Jalkapallon MM-kisojen lohkovaiheen toisen kierroksen ensimmäinen ottelu käydään Walesin ja Iranin välillä perjantaina alkaen kello 12. Panokset ovat korkeat, sillä tappio tietäisi kummallekin lähes varmoja hyvästejä jatkopeleille. Vedonlyöntiyhtiöt ovat nämä haaveet jo Iranin osalta lähes kuopanneet, mutta kuten heti turnauksen alussa on nähty, MM-kisoissa kaikki on mahdollista. Täystyrmäyksen tuoneesta avausottelusta vastus kevenee selvästi, ja nyt joukkueella on todellinen näytönpaikka.

 
 
47,00
Itävalta voittaa
46,00
40,00
36,00
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
18,50
Tasapeli
17,00
14,50
14,00
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
1,077
Suomi voittaa
1,07
1,07
1,07
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

 
 
47,00
Itävalta voittaa
46,00
40,00
36,00
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
18,50
Tasapeli
17,00
14,50
14,00
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
1,077
Suomi voittaa
1,07
1,07
1,07
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Aloitukset jättivät petrattavaa

Walesin kisaurakan käynnistänyt maanantai-illan mittelö Yhdysvaltoja vastaan oli tunnelmaltaan ja viihdearvoltaan oiva, mutta jätti pelillisesti kysyvän olon. Lohikäärmeet lähtivät ilmeisesti hieman takki auki peliin, koska asenteella varustettu USA oli alussa täysin kuskin paikalla ja olisi voittanut ottelun, jos viimeistely olisi ollut ahnaampaa. Tauolla joukkueet kuitenkin vaihtoivat roolia, ja Wales hallitsi loppua. Varma olo ei pelistä jäänyt, mutta toinen jakso jätti odottavan ja toiveikkaan olon. Huippuyksilöt heräsivät koko joukkueen mukana, ja olihan se tähtiin kirjoitettua, että juuri Gareth Bale tälläsi pilkulta joukkueen tasoituksen. Kurssin käännöksessä auttoi myös puolivälissä sisään tullut Kieffer Moore, joka pelasi pirteästi ja lienee Irania vastaan avauksessa.

Iran jäi avauksessaan täysin Englannin jyrän alle. 6-2 päättyneessä pelissä se ei onnistunut tarjoamaan minkäänlaista vastusta huolimatta kahdesta maalista, joista molemmat tulivat pelin oltua ohi. Tietenkin vastus oli sitä tasoa, ettei tappio ole pettymys, mutta tapa jolla se tuli, on: joukkue riisuttiin täysin aseista, eikä tekemisessä ollut oikein punaista lankaa. Englanti dominoi ottelua juuri niin kauan kuin halusi pitäen palloa lähes 80-prosenttisesti. Vaikka nyt vastaan tulee samalta saarelta huomattavasti kevyempi vastustaja, Wales pelaa silti samaa fiksua brittifutista. Tähtiluokitus ehkä vaihtuu Valioliigasta lähemmäs Mestaruussarjaa, mutta Iran on silti ongelmissa, jos avauspeli ja asenne jatkuvat yhtä heikkoina.

Iranin tilannetta ei helpota se, että joukkueen ykkösmaalivahti, maan pääsarjaa johtavaa Persopolista edustava Alizera Beiranvand sai avausmatsin alkajaisiksi karmen tällin päähänsä kolaroituaan oman puolustajan kanssa. Tilanteesta seurasi muutenkin hämmennys, sillä Beiranvandia ei heti vaihdettu pois kentältä, vaan hän yritti verissä päin jatkaa työskentelyään. Kaiken kaikkiaan todella epäonninen alku kisoille paitsi Beiranvandin myös koko joukkueen kannalta. Vaikka mediatietojen mukaan 30-vuotias liimanäppi olisi jo tänään ollut harjoittelemassa, aivotärähdyksen myötä hänen pitäisi kaiken järjen mukaan olla sääntöjen mukaan pelistä sivussa.

Iran jahtaa lohikäärmettä

Wales, joka aikoo näiden kisojen jälkeen vaihtaa maajoukkueensa viralliseksi nimeksi Cymru, on jäänyt voitotta nyt kuusi ottelua putkeen ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Formi on huolestuttava peilaten Iranin aiempiin hyvin sujuneisiin MM-karsintoihin ja ystävyysotteluihin. Toisaalta on syytä huomioida Walesin hurjan kovatasoinen lohko Kansojen liigan A-liigassa, jossa joukkueen vastustajia olivat muun muassa Hollanti ja Belgia. Lohikäärmeet ovat nyt itseluottamusta vailla, mutta lähtevät sitäkin ahnaammin voiton perään huipputärkeässä pelistä. Ilmassa on jälleen myös ripaus juhlallisuutta, sillä edellisestä MM-voitosta on vierähtänyt 64 vuotta.

Peli on malliesimerkki siitä, että ainoastaan tulospalvelun perusteella ei kannata vetoja lyödä. Kummankin avauspelit olivat kaukana täydellisestä, ja vastustajat olivat niissä eri tasolla, mutta siitä huolimatta Wales vakuutti selvästi enemmän erityisesti tauolla tekemällään täydellisellä korjausliikkeellä. Taisteluhenki tulee olemaan avainasemassa myös perjantaina, ja uskomme asiansa osaavan päävalmentaja Rob Pagen pystyvän sitä luomaan. Huippuyksilöiden tarvitsee myös kantaa osuutensa sankarinviitan kantamisessa, mutta uskomme tilanteen sopivan Balelle ja Aaron Ramseylle hyvin.

Tipsimaatti näkee ottelun voimasuhteet kaiken kaikkiaan toisin kuin kertoimenlaskijat. Wales on mielestämme selkeämpi suosikki kuin markkinan odotukset antavat ymmärtää, joten yli 2,10 hinnoittelu, jota  Walesin voitolle  on tarjolla, päätyy muitta mutkitta lapulle. Eheämmällä joukkueella on enemmän annettavaa, eikä monella tapaa murheellisesti kisansa korkannut Iran ehkä oikein edes itse usko enää omiin mahdollisuuksinsa. Ykkösmaalivahdin ja puolustajan yhteentörmäys oli erittäin ikävä alku heidän kisoilleen, mutta vedonlyöjän silmin tarkasteltuna ei myöskään vala uskoa jatkoa ajatellen. Siitä lähdetään, että Cymru hoitaa homman ja kisaa vielä tosissaan B-lohkon toisesta jatkopaikasta!

Instagram will load in the frontend.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Walesin voitto panostussuosituksella 7/10. Kumpikaan ei saa kisojen avauksestaan puhtaita papereita, mutta kotijoukkueella on huomattavasti paremmat edellytykset nostaa tasoaan.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä BetRebels, jolla kerroin on 2,12.