Sunnuntaina futismaailma suuntaa katseensa Bernabéulle kauden ensimmäisen El Clásicon ollessa ovella! Real Madrid ja Barcelona kohtaavat kilpailullisesti jo 250. kerran. Tilastoissa tulinen taistelupari on hämmentävän tasaväkinen: isäntäjoukkue jahtaa sadatta voittoaan, kun Barça tulee vain kahden voiton verran perässä. Maaleja puolestaan on molemmilla kasassa 295!

El Clásicon osakkeet ovat ehkä olleet laskussa viime aikoina, mutta edelleen se kuuluu maailman suurimpiin yksittäisiin jalkapallo-otteluihin. Nyt joukkueet lähtevät peliin ensi kertaa yli kahteen ja puoleen paikoilta, jonne ne monen mielestä kuuluvat – sijoilta 1 ja 2! Rellu hakee vimmatusti revanssia kevään edellisestä kohtaamisesta, joka päättyi Blaugaranan 0-4-nöyryytykseen.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Taustalla Chämppäri-tasurit

Molemmat joukkueet pelasivat Mestarien liigassa menneellä viikolla tasapelit, isäntäjoukkue Shaktar Donetskia ja vieraat Interiä vastaan. Barcelonalle pistemenetyksestä uhkaa tulla kohtalokkaampi, sillä nyt nousu pudotuspeleihin vaatisi jo pientä ihmettä. Kisan hallitseva mestari Real Madrid puolestaan on jo varmistanut jatkopelipaikan. Tasurit tulivat erilaisten pelien jälkeen: Rotaatiota käyttänyt Real pelasi auttamatta huonon pelin, minkä valmentaja Carlo Ancelottikin suoraan myönsi. Barça oli aktiivinen ja hallitsi peliä, mutta puolustuspään yksilövirheet kostautuivat. Karnevaalihenkinen peli päättyi lopulta 3-3.

La Ligassa kaksikolla on vaihde silmässä. Kummallakin on kuudella voitolla ja kahdella tasurilla kasassa 22 pistettä. Huomionarvoista on se, että Blaugrana on päästänyt maalin viimeksi toisella kierroksella elokuussa – se on kauden ainoa laatuaan! Kaikki joukkueen matsit torjunut Marc-Andre Ter Stegen on siis päässyt takaisin huippuvireeseensä sarjapeleissä, vaikka eurokentillä parempia hyökkäyskalustoja vastaan onkin ollut vähän vaikeampaa.

Edellinen kilpailullinen El Clásico viime maaliskuussa oli totaalinen Barcelonan näytös 0-4-loppulukemillaan. Tuolloin hiljattain Kataloniaan saapunut Aubameyang osui kahdesti, eikä kolmaskaan kaukana ollut. Enää ei ole Aubaa, sen sijaan Robert Lewandowski haluaa täydennystä mainiolle yhdeksän maalin saldolleen ensimmäisessä Klassikossaan. Isänniltä vireessä on ollut Vinicius Junior, joka on osunut kuuteen edelliseen sarjapeliin viidesti. Karim Benzema puolestaan ei ole ollut aivan huippuvireessä edellisissä peleissä, mihin vaikuttavat myös viimeaikaiset kolhut. Osuuko hiljattain seuran kanssa jatkosopimuksen solminut, todennäköinen tuleva Ballon d'Or -voittaja sunnuntaina?

Loukkaantuneiden lista on vierailla pidempi, mutta merkittävimmästä poissaolosta kärsii Real Madrid. Thibaut Courtois ei osallistunut pelin kenraaliharjoituksiin ja jatkaa mitä ilmeisimmin lihasvammansa kuntouttamista. Belgialaisen 23-vuotias ukrainalaistuuraaja Andriy Lunin on hoitanut sijaisuuttaan kunnialla, mutta kyllä maalivahtien kilvassa on nyt selvä etu vierailla. Muutoin joukkueet pelaavat samoilla poissaoloilla kuin edelliset pelinsä, paitsi Jules Kounde tekee paluun Barcan alakertaan tai ainakin kokoonpanoon.

Ärsytettyä Barcelonaa ei tule aliarvioida

Pitkävetokertoimet puhuvat Tipsimaatin mielestä liiaksi kotivoiton puolesta. Kotietu on tämän parin kohdalla ollut viime aikoina hyvinkin kyseenalainen, sillä edellisestä kymmenestä kohtaamisesta vain kaksi on päättynyt isäntien juhliin. Altavastaaja on muutenkin ollut usein vahvoilla, kuten usein tämäntyylisissä pareissa.

Mentaalisesti Barça otti epäilemättä osumaa siitä, että pelit Interiä vastaan menivät miten menivät. Joukkue on lähes jo lipsunut ulos pudotuspeleistä – jälleen kerran, uudesta tulemisesta huolimatta. Nyt otetaankin toden teolla mittaa Xavin miehistöstä. Sunnuntain mittelö tullee osoittamaan sitä, kuinka hyvin pelaajat pyyhkivät pettymyksen mielestään ja siirtävät katseet takaisin kotimaahan. Pitää muistaa, että La Ligan mestaruus olisi sille tällä kaudella jo huippuhyvä saavutus.

Blancos-pelaajien mielessä on yhä viimekertainen nöyryytys. Sellaista emme usko tällä kertaa olevan näköpiirissä, vaan enemmänkin pienten marginaalien peliä, jossa virheitä vältellään. Isännät haluavat revanssin, mutta parhaassa formissaan joukkue ei tällä hetkellä ole. Me uskomme vieraiden onnistuvan kasaamaan itsensä ja panostavan nyt täysillä sarjaan, jossa se haluaa heti niskalenkin lähimmästä kilpakumppanistaan! Maalivahtiedun ja parempivireisten hyökkääjien avulla tämän pitäisi olla haarukassa kerroinasettelua paremmin. Koska emme näe ottelun olevan lähtökohtaisesti maalijuhla, jätetään hiljaisemman pelin riskin myötä tasapeli lapulta pois kohteella  Barcelona voittaa DNB . Tämä kohde tarkoittaa samaa kuin aasialainen tasoitus Barcelona +0, eli tasapelin tapauksessa panos palautuu.

Lisävihjeeksi poimimme  Robert Lewandowskin maalin . Hän, Kane ja moni muu alkukauden onnistuja on jäänyt erään norjalaisen varjoon, vaikkakin Lewy on Mestarien liiga mukaan lukien jatkanut huimaan tasan maalin per peli -tahtiin taas tälläkin kaudella! Puolalainen on myös isojen pelien mies, vaikka hän jäikin kuin ihmeen kaupalla ilman osumaa viimeksi, kun veikkasimme häntä maalintekijäksi Bayernia vastaan. Uusi matsi on uusi mahdollisuus, ja me näemme, että yli kakkosen kerroin on ylimitoitettu!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Barcelona DNB/+0 panostussuosituksella 6/10 ja lisävihjeeksi Robert Lewandowskin maali panostussuosituksella 7/10. Peli on El Clásicolle tyypilliseen tapaan melko ympäripyöreä, mutta kerroinasettelu on turhan paljon kallellaan kotijoukkueelle.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla kerroin on 2,30. Lisävihjeelle parhaan kertoimen saa William Hilliltä, jolla se on 2,04.