Barcelona on löytänyt La Ligassa tälle vuodelle erinomaisen lentokelin, eikä ole hävinnyt sitten joulukuun alun. Euro-kentillä taas on ollut paljon tahmeampaa, ja myös Eurooppa-liigaan putoamisen jälkeen ovat maalit olleet tiukassa. Lähes minimisuorituksella irtosi Galatasaraysta voitto yhteismaalein 2-1. Puolivälierässä ensimmäinen osa Frankfurtia vastaan päättyi niin ikään nihkeään 1-1-tulokseen, kuten ensimmäiset matsit kahdessa muussakin parissa.

Barca jatkaa ymmärrettävästi edelleen selvänä mestarisuosikkina Eurooppa-liigassa voittajakertoimen ollessa alle 2,50, kun se seuraavilla kirittäjillä Atalanta ja Leipzig on pitkälti yli viiden. Todennäköisesti kannuun tarvitaan silti vielä uusia juonia varsinkin vieraskentillä. Nyt siirrytään kuitenkin kotiin ikoniselle Camp Noulle, ja Tipsimaatti näkee ilman muuta, että siellä aseet hyvälle tasolle palaamiseen on löydettävissä.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Pankkikaupungin kotiyleisö kurjisti vieraat

Muun muassa pilvenpiirtäjien täyttämästä pankkikorttelistaan tunnettu "Bankfurt" antoi jälleen viime torstaina osoituksen erinomaisesta kannattajakulttuuristaan. Katsomossa oli hyvä mökä päällä, ja vaikka Blaugranan pitäisi olla kaikenlaisissa olosuhteissa marinoitunut, tällä oli varmasti vaikutuksensa pelin kulkuun. Tuskinpa kotiyleisön tuki silti oli ainoa asia, joka teki pelistä vieraille heikon.

Myös pelillisesti ja yksilötasolla matsi oli aikamoista tervanjuontia ja selvästi huonoin peli Sinipunaisilta hetkeen. Ei siihen oikeastaan muuta tarvita kuin yleinen kisaväsymys kovassa ottelutahdissa, ja ehkä motivaationkin kanssa on yhä tekemistä katseiden siintäessä kenties jo finaalissa. Se on tietysti asetelmana vaarallinen, mutta tosiasia on myös se, että Bundesliigan keskikastiin kuuluvan Frankfurtin ei pitäisi tuottaa ongelmia edelleen laatumateriaalilla operoivalle Barcalle.

Torstaina tahtotilan pitäisi olla eri tasolla poppoon palatessa omaan rakkaaseen hornankattilaansa. Vaikka tuloksellisesti Saksassa ei nähty katastrofia, eräänlaisesta ohipelistä voidaan puhua, niin laaduttomia syötöt ja viimeistelyt paikoin olivat. Barca hallitsi palloa, mutta sen hyökkäykset eivät jäivät Kotkapaitojen aktiivisen prässipelin alle. Kotijoukkueen hyökkäykset eivät olleet hassumpia, ja niistä olisi hyvinkin voinut tulla lisämaali.

Tasoitus syntyi 66. minuutilla hyvin joukkueessa aloittaneen Ferran Torresin toimesta, mutta edes Tutan viimeisen vartin alussa ottama toinen keltainen ei enää siivittänyt nippua sen enempään, eikä se olisi ollut mitenkään ansaittuakaan nähdyllä vaisulla suorittamisella.

[elfsight_faq id="38"]

Parin maalin voitto ei liikaa pyydetty

Jossain vaiheessa Espanjan viheriöiden hyvän ilmeen on siirryttävä myös Eurooppaan, ja nyt olisi hyvä hetki ottaa ohjat käsiin Eurooppa-liigan edetessä kohti huipennustaan. Emme näe, että Frankfurtilla olisi kovinkaan realistisia aineksia painella tästä jatkoon, vaan kyllä sen avaimet oli kotikentällä, jossa olisi pitänyt voittaa saadakseen aikaan kunnon tutinaa tähän torstaihin.

Tällä kaudella puikkoihin siirtyneen Xavin johdolla Barcelona on ollut sellainen, että kun kulkee, niin sitten kulkee kunnolla. Edelliseen 14 peliin Barca on kyennyt neljän maalin iltaan peräti viisi kertaa, joista yksi arkkivihollista Real Madridia vastaan ja yksi Napolia vastaan juurikin Eurooppa-liigassa. Taas lähdetään hakemaan onnistumisia laajalla rintamalla, eikä vähiten viime kohtaamisessa vaisulta Aubameyangilta, jonka taival joukkueen paidassa on muuten lähtenyt käyntiin vähintäänkin mallikkaasti.

Tähän peliin alkuviikon tiedoista poiketen Memphis Depayn pitäisi palata pienen loukkaantumisen jälkeen mukaan, ja sille olikin hieman tilausta. Toivottavasti myös Dembele on avauksessa! Kun vielä Aubakin löytää jälleen maalipuiden väliin ja de Jong on iskussa minuutteihin nähden jäätävään maalimäärään nähden, ainekset on olemassa mukavalle maalimäärälle. Frankfurtille yksikin maali tässä pelissä on kelpotulos, mutta myös nollille jäämistä pidämme yhtä todennäköisenä. Yli yksi maalia tapahtuu harvoin, joten saksalaisten avaimet ovat pelin jäädyttämisessä, mikä tulee olemaan sille suurensuuri haaste vastustajan hallitessa.

Pidämme todennäköisenä, että Barca hallitsee palloa tässä ottelussa yhä enemmän ja juoni löytyy myös maalintekoon heti alussa. Tämä pakottaa vierailijat yrittämään itselleen epätyypillistä peliä, joka avaa lisää paikkoja kotijoukkueelle. Näillä eväillä kallistumme pelaamaan Barcelonan vähintään kahden maalin voittoa. Todennäköisimmät tulokset tälle ovat 2-0, 3-0 ja 3-1, mutta kuka tietää, vaikka niitä nähtäisi taas tätäkin enemmän.

[elfsight_faq id="39"]