Hyviä uutisia huippuhokin ystäville, Änäri on täällä taas! NHL-kausi alkaa Tšekin Prahasta, jossa pelataan vastaavat NHL Global Series -ottelut kuin kuukautta myöhemmin Tampereella. O2 Arenalla nokikkain ovat Nashville Predators ja San Jose Sharks. Viikonlopun Euroopan-kiertue on kaksikolle varaslähtö, nimittäin muut joukkueet urakoivat vielä pre-season-otteluitaan aina lauantain ja sunnuntain väliseen yöhön asti!

Tšekkiläisyleisö ei pääse nauttimaan aivan saman tason tähtiloistosta omien poikiensa osalta kuin me suomalaiset toivottavasti marraskuun alussa. Joukkueiden riveistä löytyy yksi nimekäs maajoukkuetason pelaaja Tomas Hertl, joka korkkaa Sharksin riveissä jo 10-vuotisjuhlakautensa! 28-vuotias sentteri on nakuttanut 647 NHL-pelissään 429 paunaa – miten suu pannaan synnyinkaupungin yleisön edessä?

Pitkävetokertoimet suljettu.

Alla onnistuneet esikaudet

Harjoitusottelut ovat vain harjoitusotteluita, mutta Änärissä niihinkin suhtaudutaan vähän totisemmin. Pre-season sujui molemmilta joukkueilta hyvin Predatorsin napattua viidestä pelistä neljä voittoa ja Sharksin kuudesta pelistä viisi voittoa. Mukaan on laskettu myös kenraaliharjoitukset eurojäillä: perjantain kotijoukkue kaatoi kuluvalla viikolla Bernin 3-4 ja vieraat Eisbären Berlinin 1-3.

Liikaa näihin ei silti pidä jumiutua tosipelien koittaessa. Totuus on se, että Hai-lauma on kovin sekavassa tilassa ja pleijaripaikka on alkavalla kaudella äärimmäisen tiukassa. Jos asioissa tohtii mennä pidemmälle, se on sitä todennäköisesti seuraavallakin kaudella: joukkue on isossa jälleenrakennustilassa. Tämä näkyy myös NHL:n voittajakertoimissa, joissa se on aivan häntäpäässä. Tarjolla on jopa lähes 200:n kerrointa Sharksin mestaruudesta!

Kaoottista tilannetta San Josessa kuvaa sekin, kuinka uusi GM Mike Grier aloitti tehtävässään vain kahta päivää ennen Entry Draftia! Uudeksi päävalmentajaksi puolestaan pestattiin David Quinn, joka luotsasi Rangersia kevään 2021 potkuihin asti kolme kautta ja tässä välissä USAn maajoukkuetta olympialaisissa. Merkittävin pelaajasiirto nähtiin lähtijäpuolella, kun joukkueen harvoihin franchise-pelaajiin kuulunut seuraikoni Brent Burns vaihtoi 11 kauden jälkeen maisemaa Carolinaan. Nashville puolestaan on saanut uutta verta muun muassa Nino Niederreiterista.

Suomalaisten osalta tilanne on tulevalla kaudella mielenkiintoinen varsinkin Predators-leirissä. Mikael Granlund pelasi viime kaudella parhaan kautensa hetkeen, ja Eeli Tolvasella voi hyvinkin olla todellinen läpimurto edessä. Tulevaisuudessa sinivalkoista säpinää saadaan sitäkin enemmän, kunhan Markus Nurmi, Juuso Pärssinen ja Joakim Kemell pääsevät näyttämään kyntensä. Sharksissa ei pelaa yhtä korkean profiilin suomalaisia, mutta Santeri Hatakka ja Markus Nutivaara luutivat joukkueen takalinjoilla, joskin Hatakka ei ole matkalla mukana ja jälkimmäinen on sivussa pienen vamman vuoksi. Eipä unohdeta myöskään iki-ihania suomalaismaalivahteja, joita pelaa joukkueissa yhteensä neljä!

Tähtipelaajat tien päällä

Kauden avaus on jo sinällään aina arvaamaton paikka betsaajalle, puhumattakaan sitten startista ulkomailla. Tiettyä karnevaalitunnelmaa on taatusti ilmassa lätkähullussa Tšekissä, jossa 20 000 katsojaa lehtereilleen vetävä O2 Arena ei ihme kyllä ole vielä pelipäivän aamuna loppuunmyyty! Toista on Suomessa, jossa liput menivät viimeistä myöten loppuun vain minuuteissa.

NHL-kausi käynnistettiin ulkomailla Global Series -pelien merkeissä myös vuosina 2017-19. Niistä otteluista ei vauhtia puuttunut, ja vain kerran kahdeksasta jäätiin alle kuuden maalin. Tämänkin pelin maaliodottama on hilattu varsin korkealle, ja kuudestakin maalista saa heikkoja kertoimia. Maalimäärissä huolettaa kuitenkin varsinkin Sharks. Vaikka pre-seasonilla reppuja syntyikin kiitettävästi, kokoonpano on hieman reikäinen ja siksi joukkue on vielä tässä vaiheessa kirjoittamaton kortti.

Paperilla kaikki viittaa siihen, että Preds saa kauteen lentävän lähdön. Reissuun lähtenyt miehistö on joukkueella selvästi ratkaisuvoimaisempi, mistä osoituksena alla on huima 7-1-voitto Tampasta viime viikon harjoituspelistä. Myös maalivahtiosastolla etu menee Predsille, jolla maalinsuulla nähtäneen heti avauksessa viime kauden Vezina-ehdokas Juuse Saros. Valitettavasti suomalaistorjujien mittelöstä ei kuitenkaan päästä nauttimaan, nimittäin kokenut James Reimer taitaa olla Saroksen kilpakumppani toisessa päässä. Siitä lähdetään, että lätkäkansan tutkan alla oleva Juice on jälleen mies paikallaan heti kauden lähtölaukauksesta lähtien!

Kertoimet tuntuvat olevan varsin hyvin paikallaan tämän ottelun voittajan osalta, ja niihin on vaikea sanoa juuta tai jaata. Arvaamattoman avauksen osalta lähdemme kokeilemaan vetoa  Tomas Hertlin pisteestä ! Tipsimaatti uskoo nikkarin syttyvän pelistä kotikaupungissaan siihen malliin, että piste ei ole temppu eikä mikään. Harjoituskaudella mies on ollut hyvässä vireessä ja tehnyt neljä pojoa kolmessa pelaamassaan matsissa, emmekä näe syytä, miksei syöttö olisi herkässä nytkin. Tälle saa mukavaa 1,75 kerrointa, joka poimitaan talteen!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Tomas Hertlin piste panostussuosituksella 7/10. Uskomme hyvän pre-seasonin pelanneen Hertlin olevan vireessä, kun NHL matkaa hänen kotikaupunkiinsa avaamaan kauden!
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä PInnacle, jolla kerroin on 1,757.