Jalkapallon MM-finaalista on otsikoita riittänyt. Painomuste ei ole ehtinyt edes vielä kuivua, kun futismaailmassa siirrytään jo seuraavien haasteiden kimppuun. Esimakua Valioliigan maanantain Boxing Daystä saadaan EFL Cupissa eli Englannin liigacupissa, joka tunnetaan nykyään myös nimellä Carabao Cup. Torstaina brittiviheriöiden viime kausien väkevin taistelupari Manchester City ja Liverpool kohtaavat jo neljännesvälierässä. Timanttisten hyökkäysten suurimmat tähdet eivät Qatarissa tuikkineet, mutta uusi saattoi syttyä.

 
 
2,753
Napoli voittaa
2,70
2,65
2,65
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
3,75
Tasapeli
3,75
3,71
3,71
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
2,62
Real Madrid voittaa
2,62
2,615
2,60
Lyö vetoa
Vain meiltä: 115 % talletusbonus 150 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Napoli
Tasapeli
Real Madrid
 
2,753
2,70
2,65
2,65
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Huiput uudessa terässä

Eurooppalaisesta näkökulmasta talvinen MM-turnaus oli piristävä poikkeus, mutta siinä on myös huonot puolensa. Yksi niistä on se, että paluu seurajoukkueen palvelukseen koittaa todella nopeasti. Toisaalta ne pelaajat, jotka eivät ole maailmanmestaruudesta kisailleet, ovat saaneet alle paljon lepoa ja harjoitusta, mikä vääristää kilpailutilannetta sarjoissa. Tämä sopinee erinomaisesti pelaajille kuten Mohamed Salah, joka on ollut kaukana perinteisestä 20 maalin tahdistaan alkukaudesta. Kolmekymppiseltä egyptiläiseltä odotamme parempaa kauden taittuessa kevätpuolelle. Mielenkiintoista tulee olla nähdä, miten Norjan ihmemies Erling Braut Håland on käsitellyt uskomattoman mallikkaat ensimmäiset kuukautensa Cityssä ja millaisessa formissa hän palaa kentille vietettyään maajoukkuetaukoa muun muassa Marbellassa.

Manchester City palaa tauon jälkeen jahtaamaan ykköspaikkaa Arsenalin pitäessä siitä yhä sitkeästi kiinni viiden pisteen turvin. Vedonlyöntiyhtiöiden mielestä sen saavuttaminen on aikakautemme vahvimpiin kuuluvimmalle joukkueelle vain ajan kysymys, nimittäin kerroin Cityn mestaruudelle on nyt jopa pienempi kuin ennen kauden alkua, vaikka Tykkimiehet onkin päässyt yllättämään vahvuudellaan. Tappioita Taivaansinisillä on kaudelta vasta kaksi, joista viimeisin pahaenteisesti juuri ennen maajoukkuetaukoa Brentfordille. Aiemmin tällä viikolla joukkue lämmitteli La Liga -joukkue Gironaa vastaan ystävyysottelussa voittamalla 2-0. Maalit syntyivät jo ensimmäisellä kaksikymppisellä, ja niistä vastasivat heikosti sujuneista MM-kisoista sisuuntunut De Bruyne alle viiden minuutin pelin jälkeen sekä Håland.

Liverpoolin ajoittain katastrofaalista alkukautta ovat värittäneet useat häviöt heikommille joukkueille, kuten peräkkäiset Valioliiga-tappiot Nottinghamille ja Leedsille vain viikon sisään lokakuun lopussa. Sittemmin joukkue on kiipinyt sarjassa jo kuudenneksi, ja tauon alla valoa oli näkyvissä syyssesongin päätyttyä neljän ottelun voittoputkeen. Potentiaalia tähtisikermässä on silti vielä reippaasti ulosmitattavaksi. Tipsimaatin toimistolla uskotaan Kloppin miehistö lähtevän taistelemaan europaikoista hanakalla ilmeellä. Shokkitappioita ja muita kankeuksia on saatu käsitellä ajan kanssa, ja eiköhän muutamia pelillisiä jippoja ole tarttunut mukaan tuumaustauon aikana.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Jalkeille tilanteeseen nähden iskukykyiset avaukset

Yksilöiden ohella kohtaaminen on muutenkin pitkälti mysteeri pitkän tauon jälkeen, joulun ollessa ovella. Normaalisti varmaan tämän tason peliin lähdettäisikin säästellen ja rotaation kautta, mutta nyt kaikki kynnelle kykenevät otetaan kyllä mukaan kokoonpanoon. Finalistijoukkueiden pelaajista Konaté saanee vielä lepoa, minkä lisäksi ainakin avauksesta sivussa voi olla muitakin Qatarissa pudotuspeleihin edenneitä pelaajia, kuten Henderson. Neljä maalia tykittäneen Julián Álvarezin osakkeet lienevät isosti nousussa, ja näytönpaikkoja on tulossa – ei kuitenkaan varmasti vielä tässä pelissä. Joka tapauksessa joukkueet lähtenevät kohtuullisen hyvillä avauksilla peliin ottaen huomioon vain muutama päivä aiemmin loppuneen turneen, ja tämä on monille tärkeä paikka hakea hieman onnistumisia ja pelituntumaa fokuksen siirtyessä taas sarjapeleihin.

Vaikka liigacupin arvostus ei ole järin korkealla tasolla, kyllähän voimakaksikko toisensa vastustajina sytyttää ja pokaali kiinnostaa aina – voisi ajatella, että erityisesti City saisi voimaa siitä, että treble tai miksei quadruple ovat sille realistisesti haarukassa. Toisaalta Liverpool on ollut keskinäisissä kohtaamisissa viime aikoina tuntuvasti niskan päällä. Hallitseva mestari ei ole Poolia kaatanut lähes kahteen vuoteen, ja edelliset kolme keskinäistä Punaiset on vienyt suoraan nimiinsä.

Tästä ottelusta lähdemme hakemaan korkeaa maalimäärää. Peli on sopivan sytyttävä siihen, että eliittihyökkäykset haluavat onnistumisia, toisaalta riittävän vähäpätöinen siinä mielessä, ettei turhaa hikoilua pitäisi olla luvassa. Myös monet aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet maalirikkaita: vaikka edellinen keskinäinen Valioliigassa lokakuussa päättyi 1-0, on edelliseen viiteen kohtaamiseen syntynyt silti maaleja keskimäärin rapsakat 3,6. Tämän tietää myös vedonlyöntimarkkina, joka on polkenut yli 2,5 maalin kertoimen alas. Lähdetään tästä rohkeasti nostamaan linjaa ja valitaan pelikohteeksi  yli 3 maalia , jolle saa kertoimeksi vielä karvan yli kahta. Tässä aasialaisessa linjassa panos palautetaan maalien jäädessä tasan kolmeen.

Kaveriksi Tipsimaatti ottaa vielä maalintekijävedon. Kuten sanottu, uskomme MM-kisoista ulos jääneiden tähtösten olevan vireessä Valioliiga-arjen koittaessa. Hålandin kerroin on vaisusti alle kaksi. Käännämmekin katseemme alkukauden uinuneeseen petoon, Mo Salahiin. Kerroin nousee jo huomattavasti, vaikka nimenomaan Egyptin prinssi on aiemmin kunnostautunut Cityä vastaan ja viimeistellyt muun muassa edellisessä kuudessa keskinäisessä kohtaamisessa joukkueen 11 maalista viisi. Hän on mitä ilmeisimmin avauksessa myös tässä cup-ottelussa, jossa hän ei heikompaa vastusta vastaan välttämättä olisi, ja uskomme, että virtaa löytyy. Myös pilkku on toki mahdollinen, jos vauhtia pelissä piisaa, kuten uskomme.  Mohamed Salahin maalille  saa maistuvaa yli kolmosen kerrointa.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 3 maalia panostussuosituksella 7/10 ja lisävihjeeksi Mohamed Salahin maali panostussuosituksella 5/10. Molemmissa joukkueissa piisaa näytönhaluisia pelaajia, jotka eivät ole MM-kisoissa rasittuneet, ja Salah on heistä loistava esimerkki.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla kerroin on 2,01. Lisäkohteelle parhaan kertoimen tarjoaa Mr Green, jolla se on 3,15.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.