla voittajaa arpoa. Derbytunnelma on jo valmiiksi kiperä veikkaajan kannalta, ja kun siihen lisätään vielä se seikka, että molemmat ovat pelillisesti ilmiliekeissä, menee homma aivan mahdottomaksi sen osalta.

Tipsimaatti lähteekin kairaamaan pelistä yllätysideaa vetoihin. Suuntaamme katseemme kolmanteen erään, jossa Tapparan loppukirille saa maistuvaa kerrointa. Kohde  Tappara yli 1,5 maalia kolmannessa erässä  palauttaa nimittäin rahat takaisin peräti nelinkertaisesti, vaikka sama kaava on toistunut jo viidessä ottelussa peräkkäin, ja sitä edeltävissä kahdessa ottelussakin syntyi yhdet osumat päätöserään! Uskomme joukkueen olevan tulta ja tappuraa, mikäli se on päätöserään lähtiessä jälleen kerran tappiolla Ilvestä vastaan. Jos puolestaan Tappara johtaa, vapautuminen saattaa näkyä lisämaaleina, sillä paikalliset pelataan aina taatusti loppuun asti, vaikka ottelu olisi jo ratkennut. Pelin ollessa puolestaan tiukka on toki mahdollinen tyhjä maali tässä isona apuna. Liian korkea kerroin on pelattava pois! Riskin kaihtajille sopii linjan hinaaminen tasan yhteen maaliin, jolloin panoksen saa takaisin, kunhan joukkue edes kertaalleen tällää. Kerroin tipahtaa tällöin reilun 2,50:n hujakoille.

Instagram will load in the frontend.
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Tappara yli 1,5 maalia kolmannessa erässä panostussuosituksella 5/10. Jo viidessä ottelussa peräkkäin on nimellinen vierasjoukkue tempussa onnistunut, ja sama tarina sopii myös tämän pelin kuvaan.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 4,00.