Jos tasavallan presidentti on kutsunut olympialaisten kulta-Leijonat linnanjuhliin, on parilla heistä kiusallinen tuplabuukkaus, nimittäin Tappara pelaa itsenäisyyspäivänä CHL:ää. Kirvesrinnat kohtaa puolivälierissä Röglen, eli luvassa on viime kauden finaalin revanssi! Yksiosaisessa loppuottelussa Rögle oli kevään tiukassa taistossa ehkä juuri sen kotiedun verran parempi. Tapparalla kiiltää silmissä mitalin kirkastus Röglen pyrkiessä puolestaan uusimaan ensimmäisen mestaruutensa.

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Tapparan palaset loksahtaneet kohdilleen

Tappara on päässyt pikkujoulusesongin alla kovaan iskuun Liigassa. Edelliset kymmenen ottelua ovat tuoneet mukanaan kahdeksan voittoa ja yhden tasapelin! Maaleja viime kierroksilla liukuhihnalta sylkenyt joukkue on nyt täynnä itseluottamusta, kuten nähtiin lauantaina vuoristoratamaisessa ottelussa JYPiä vastaan pisteiden matkattua lopulta Tampereelle 4-5-loppulukemin. Erityismaininnan tappava vire saa siksikin, että kokoonpano on ollut tänä aikana ajoittain koetuksella muun muassa koronan takia, ja ottelusiirtojakin on jouduttu tekemään.

Rögle on toteuttanut huvittavaa kehää kotimaansa sarjassa SHL:ssä: kolme kautta sitten se sijoittui runkosarjassa kolmanneksi, toissa kaudella toiseksi ja viime kaudella ykköseksi – kun ylemmäs ei enää pääse, onkin se siirtynyt sitten taas häntäpäähän eikä ylitä tällä hetkellä edes pudotuspeliviivaa. Toki kautta on vielä paljon jäljellä ja kovatasoisessa SHL:ssä piste-erot ovat tällä hetkellä pieniä. Sesonkiin on kuitenkin mahtunut huonoja jaksoja. Hiljattain tilanne piristyi kolmen pelin voittoputkella, joka päättyi viime lauantaina 6-2-tappioon niin ikään häntäpäästä löytyvälle HV71:lle.

Koronapöpöt ja muut kokoonpano-ongelmat on nyt pääosin selätetty Tapparan leirissä joitakin pitkäaikaisia loukkeja lukuun ottamatta, eikä meillä ole tiedossa merkittäviä poissaoloja myöskään Röglen puolella. Kohtuullisen ehjillä joukkueilla päästään siis pelaamaan viime kevään finaalin uusintaa, jossa molempien joukkueiden pelaajista on vaihtunut noin puolet varsinkin Tapparan sittemmin vahvistuttua. Mielenkiintoinen yksityiskohta on Valtteri Kemiläinen, joka pelasi vastustajan nutussa viime kauden, mutta palasi täksi kaudeksi kotiin ja on nyt loukkaantumisten jälkeen taas valmiina ajoon.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Maalit sittenkin herkässä?

Liigaa monesti moititaan turhan vähämaalisena, ja kyllähän siinä perää on, sillä alkukaudesta kotoisessa sarjassamme on tehty selvästi vähiten maaleja kansainvälisestikin vertaillen. Tappara on yksi niistä joukkueista, joita pidetään pelitavallisesti "hitaana hämäläisenä", mikä johtaisi monesti alhaiseen maalimäärään. Osittain näin onkin, mutta osittain kyse on vanhentuneesta käsityksestä. Kun tämän tason hyökkäyskalusto on tarpeeksi hyvin latautunut, ei maaleja tarvitse kahta kertaa pyytää. Tässä matsissa emme näe vireen löytymisessä olevan vaikeuksia.

Me lähdemme liikkeelle siitä, että bookerit ovat olleet maalilinjan kanssa turhan maltillisia. Tappara janoaa railakasta kostoa finaalista, kun taas Rögle on sisuuntunut viikonlopun rökäletappiosta ja pelaa äänekkään kotiyleisönsä edessä. Molempien kaikki kauden CHL-ottelut mukaan luettuna on kaksikon peleistä tasan puolessa tehty kuusi maalia tai enemmän, mikä osaltaan viestii siitä, ettei se CHL-lätkä mitään hissuttelua ole, ja sytyttänee varsinkin nyt pudotuspelien kovetessa. Vaikka Tappara pelasi Liigan pudotuspeleissä viime keväänä erittäin vähämaalisia otteluita ja sarjoja, nyt emme usko tarkkuuden ja taktisuuden olevan ihan samalla tasolla. Nostetaan lapulle  yli 5 maalia , jolle saa kertoimeksi yli kaksi ja puoli. Tämä kohde vielä palauttaa panoksen, jos maaleja nähdään tasan viisi.

Lisävihjeeksi painamme pienemmällä panoksella testiin  Tapparan voiton . Kohde tarjoaa arviomme mukaan hieman odotusarvoa yli kolmen kertoimellaan. Pelkkien rosterien perusteella tällainen altavastaaja-asetelma voisikin olla perusteltu, mutta Tappara on kaiken kaikkiaan huikeassa formissa ja kone toimii tällä hetkellä hyvin. Lähdetään siitä liikkeelle, että kalavelkoja on maksettavana ja milläs ne maksetaan paremmin kuin ryöstöretkellä Ängelholmiin. Ja kun suomalaisen huippukiekon vieminen Euroopan kartalle on kyseessä, itsenäisyyspäivä on siihen juuri sopiva ajankohta!

Instagram will load in the frontend.
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 5 maalia panostussuosituksella 6/10 ja lisävihjeeksi Tappara voittaa panostustussuosituksella 4/10. Markkinan odotukset ovat vinoutuneet liiaksi viime kevään finaalin pohjalle.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä LV BET, jolla kerroin on 2,55. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa iBet, jolla se on 3,10.