Euro Hockey Tourin eli tuttavallisemmin EHT:n kausi alkaa tuttuun tapaan Suomesta Karjala-turnauksen merkeissä. Turnauskiertueella Venäjän toistaiseksi korvaava Sveitsi saa vastaansa kisaisännät, Suomen Leijonat. Nykyisistä mukana olevista joukkueista eniten voittoja ja mitaleita miniturnauksista napsinut Suomi lähtee peleihin hieman yllättävällä rosterilla, joka ei ole vahvin mahdollinen, toisin kuin yleensä Karjala Cupissa. Miten Käkikellomaa laittaa hanttiin vasta historiansa toisessa Euro Hockey Tour -turnauksessa?

Pitkävetokertoimet suljettu.

Leijonille viime hetken muutoksia

Legendastatuksella operoivan Leijona-käskyttäjä Jukka Jalosen pelaajavalinnat julkistettiin lokakuun viimeisenä päivänä. Listaa voidaan kuvata yllätykselliseksi, sillä mukana on neljä ensikertalaista, kun taas esimerkiksi Hartikainen, Pesonen, Rajala, Sallinen ja Markus Granlund puuttuvat. Tässä on taustalla päätös antaa kokeneille pelaajille sananvaltaa sen suhteen, pelaavatko he mieluummin Suomessa vai myöhemmin Sveitsissä, jonne kasataan aivan toinen joukkue. Mukana on myös peräti neljä Tappara-pelaajaa, mikä aiheuttaa hieman kummastusta, koska tamperelaisryhmällä on kalenteri täynnä CHL-pudotuspelien siintäessä edessä vain pari päivää EHT-urakan jälkeen.

Sveitsi lähtee EHT-koitokseen yksinomaan kotimaan National Leaguen pelaajilla. Kovaa "kiky-loikkaa" eurooppalaisella lätkäkartalla tekevä Sveitsin liiga on saanut Suomessakin palan innokkaiden fanien huomiosta viimeistään nyt, kun C More on tällä kaudella alkanut lähettää joitain pelejä. Vaikka sarjan kirkkaimmat tähdet ovat muista maista, pelaa sarjassa totta kai myös useita kovia sveitsiläispelaajia, joista harva sanoo maajoukkueelle ei. Esimerkiksi NLA:n pistepörssin top-10:n ainoa sveitsiläinen Tyler Moy, joka on alkukaudesta takonut pisteitä yli piste per peli -tahtiin, on mukana. Samoin ovat muun muassa hallitsevan mestarin Zugin ykkösketjun kivikova Gregory Hofmann ja saman joukkueen ykköstorjuja Leonardo Genoni.

Suomi on jatkanut viime vuosina hyvään tahtiin NHL:n tähtiloistoon murtautuvien eliittipelaajien kasvattamista, ja myös Liiga on kovatasoisempi kuin ehkä koskaan. Viime vuosina loistavasti menestynyttä maajoukkuetta seurannut tuulipukukansa saattaa kuitenkin yllättyä siitä, että myös muiden maiden taso on kehittynyt. Sveitsi on loistava esimerkki tästä. Sarjan taso ja profiili ovat tietysti nousseet pitkälti ulkomaisten, muun muassa KHL:stä tulleiden, pelaajien ansiosta, eikä sitä pidä sekoittaa maajoukkueen tekemiseen. Silti sveitsiläispelaajien taso nimenomaan Euroopassa kilpailee uskottavasti minkä tahansa muun maajoukkueen kanssa.

Molemmat joukkueet kokivat tällä viikolla joitakin takaiskuja sairastuneiden tai loukkaantuneiden pelaajien suhteen. Suomen miehistöstä joutui ikävästi jäämään pois ensikertalainen Joona Ikonen sekä Miro Aaltonen ja Iiro Pakarinen. Heidän tilalleen pyyhältävät Mikael Pyyhtiä, Jerry Turkulainen ja Jere Karjalainen. Sveitsiltä puolestaan uutta verta jouduttiin hakemaan Yannick Rathgebin, Marco Müllerin, Mike Künzlen ja Sven Sentelerin tilalle. Nähtäväksi jää, millainen vaikutus kolmen ahnaan hyökkääjän menetyksellä on näennäisen kotijoukkueen iskukykyyn.

Sveitsillä yhä kuherruskuukausi käynnissä EHT:ssä!

Alkava kausi on Sveitsille ensimmäinen virallinen sesonki Euro Hockey Tour -joukkueena, vaikkakin viime keväänä se sai Beijer Hockey Gamesissa jo esimakua näistä peleistä. Ruotsissa punanutut pelasivat kolme ottelua ja saalistivat niistä yhden voiton, sen nimenomaan Suomea vastaan joukkueen kautta aikojen ensimmäisessä EHT-pelissä. Vielä uskomme intoa riittävän, kun taas Suomelle kyseessä on vain another day at the office, olkoonkin että pelien pelaaminen Turun Gatorade Centerillä tuonee piristysruiskeen puitteisiin.

On selvää, että Suomi lähtee tähän otteluun suosikkina. Tipsimaatin mielestä vedonlyöntiyhtiöt ovat kuitenkin pedanneet tien liian auki Suomen voitolle. Leijonat on tässä turnauksessa yllättävän kaukana unelmarosteristaan ottaen huomioon, että kotiyleisönsä eteen se on "EHT-höntsissäkin" mieluiten peluuttanut mahdollisimman iskukykyistä joukkuetta. Vaikka Suomi Lehtosineen ja Lehteröineen nimekkäämpi, bookerit saattavat aliarvioida vaikutusta, jonka Käkikellomaa saa yhtenäisyydestään. Pelaajat tuntevat toisensa erinomaisesti, ja jo peräti kahdeksatta kautta maajoukkuetta valmentava Patrick Fischer osaa ulosmitata potentiaalin yhdestä nopeimmin kasvavista lätkämaista. Fischer pelasi itsekin Sveitsissä mittavan yli 600 ottelun uran ja piipahti myös Änärissä.

EHT-kauden avauspeli on arvaamattomuudessaan kiperä veikattava. Suomi on voittanut tänä vuonna kaiken mahdollisen ja voi suhtautua tähän peliin vain kokeellisena harjoitusotteluna, kun taas Sveitsille jokainen maaottelu Suomen tasoisia joukkueita vastaan toiminee sytyttävänä näytönpaikkana. Maajoukkuekauden lähtölaukauksena toimivasta pelistä uskomme tulevan markkinan odotuksia tasaväkisempi, ja näemme siinä Sveitsillä näytönpaikan edelliskevään kohtaamisen tavoin. Ruksimme kupongille  Sveitsi voittaa ratkaisuun saakka , jolle saa hulppeaa pitkälti yli kolmosen kerrointa valitsemalla vedonlyöntisivuston oikein!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Sveitsi voittaa ML panostussuosituksella 4/10. Markkina tuntuu jatkavan Sveitsin tasoaan nostavan joukkueen aliarviointia, vaikka Euroopan tasolla puhutaan erinomaisista pelimiehistä.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä LV BET, jolla kerroin on 3,15.