Manchester Unitedilla on edessään tiukka viikko sen kohdatessa kaksi kovatasoista lontoolaisvastustajaa. Ensin keskiviikkona Tottenham vierailee Old Traffordilla, viikonlopun kierroksella Punaiset matkustaa Chelsean käsittelyyn. Koko kopla löytyy sekä sarjataulukon että viiden ottelun kuntopuntarin kärkiviisikoista, joten hyviä ja kilpailullisia pelejä pitäisi olla luvassa Valioliigan edetessä jo vauhdikkaasti kohti pitkää MM-taukoa.

Sunnuntai oli juhlapäivä ManU-vahti David De Gealle, josta tuli seurahistorian 11. 500 ottelun rajapyykin rikkova pelaaja. Samalla näppiin tarttui jo uran 170. vastustajan nollaus. Sillä ollaan enää kymmenen nollapelin päässä seuraennätyksestä, jota pitää hallussaan Kasper Schmeichel. Tässä pelissä ennätysjahdin edistäminen voi tosin olla hankalaa, sen verran iskukykyinen vieras saapuu Unelmien teatterille!

Pitkävetokertoimet suljettu.

Tasaisuutta vailla

Kauden karmean shokkialun jälkeen Manchester United on hävinnyt vain kertaalleen, vauhdikkaassa Manchesterin derbyssä. Spursilla puolestaan on koko kaudelta sarjassa vain yksi tappio, paikallisottelusta sekin, kun Arsenal kylvetti naapuriaan 3-1. Formi on siis molemmilla kohdallaan, vaikkakin hurjan kovasta kilpailutilanteesta kertoo se, että ManUlla on yhä iso haaste yltää neljän joukkoon. Tottenham taas on edelleen vähintäänkin näennäisesti mestaruustaistossa mukana, tasapisteissä Cityn kanssa. Vedonlyöntiyhtiöt eivät kuitenkaan pokaalille paljon anna luottoa, sillä kerroin 26,00 on Chelsean ja Liverpoolin vastaavia suurempi.

ManU pelaa parhaimmillaan oikein pirteää jalkapalloa, mutta se kuuluisa jokin puuttuu välillä tekemisestä. Laadukas hyökkäyskalusto on sortunut ailahtelevaisuuteen, eikä niin Ronaldosta, Antonysta kuin varsinkaan Bruno Fernandesista ole ollut nousemaan kunnolla ottamaan sankarinviittaa. Marcus Rashford on löytänyt pelaamiseensa kokonaisvaltaisesti uutta ilmettä, mutta itseluottamusta tarvitaan viimeistelyihin, jotka olivat jälleen melko onnettomia Newcastlea vastaan. Taktisesti ten Hagin poppoo on ollut yllättävän simppeli, ja puolustus lienee Tottenhamia vastaan haavoittuvainen.

Vastaan tulee nimittäin vaarallinen orkesteri! Harry Kane on kaikille Valioliigaa seuraaville tuttu pelaaja, mutta todella väkevään kauden alkuun nähden hän on saanut jokseenkin väijyä varjoissa muuan norjalaisen ennätysvireen myötä. Yhdeksän maalia kymmeneen peliin on silti loistosaavutus – pilkkuja maaleista on vain yksi, vaikka Kane nähdään usein myös täplällä tilaisuuden koittaessa. Heung-min Son pelaa myös hyvää kautta jakaen tarvittavia tarjoiluja ja silloin tällöin väläytellessään upeilla maaleilla itsekin.

Molemmat tuskailevat pitkän poissaolijoiden listan kanssa. Isäntäjoukkueelta sairastuvalla jatkavat Martial, Wan-Bissaka, Williams ja van de Beek, minkä lisäksi Maguire ja Eriksen lienevät edelleen pois kokoonpanosta. Tottenhamilta sivussa ovat Tanganga ja Emerson Royal. Tuoreimman kolauksen koki joukkueen hyökkäys, kun Richarlison loukkaantui Evertonia vastaan. Brassihyökkääjän maalitili on vielä kauden osalta avaamatta, mutta sitä suuremmalla syyllä hän oli maansa myynyt, kun MM-kisat joutuivat vaakalaudalle pohjevamman myötä. Kisojen suhteen näyttää onneksi ilmeisesti jo paremmalta. Kulusevskin tilanne on epävarma.

Kyseenalainen kotietu

Pitkävetokertoimet ovat ottelun lähestyessä tasoittuneet, mutta yhä ne ovat kallellaan Manchester Unitedin suuntaan. Onhan koti aina koti, mutta itse asiassa ManUn kohdalla ei voida mistään erityisestä kotiedusta puhua, vaan Old Traffordilla sille on kertynyt vähemmän pisteitä kuin Tottenhamille vieraissa. Toisaalta muita suurseuroja vastaan Punaiset paholaiset on usein löytänyt sen tarvittavan kipinän ja ollut kohtuullisesti myös Spursin niskan päällä viime aikoina.

Laadullisesti vieraiden joukkue on askeleen edellä yhtenäisemmällä kokonaisuudellaan. Silti se nojaa yksilöihin turhan paljon – vaikka maalintekijäosaston kärki on vastustajaa terävämpi, se on myös pienempi. Ei sillä, että Unitedillakaan penkki pursuaisi ratkaisijoita tällä hetkellä, mutta potentiaalisia esiin nousijoita on kyllä enemmän. Tätä kuvastaa sekin, että Ronaldo ei edelleenkään ole varma ysikympin pelaaja, vaan milloin aloittaa penkillä ja milloin vaihdetaan pois, kuten viime pelissä kävi.

Erilaisilla joukkueilla on erilaiset vahvuudet, mutta lopulta peli on ansaitusti lähellä tasabookki. Tipsimaatin katse kääntyykin keskimmäiseen vaihtoehtoon. Molemmat tarvitsevat pisteitä kipeästi omien tavoitteidensa saavuttamiseen, minkä vuoksi saatamme todistaa tarkkaa peliä maalijuhlan sijaan. Mahdollisessa takaa-ajotilanteessa molemmilla on kyllä rohkeus ja taito hakea tasoitusta loppuun saakka.  Tasapelin  kerroin on 3,65, mikä on passeli poimittavaksi.

Jos ja toivottavasti kun maaleitta ei kuitenkaan jäädä, yksinoikeutettu suosikki maalintekijäksi on Harry Kane. 28-vuotias engelsmanni valmistautuu jo ottamaan suosikin asemaa kannettavaksi Qatarissa, mutta keskittyminen on pysynyt ja vakuuttavat otteet jatkuneet. Hän on ollut myös keskinäisissä kohtaamisissa todella maaliahne osuen viiteen peliin neljästi, minkä valossa 2,55 kerroin  Harry Kanen maalille  on kerrassaan yläkanttiin.

Instagram will load in the frontend.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on tasapeli panostussuosituksella 3/10 ja lisävihjeeksi Harry Kanen maali panostussuosituksella 7/10. Pelistä tulee markkinan odottamaa tarkempi, mikä näkyy tasaisuutena ja vähentää maalimäärää.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä LV BET, jolla kerroin on 3,65. Lisävihjeelle paras kerroin löytyy William Hilliltä, jolla se on 2,55.