EHT:n johdosta vietetty eurooppalaiskiekon maaottelutauko päättyy tiistaina CHL:n jatkuessa ensimmäisen pudotuspelikierroksen merkeissä. Tapparan ohella moni olisi odottanut ensikertalaisista ehkä ennemmin Ilveksen etenevän jatkopeleihin, mutta kuudentoista joukossa onkin Jukurit. Tapparan tavoin se sai arvonnasta neljännesvälieriin sveitsiläisen vastustajan, Fribourgin. Viime kaudella Sveitsin liigan runkosarjassa Jukureiden tavoin toiseksi tullut joukkue saapuu otteluparin ensimmäisessä näytöksessä Mikkeliin.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Jukureilla uusi ase Fribourgin tähtinimiä vastaan

Fribourg-Gottéron on jäänyt nimenä Suomessa helposti Zugin, Davosin ja Zürichin kaltaisten instituutioiden varjoon, vaikka ikää seuralla on jo kunnioitettavat 85 vuotta. Povaamme kuitenkin kiinnostuksen nousevan myös Pohjolassa samaa tahtia koko Sveitsin liigan kanssa, sillä kyseessä on varsin mielenkiintoinen joukkue. Viisi kertaa finaaleissa pelannut mutta joka kerta ilman palkintoa jääneelle Fribourgille ensimmäisen mestaruuden pitäisi olla vain ajan kysymys – ainakin jos se jatkaa kovia pelaajahankintoja nykyiseen tahtiin. Joukkueessa on useita entisiä NHL-luutia, eivätkä kaikki heistä ole edes eläköitymisen kynnyksellä: Änäri-kokemusta ovat kartuttaneet muun muassa Sveitsin maajoukkueestakin tuttu maalivahti Reto Berra, puolustaja Raphael Diaz sekä hyökkääjät Jacob De La Rose, David Desharnais, Janne Kuokkanen ja Victor Rask!

Jos käskyttäjä Olli Jokista ei lasketa, Mikkelistä löytyy huomattavasti vähemmän kokemusta kirkkaimmista valoista. Yhden uuden yllättävän syömähampaan joukkue kuitenkin naarasi hiljaisilta pelaajamarkkinoilta, 30-vuotiaan kanadalaishyökkääjä Quinton Howdenin. NHL:ää pääosin Floridassa lähes 100 ottelua kolunnut ja KHL:ssä lähemmäs 200 peliä pelannut Howden saapui Suomeen perjantaina ja voi hyvinkin tunnustella peliä jo tiistaina. Odotetaan innolla miehen otteiden näkemistä ja toivotaan onnistumisia, joita kuitenkaan tällaisissa tapauksissa tuskin tulee ihan heti liukuhihnalta.

Fribourg pitää tällä hetkellä National Leaguessa kahdeksatta tilaa, kun taas Jukurit on Liigassa 11. Sijoitukset eivät anna kummankaan iskukyvystä realistista kuvaa, sillä molemmilla on kilpakumppaneita vähemmän otteluita pelattuna ja suora pudotuspelipaikka aivan haarukassa. Molemmat etsivät silti yhä tasaisuutta otteisiinsa. Jukurien peli-ilo on vaihdellut pelistä toiseen, eikä materiaalin tason mukaista suoritusrutiinia ole löytynyt. Maaottelutauon alla Jokisen suojatit pelasivat yli 150 minuuttia putkeen ilman maalin maalia, mutta päättivät lopulta syyskauden vapauttavaan voittoon TPS:stä maalein 5-3. Fribourg lähti tauolle puremaan tuppea niskassaan kaksi ikävää tappiota heikompia joukkueita vastaan.

Löytyykö Jukureilta tarvittava jukuripäisyys?

Tipsimaatti uskoo, että molemmilla joukkueilla on tähän kauteen vielä paljon annettavaa kotimaissaan ja että ne tulevat vielä nousemaan runkosarjassa kohti kevättä edetessä. Katseet kääntyvät silti vääjäämättä Fribourgin suuntaan selvän materiaaliedun turvin. Kaikki kunnia Mikkeliin, mutta 16 parhaan joukkoon selviäminen CHL:ssä oli sille pienempi saavutus kuin miltä se kuulostaa – A-lohkon taso ei päätä huimannut ja olisi ollut melkeinpä emämunaus jäädä jatkosta ulos. Tästä parista jatkoon menevälle tulee mitä todennäköisimmin vastaan puolivälierässä Luulaja, ja huomattavasti loogisempaa siellä olisi nähdä vierasjoukkue kuin Mikkelin Jukurit.

Näemme levänneiden joukkueiden tulevan CHL-kauden tärkeisiin ensimmäisiin pudotuspeleihin intopiukeina. Kahden vauhdikkaan ja pelottoman joukkueen kohtaamisessa myös korkea maalimäärä kiinnostaisi, mutta kertoimet on poljettu melko alas. Yli 5,5 maalin linjalle saa kertoimeksi reilua kahta, mikä ei kohtaa rajakertoimemme kanssa. CHL:n myötä on mahdollisuus myös siihen, että jo marraskuussa nähdään tarkempaa pudotuspelikiekkoa. Tauon jälkeen on myös riskinä, että peli on varsinkin alussa vielä hakevaa.

Mukiinmenevästi kotona pelannut ja mentaalisesti vahva Jukurit tuskin tulee päästämään vieraitaan helpolla, mutta lopulta voittajan pitäisi olla selvä. Arviomme mukaan edes kotietu huomioiden eivät joukkueet voi lähteä mitenkään samalta viivalta peliin, mutta niin ne on bookereiden papereissa aseteltu. Me nostamme siksi lapulle  Fribourgin voiton  hyvillä mielin kahden ja puolen kertoimella.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Fribourg voittaa panostussuosituksella 6/10. Sveitsiläisvieraat ovat CHL-pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vahvoilla yksinkertaisesti materiaaliedun turvin.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Onestepcasino, jolla kerroin on 2,50.