Turussa on lauantaina aihetta juhlaan TPS:n täyttäessä pyöreät sata vuotta. Juhlaottelun vieraaksi saapuu viime kevään välierävastus Ilves, jonka päivänsankari tuolloin lopulta kesytti kokonaisvaltaisemmalla paketilla otteluvoitoin 4-2. Pari kohtaa nyt ensi kertaa sarjan jälkeen, eikä valmentajaa vastikään vaihtaneella vierasjoukkueella ole mielessä antaa kolmea pistettä synttärilahjaksi.

Juhlaottelut ovat monesti nihkeitä maalien valossa, ja tämän matsin alla juhlallisuuksia riittää: täyteen ammutun Gatorade Centerin katsojat pääsevät seuraamaan muun muassa kunniaviirin nostoa kattoon. Pilaako sarjan kärkikahinoissa posottava Ilves juhlapäivän samaan tapaan kuin TPS pilasi sen omat kemut viime kaudella Hakametsän viimeisessä ottelussa?

Pitkävetokertoimet suljettu.

CHL:stä luut käteen

Molempien joukkueiden viikkoa varjostaa rannalle jääminen CHL:n pudotuspeleistä. Varsinkin vierasjoukkueelle pettymys oli kova, sillä Ilveksellä oli vielä viimeisellä kierroksella mahdollisuus edetä heikon lohkovaiheen jälkeen jatkoon voittamalla selvästi heikompi Stavanger. Toisin kävi norjalaisnipun hoitaessa pelin 4-2. TPS:n pudotuspelijuna oli karannut jo aiemmin, mutta sekin hävisi viimeisen merkityksettömän ottelunsa Wolfsburgille 5-4.

Viime kauden finalisti aloitti kauden ärhäkästi ottamalla kahdeksasta ensimmäisestä pelistä kuusi voittoa, mutta vire on sen jälkeen laskenut ja edellisestä viidestä Liiga-matsista vyöllä on neljä suoraa tappiota ja yksi 0-1-voitto häntäpään Ässiä vastaan. Ei järin mairittelevat lukemat. Ilveksessä puolestaan on siirrytty uudelle aikakaudelle voitokkaasti Liigan puolella, joskin alla on vasta kaksi peliä Pennasen alaisuudessa.

Molempien alkukauden kuva on hyvistä pistesaldoista huolimatta ailahtelevaisuus. Urheiluun kuuluu se, ettei hyvälläkään suorituksella aina irtoa voittoa, mutta nyt nimenomaan pelilliset esitykset ovat olleet välillä silmiinpistävän heikkoja.

Sama tason heittely näkyy myös maalivahtien työskentelyssä. TPS:n selkeä ykkösmaalivahti Lassi Lehtinen oli perjantaina heikko, mutta niin oli myös sarjan parhaisiin torjujiin alkukauden ajan lukeutunut Marek Langhamer edellisessä pelissään. Lehtinen tarvitsisi ilman muuta kokeneempaa kaveria rinnalleen, sillä Eetu Anttila ei ole vielä tehtäviensä tasalla ja Noa Vali on vasta 17-vuotias – olkoonkin, että nuorimies pelasi mallikkaan osittaisen Liiga-debyytin tultuaan vaihdosta sisään perjantaina. Nähtäväksi jää, kumman maalin suulla ollaan koottu kasetti paremmin heikon pelin jälkeen vai nähdäänkö kokoonpanossa sen osalta yllätysnimiä.

Luvassa aktiivinen peli

Juhlaottelun alla molemmat joukkueet ovat pitäneet ketjuloton aktiivisena ja kokeilleet erilaisia koostumuksia kärkivitjojen hyökkäykseen. Arttu Ilomäestä povattiin ennen kautta ykkössentteriä, ja hänen ympärilleen on kokeiltu nyt eri laitureita. Tulostakin on alkanut syntyä, sillä kahteen edelliseen peliin on syntynyt molempiin maalit, mille on jatkoa tilauksessa lauantaina. Ilves on ollut uuden valmentajan johdolla vielä kokeilevampi ja aikoo ilmeisesti kokeilla kaikki mahdolliset koostumukset.

Tipsimaatti uskoo, että lauantai-illan spektaakkelissa peruuttelu ei ole päivän sana! Molempien edelliset pelit ovat olleet runsasmaalisia, mutta vielä riittää bensaa tankissa kahden äkäisen joukkueen kohdatessa. Ilves janoaa palavasti revanssia välieräsarjalle. Vaikka se olikin varsin vähämaalinen, vielä ei ole ilmassa puhalla tarkan playoff-pelin tuulet. Korkeaa maaliodottamaa tukee myös maalivahtien edellisten pelien otteet, kun taas hyökkääjillä itseluottamus lienee tapissa loppuunmyydyn Turkuhallin edessä. Lapulle nouseva pääkohde on  yli 5,5 maalia .

Lauantai-illan huumaan otetaan kyytipojaksi maalintekijäveto, jossa valinta osuu  Jani Nymanin maaliin . Nuori Nyman on tehnyt nousua jo kakkosvitjaan ja osunut alkukaudesta jo neljä kertaa seitemään peliin. eikä ole kaihtanut maaleja nimenomaan isoissa peleissä. Moni näkee vasta 18-vuotiaassa laiturissa Patrik Laineen askelmerkkejä. Maalintekijäkertoimessa bookerit eivät ole pysyneet lainkaan tilanteen tasalla, vaan se on hulppeasti lähes 5,50 tasolla, mikä menee oitis kokeiluun!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit