Tiistain huipputapaus jalkapallon MM-kisoissa on Portugalin ja Uruguayn kohtaaminen illan viimeisessä pelissä. Tämä pariskunta ei eroavaisuuksillaan täydennä toisiaan – kyseessä on koko lailla eri jalkapallouniversumien joukkueet. Tämä lisää katsojan ja vedonlyöjän uteliaisuutta, koska välttämättä kyseessä ei ole mitään vihreän veran shakkia. Kestää Uruguay-puolustuksen maltti Portugalin leveää rosteria vastaan? Tipsimaatti etsii vihjeessään parasta peli-ideaa kohteeseen.

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Katkeaako Uruguayn hämmentävä putki?

Portugalin kisat käynnistyivät viihdyttävällä mutta repalaisella ottelulla Ghanaa vastaan. Maaleja nähtiin viisi, vaikka niiden tehtailu alkoi vasta toisella jaksolla. Ottelun hahmo oli vähemmän yllättäen jonkunlaista keski-iän kriisiä läpikäyvä Cristiano Ronaldo – viiden Ballon d'Orin miehestä tuli nyt myös ensimmäinen pelaaja, joka on tällännyt maalin viisissä MM-kisoissa. Toisaalta hänellä riitti asiaa omilleen ja pelkona onkin, että Rolle tuo entisestään paisuneen egonsa ongelmia nyt myös maajoukkueeseen. Muitakin hahmoja nousi esiin onnistujien löydyttyä ennen kaikkea yläkerrasta. Portugalin maajoukkue saa hienosti pelaajistaan tehot irti esimerkiksi Bruno Fernandesin kohdalla, joka on Ronaldon kanssa jakamassaan seurajoukkueessa ollut aiempia kausia heikompi, mutta nyt väläytteli pirteästi. Sen sijaan puolustus oli sanalla sanoen virhealtista ja lähellä oli, ettei vastustaja päässyt vielä tuikkaamaan lopussa tasoitusta.

La Celeste puolestaan pelasi kovin nyky-uruguaymaisen avausottelun Etelä-Koreaa vastaan. Kohtuullisen uneliaassa kiikaripelissä joukkue sinällään toteutti pelisuunnitelmaansa, mutta hyökkäys jäi tuhnuksi. Tolppien kolistessa pelissä ei nähty yhtään vetoa maalia kohti, mikä tapahtui ensi kertaa 2000-luvun MM-kisoissa! Yllättävä tilasto ottaen huomioon vastustajan puolustuksen tason ja puolestaan Uruguyan avauksen, jossa laatua pitäisi riittää. Tähdet kuten Real Madridin keskikenttäpelaaja Federico Valverde ja Liverpoolin Darwin Núñez eivät kuitenkaan huonoa peliä pelanneet ja paikkoja siunaantui molemmille, joten ehkäpä varianssi vain tuli tällä kertaa tielle. Ikämies Luis Suarez sen sijaan ei oikein vakuuttanut.

Uruguayn peräsimeen Óscar Tabárezin pitkän 15 vuoden päävalmennuspestin jälkeen viime vuonna saapuneella Diego Alonsolla riittää ensimmäisen MM-pelinsä jälkeen pään raapimista siinä, miten joukkueen hyökkäyspeliä saadaan parannettua. Toisia ongelmia pohtii Portugalin pitkäaikainen luotsi Fernando Santos, jonka missio on korjata perustavanlaatuisia puolustuspään ongelmia. Tilannetta ei helpota PSG-kaksikko Nuno Mendezin ja Danilo Pereiran poissaolot. Pereira loukkasi itseään harjoituksissa sunnuntaina.

Uruguayta rokottanut MM-kisojen lohkopeleissä viimeksi Wayne Rooney!

Syystä tai toisesta Uruguay on ollut edellisten MM-kisojen alkulohkoissa omassa päässä timanttinen. Kuvaavaa on se, että edellisen maalin joukkuetta vastaan on lohkopelissä tehnyt Wayne Rooney 2014. Joukkue on siis painanut nyt 465 minuuttia ilman päästettyjä maaleja eli väliin mahtuu kokonaisten kisojen lohkovaihe. Myös viime aikoina kaikki pelit mukaan lukien on omissa soinut hämmentävän harvoin: edellisessä kymmenessä matsissa vastustaja on tehnyt vain kaksi maalia, ja niistäkin toinen syntyi ottelun jo ratkettua Taivaansinisten johdettua Venezuelaa 4-0.

Todelliset testit ovat kuitenkin olleet varsin vähissä. MM-karsinnoissa hyökkäyksen aitojen syömähampaiden vähäisyys näkyi loppuvuodesta 2021, kun takkiin tuli peräjälkeen Brasilialta ja Argentiinalta kahdesti. Noissa kolmessa pelissä ei se omakaan maali ihan pysynyt neitseellisenä, vaan Galatasarayta edustava kokenut Fernando Muslera kaivoi palloa selkänsä takaa tuolloin yhteensä kahdeksan kertaa. Liikaa emme siis rupea kumartamaan historiaa, vaikka hatunnoston arvoinen suoritus onkin kyseessä.

Nyt on jälleen kovempi paikka, kun edessä on uusinta viime kisojen neljännesvälierästä, jonka Uruguay vei tuolloin nimiinsä 1-2. Portugali lähtee varmasti jahtaamaan revanssia veren maku suussa molempien syttyessä tähän peliin ihan eri tavalla – avauksista jäi odottava tunnelma, ja nyt katsotaan, mistä joukkueet oikeasti on tehty. Portugalin hyökkäys on sen verran leveä, että vastustajan huikeasta puolustuspään rekordista huolimatta mielestämme ottelun totals-linja on hilattu aivan turhan alas. Uruguay oli ylöspäin vaisu, mutta kyllähän sieltäkin osaamista löytyy, eikä Portugalin puolustus vakuuttanut. Tipsimaatin lapulle päätyy  yli 2,5 maalia  maistuvalla lähes kahden ja puolen kertoimella rajakertoimemme ollessa lähempänä 2,20:aa.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 2,5 maalia panostussuosituksella 6/10. Markkina on liian sinisilmäinen Uruguayn viimeaikaisten tulosten ja erikoisen MM-lohkopeliputken edessä.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla kerroin on 2,41.