Nokia Arenaa on kutsuttu kansainvälisen tason halliksi, ja nyt puitteita päästään testaamaan tositoimissa ison maailman malliin: NHL Global Series rantautuu Tampereelle tulevaksi viikonlopuksi. Mittaa toisistaan ottavat Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets perjantaina ja lauantaina, hallitsevan mestarin toimiessa ensin kotijoukkueena. Jäälle sirklaa myös neljä kovan tason suomalaispelaajaa, mukaan lukien Patrik Laine, joka toipui kauden avauspelin loukkaantumisestaan parahiksi ennustetta nopeammin. Herkullinen kattaus siis luvassa kotimaan tämän hetken kiekkopääkaupungissa! Myös YLE näyttää molemmat matsit ilmaislähetyksinä TV2:ssa ja Areenassa.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Columbuksella heikko lähtö kauteen

Harvan ennakoissa Sininutut olivat playoff-joukkue, mutta kauden alku on ollut sitäkin tahmeampi. Kekäläisen manageroima ja Brad Larsenin valmentama joukkue uhkaa jäädä junasta jo ennen joulua pitäessään Metropolitan-divisioonan perää vain kuudella pisteellä. Oikein mikään ei ole toiminut vaisuuteen vaipuneen Elvis Merzlikinsin maalivahtipelistä alkaen, eikä joukkueella tunnu olevan minkäänlaista yhtenäistä pelitapaa. Kolmesta edellisestä pelistä saldona on tappiot Coyotesille, Bruinsille ja Devilsille yhteismaalein 4-17!

Aivan pelkkää juhlaa ei ole ollut myöskään viime kesänä kannua nostaneen Colorado Avalanchen alkukausi, vaikka joukkue onkin vedonlyöntiyhtiöiden kirjoissa selkeä mestarisuosikki. Mitään syytä ei ole puhua mestaruuskrapulasta, mutta haastavista viime peleistä on jäänyt käteen turhauttavat tappiot. Jotain piristysruisketta joukkue kaipaisi nyt hyökkäykseen ja varsinkin ylivoimaan, joka on kärsinyt tehottomuudesta. Samaa voidaan tosin vielä paremmalla syyllä sanoa Blue Jacketsista: kyseessä on sarjan ainoa joukkue, jolla ei ole vieläkään tilillään ensimmäistäkään ylivoimamaalia kymmenen pelin jälkeen!

Columbus on sarjan nuorimpana joukkueena isosti uudelleenrakennusvaiheessa. Johnny Gaudreaun seitsemän vuoden sopimus oli iso lupaus matkalla kohti parempia aikoja, mutta toistaiseksi vielä hieman lunastamaton sellainen. Toisaalta kun omiin menee niin paljon maaleja, ei ykköshyökkäysvitjan varaan voida loppujen lopuksi laittaa määräänsä enempää toiveita. Se ei silti poista sitä, että myös Laineelta odotetaan paljon. Loukkaantumisen jälkeen hän on pelannut kolme peliä, eikä ole niissä onnistunut maalinteossa. Nyt olisi erinomainen paikka palata maalikantaan, missäs muualla kuin kotikaupungissa Näsinneulan juurella!

Sairastuvalle Laineen tilalle siirtyi Justin Danforth, joka ei Tampereelle matkannut. Coloradon merkittävin poissaolo on seuraikoni Gabriel Landeskog, minkä lisäksi seuran kuukauden pelaajaksi lokakuussa valitseman Valeri Nichushkinin pelaaminen on epävarmaa. Isot syömähampaat siis puuttuvat myös kotijoukkueen hyökkäyksestä tai ainakin yksi!

Paineet pukevat Lainetta

Suomeen saapuu useita kovia pelimiehiä, mutta niinhän se on, että ennen kaikkea Laineen maalia Nokia Arenan lehtereillä odotetaan vesi kielellä. Jollekin toiselle pelaajalle tilanne ei olisi välttämättä mieluinen, mutta Patella on sen verran show-miehen vikaa, että hänen pitäisi saada yleisön odotuksista ainoastaan lisää potkua. Tämähän nähtiin myös marraskuussa 2018, kun tuolloin vasta parikymppinen poikanen viimeksi tuli Jetsin mukana Suomeen pelaamaan ja paukutti hattutempun Hartwall Arenan väenpaljouden edessä ja teki maalin myös toisessa Jaffalan pelissä! Siitä alkoikin koko kuukauden kestänyt suonenveto, jonka aikana maaleja syntyi liukuhihnalta.

Maalit ovat muutenkin maistuneet Global Seriesin myötä kotimaassaan visitoineille ulkomaalaisille pelaajille. Viimeisin muistutus tästä nähtiin lokakuun alussa Tšekissä, kun Tomas Hertl vihjeemme mukaisesti paukautti Sharksin kauden ensimmäisen maalin. Muuten nämä ulkomaan pelit ovat olleet aika arvaamattomia, ja otanta on myös pieni sen analysoimiseen, onko tutusta poikkeavalla miljööllä jotain vaikutusta. Isoja maalimääriä ja taattua karnevaalitunnelmaa on kuitenkin päästy usein todistamaan näissä peleissä, ja samaa on toivottavasti luvassa viikonloppuna!

Mikään heittopussi Blue Jackets ei ole kaksikon kohdatessa ollut, sillä edellisistä kymmenestä keskinäisestä se on vienyt nimiinsä kuusi. Näille on kuitenkin paha antaa painoarvoa joukkueiden tilanteiden muututtua radikaalisti samaan aikaan. Tipsimaatti kääntääkin katseensa  Patrik Laineen maaliin , jolle saa yli 2,50 kerrointa. Yksi Laine ei ottelun kannalta ehkä kesää tee, mutta pelin olosuhteet sopivat maalinälkäiselle Tampereen pojalle kuin keltainen maalipinta Lamborghiniin!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Patrik Laineen maali panostussuosituksella 7/10. Patella on ruuti kuivaa – Tampereen pelit ovat täydellinen sauma avata taas maalihanat.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 2,60.