Monessa olkkarissa pohditaan eettisiä kysymyksiä sunnuntaina, kun kaikkien aikojen ristiriitaisimmat jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut pyörähtävät käyntiin. Tipsimaatti tuomitsee ihmisoikeusloukkaukset, mutta pitää toisaalta television sammuttamisen vaikutusta mitättömänä. Suosittelemme boikotoimaan kisoja taloudellisesti ja pohtimaan esiin nousseita epäkohtia, mutta lopulta kyseessä on lajin hienoimpiin merkkitapahtumiin kuuluva turnaus, joita mahtuu fanin elinikään vain rajallinen määrä. Siksi seuraamme ja vihjaamme kisat, alkaen ensi kertaa mukana olevan isäntämaan ja Ecuadorin kohtaamisesta, joka on sunnuntain ainoa ottelu.

 
 
1,91
Aberdeen voittaa
1,88
1,88
1,88
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
 
3,85
Tasapeli
3,80
3,80
3,76
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
 
4,25
HJK voittaa
4,25
4,20
4,20
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Aberdeen
Tasapeli
HJK
 
1,91
1,88
1,88
1,88
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

MM-kisat ensi kertaa Lähi-Idässä

Qatar on näiden kisojen ainoa ensikertalainen, ja myös ensimmäinen maa ikinä, joka isännöi kisat ilman aiempaa MM-taustaa. Samalla turnaus järjestetään ensi kertaa Lähi-Idän maassa. FIFAn maailmanrankingissa sijalla 50 oleva öljymaa ei ilman kiisteltyä isännyyttä oikein kisoihin kuuluisi tason puolesta, mutta on kyllä ottanut viime vuosina kehitysloikkia ja saanut viime ajoilta mukiinmeneviä tuloksia. Pikkumaan pelaajat tuntevat toisensa hyvin ja ovat pelanneet pitkään yhdessä, ja tämä yhtenäisyys tuleekin olemaan yksi Qatarin harvoista lyömäaseista. Jatkumoa on ollut rakentamassa espanjalainen Félix Sánchez joukkueen peräsimessä jo viiden vuoden ajan.

Ecuador on lopputurnauksessa mukana neljättä kertaa. Kisoja edeltävissä harjoitusotteluissa maalihanat ovat olleet rutikuivat, sillä joukkue on saanut edellisessä kuudessa pelissä aikaan vaivaiset kaksi maalia, kun taas vastustajat eivät ole tehneet ainuttakaan! Tämä ei kerro kuitenkaan koko totuutta joukkueen pelillisestä annista, nimittäin aiemmin karsinnoissa argentiinalaisluotsi Gustavo Alfaron ryhmä osoitti ennakkoluulottomuuttaan ja teki tuolloin maaleja kiitettävästi. Hyvin karsinnoissa pelanneet avauksen miehet Enner Valencia ja Michael Estrada tulevat olemaan kisoissa isossa tulosvastuussa.

Molemmilla joukkueilla on edellisestä 20 ottelusta tilillään vain kolme tappiota, mikä on erinomainen tulos, vaikka ystävyysotteluista pitkälti onkin kyse. Nyt kovenevat niin panos kuin vastustajat – lohkossa pitäisi päihittää perinteinen futismaa Hollanti ja yllätysvalmis Senegal. Pelkkään viivytystaisteluun puolustuksen kautta kumpikaan silti tuskin lähtee, vaan heikomman tason joukkueiksi kaksikolta tullaan varmasti näkemään aktiivista ja pirteää peliä. Neitsytmatsi on henkisen puolen osalta pienoinen kysymysmerkki – saako jatkon kannalta tuiki tärkeä kisa-avaus joukkueet jännittämään vai purkautuuko vuosikausien odotus maaleina valotaululle?

Runsasmaalisten avausmatsien saaga

Ystävyysotteluiden toisinaan unelias tunnelma vaihtuu tyystin toiseen tilanteeseen – MM-lopputurnaukseen, jota pelaajat ovat kaikesta huolimatta odottaneet hullun lailla. Aiemmin ei vauhtia ole puuttunut kisojen avausotteluista, joissa isäntämaa on korkannut kisat vuodesta 2006 alkaen: keskimäärin peleissä on tehty 4,25 maalia ottelua kohden. Ylipäätään MM-avauksessa on jääty maaleitta viimeksi 70-luvulla. Nyt toisaalta hyökkäysvoimaa nähdään kentällä vähemmän kuin tyypillisessä avauksessa.

Olisi helppo odottaa aktiivisuustasoltaan vaatimatonta ensimmäistä peliä, mutta tämä on myös leivottu tehokkaasti sisään markkinan odotuksiin. Ecuador on tasoltaan vahvempi, mutta Qatarilla on intoa päästessään näyttämään futismaailmalle, joka ei joukkuetta kovin hyvin tunne esimerkiksi Euroopassa pelaavien pelaajien vähäisen määrän takia. Qatar lienee myös immuuni omantunnon pistoksille, joita moni kisakylän pelaajista varmasti kokee kisojen alla hurjana käyvän kriittisen keskustelun myötä.

Peli-ideaa lähdetään rakentamaan Ecuadorin hallinnan kautta, kuitenkin jättäen tilaa myös maalien vähäisyydelle ja yllätystulokselle. Lapulle nousee tämän myötä  Ecuador -1,5 kulmapotkua , joka osuu, jos vieraille siunaantuu vähintään kaksi kulmaa enemmän. Ecuador tullee kuitenkin paremmalla perustasollaan pitämään palloa ja luomaan enemmän paikkoja, vaikka ruuti onkin ollut märkää viime aikoina. Joukkue on kuitenkin seitsemän kertaa edellisestä kahdeksasta ottelusta saanut vastustajaa enemmän kulmia, eikä vastustajan tason pitäisi päätä huimata tälläkään kertaa. Tälle saa vain marginaalisesti pienempää kerrointa kuin vieraiden otteluvoitolle, vaikka kohteen osumatodennäköisyys on papereissamme selvästi parempi.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Ecuador kulmapotkut -1,5 panostussuosituksella 6/10. Paremmalla pallollisella osaamisellaan vierasjoukkue tullee pitämään palloa ja saamaan enemmän paikkoja. Joukkue on vienyt kulmat nimiinsä 7/8 edellisestä pelistä.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä 31Bet, jolla kerroin on 2,21.