SaiPan on aloittanut kauden ennätyksellisen surkeasti tekemällä 11 peliin vaivaiset 13 maalia. Tämän seurauksena todistettiin Liiga-kauden toisia valmentajapotkuja – tällä kertaa ei sarjakärjen vaan -jumbon osalta, kun Raumaan mestaruuden toissa kaudella tuonut Pekka Virta sai lähteä. Apuvirtaa antaa toistaiseksi Ville Hämäläinen, joka toimi Lappeenrannassa päävalmentajan ominaisuudessa myös kaudella 2020-21.

Hämäläinen joukkueineen on heti kovassa paikassa oululaisvieraiden saapuessa Kisapuistoon lauantaina. Viiden ottelun kuntopuntarin kärjessä viilettävä Kärpät on saanut pelin uomiinsa, mutta on nyt toisaalta kauden ensimmäisen back-to-back-haasteensa edessä. Ovatko isännät vailla mahdollisuuksia vai onko tämä yksi niistä kerroista, kun valmentajanvaihdos antaa ainakin väliaikaisen piristysruiskeen tekemiseen?

Pitkävetokertoimet suljettu.

Asenneongelmista allikkoon

Seuran irtisanomisuutisessa Virta kehui pelaajien sitoutumista ja romantisoi SaiPassa olevan enemmän potentiaalia kuin miltä tulos näyttää. Tätä on Tipsimaatin vähän vaikea uskoa, elleivät sitten pelaajiston hengettömien esitysten suoranainen tarkoitus ollut savustaa käskijä pihalle. Sinänsä ei mitään pois kokeneelta valmentajaketulta, jonka viestintä on ollut lähtöpassien jälkeen suoraselkäistä.

Koko organisaatio on juuri nyt sen verran synkässä alhossa, että sieltä ei nousta pika-aikataululla. Pisteitä on kertynyt alkukaudesta niin vähän, että jo lokakuussa alkavat pudotuspelit näyttää etäisiltä. Ulkomailta pestatun uudenlaista pelitapaa tuovan valmentajan palkkaamisen sijaan viestikapula päätettiin siirtää lennosta apuvalmentajalle, minkä valossa puheet uudesta alusta kuulostavat erikoisilta. Todennäköisesti tällä kaudella tarkoitus ei ole enää tosissaan puhaltaa tuulta purjeisiin vaan enemmänkin tilkitä reikä paatin pohjassa niin hyvin kuin voidaan.

Vahinkojen minimoimisessa riittää työmaata Kärppiä vastaan. Pohjoisen puhuri puhaltaa tällä hetkellä kovaa, mistä osoituksena joukkue on tehnyt sarjan eniten maaleja, 38 eli 3,45 ottelua kohden. Esimerkiksi edellisissä kolmessa pelissä syntyneillä 12 maalilla oli 11 eri tekijää vain Turusen onnistuttua kahdesti. Sarjan monipuolisin hyökkäyskalusto saa onnistumisia niin laajalla rintamalla, että aina kun jonkun toisen kone hyytyy, on seuraava kaveri valmis astumaan esiin. Esimerkiksi Marko Anttila on saanut taas Oulussa koneet käyntiin ja tehnyt jo nyt enemmän maaleja kuin viime kauden Ilves-visiitillään.

Sairastuvalta Kärpät sai viime viikolla ikäviä uutisia Liigan maalivahtieliittiin nousseen Joel Blomqvistin loukkaannuttua. Sen jälkeen tulikasteen on saanut debytantti Leevi Meriläiselle, joka on toistaiseksi osoittautunut hyväksi tuuraajaksi. SaiPassa on niin ikään huono tuuri jatkunut kanadalaispuolustaja Aaron Irvingin loukkaannuttua. Toista ulkomaalaisvahvistusta, yhdysvaltalaista Kevin Fitzgeraldia puolestaan kohtasi lätkäpelaajan pahin painajainen uran loputtua pään alueen vammaan vain 26-vuotiaana.

Kotivoiton perusteet tiukassa

SaiPan edellistä voittoa Kärpistä täytyy hakea lähes kahden vuoden takaa, jolloin Keltamustat haki värikaimaltaan Raksilasta 0-1-voiton. Kotonaan joukkue on voittanut oululaiset viimeksi yli neljä vuotta sitten, tuolloinkin 1-0! Ei siis mikään unelmavastus, eikä maalien muodossakaan ole pahemmin kipinöinyt keskinäisissä kohtaamisissa. Edellisillä kymmenellä kerralla on tehty yli neljä maalia vain kolmesti.

Samoin kuin maalivahdin vaihtaminen monesti ottelun sisällä herättelee joukkuetta, sama vaikutus on valmentajan vaihdoksella. Tämä voisi hyvinkin tulla kyseeseen myös SaiPan tapauksessa, kunhan vastus olisi hivenen kevyempi. Joukkueet ovat kirjaimellisesti kuntopuntarin vastakkaisissa ääripäissä, emmekä usko valmentajanvaihdoksen tuovan nopeaa muutosta tilanteeseen.

Näin ollen Tipsimaatin pelivalinta otteluun on  Kärpät voittaa vähintään kahdella maalilla , jolle saa turhan ilmavaa kerrointa joukkueiden tilanteet huomioiden. Kuumia maalintekijöitä Kärpillä riittää siinä määrin, että rotaatioonkin on varaa, ja siksi emme usko edes "Kaakonkulman kiertueen" peräkkäisten päivien pelien hidastavan menoa. Joukkue jatkanee kliinisten voittojen sarjaansa varsinkin näitä selvästi heikompia joukkueita vastaan.

Lisävihjeeksi liuskalle ruksitaan  alle 4,5 maalia , joka osuessaan tuplaa panoksen. Tämän parivaljakon peleissä ei ole maaleilla mässäilty, ja otaksumme saman jatkuvan lauantai-iltana. SaiPan maaliodottama jatkuu alhaisena, mutta kotona se on onnistunut sentään pitämään vastustajat hieman paremmin aisoissa kuin vieraissa. Jännitys voi näkyä uusvanhan valmentajan alaisuuteen siirtyessä, pelinkuva tuskin sen sijaan tulee heti muuttumaan.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Kärpät -1,5 panostussuosituksella 7/10. Kärpät on kovassa tuloskunnossa, eikä oikein mikään puolla kotijoukkueen voittoa.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä B-bets, jolla kerroin on 2,22.