NHL:n Stanley Cup -finaaleissa ollaan ensi kertaa katkonpaikassa pelien palatessa Denveriin. Avalanche vei nelospelin voiton katkeransuloisella tavalla, joka puhuttaa vielä sittenkin, kun pelit on pelattu. Katseet on silti suunnattava eteenpäin, kun käsillä on ehkä jopa kauden viimeinen NHL-matsi.

Onhan sarjaan edellä mainitun kyseenalaisen maalin lisäksi muutenkin kuulunut draamaa ja rytinää. Olemme todistaneet laadukasta ja ennen kaikkea viihdyttävää finaalikiekkoa, varsinkin siihen nähden, jos sarja juhannuksena päättyy jännityksen kannalta vaisuhkoon 4-1-tulokseen ja suomalaisten juhliin. No päättyykö se? Sitä ennakoidaan tässä vihjeessä.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Loukkaantumiset, joihin Tampalla ei ollut varaa

Siinä missä Tampan terävin kärki on paperilla aika lailla Coloradon vastaavan tasolla on Avs näyttänyt mestarin elkeitä yhteen pelaamisellaan ja leveydellään. Kun tähän lisätään vielä Tampan ikävät uudet loukkaantumiset Cernak ja Cirelli sekä jo aiemmin sivussa ollut Point, puhumattakaan kaikista kolhuista joista osaa ei edes yleisö tiedä, on terveempi kotijoukkue huomattavasti paremmissa asetelmissa hakemaan viimeistä niittiä.

Loukkaantumisia on tietenkin erilaisia, mutta jotenkin osuvalta tuntuu sekin, kuinka Nazem Kadrin piti olla ilmeisen puolikuntoinen, mutta karkasi silti tekemään voitto-osuman. Tämä ei ole sattumaa. Henkinen niskalenkki vastustajasta on sillä tasolla, että siinä eivät pienet fyysiset vajavaisuudet paina. Nimensä mukaisesti joukkue on tällä hetkellä vyöry, jota ei voi pysäyttää.

Tampa on nähnyt taalajäillä kaiken ja selvinnyt kaikesta – paitsi tämän tason finaalivastuksesta. Sen usko omaan tekemiseen on kova, mutta nyt tulee olemaan ylitsepääsemättömiä haasteita pitää sitä yllä. Neljännen pelin jälkeen avainpelaajien kommentit eivät olleet enää yhtä toiveikkaita kuin 7-0-rökäletappion jälkeen. Se on ymmärrettävää, mutta tietää myös sitä, että lähtölaskenta on käynnissä ja molemmat porukat tietävät sen.

Sarjan jännityksen kannalta jompikumpi jatkoaikavoitto olisi saanut mennä Lightningillekin, mutta yhtään epäoikeudenmukaista tulostakaan ei toisaalta ole nähty. Joku voisi viime ottelun ratkaisun sellaiseksi katsoa, mutta pelistä kokonaisuutena Avalanche kyllä ansaitsi voiton selkeästi. Sen se on ansainnut muistakin peleistä, paitsi Tampan ainokaisesta voitosta, jossa siinäkään maalisarake ei aivan tehnyt pelille oikeutta.

[elfsight_faq id="55"]

Kaikki valmiina mestaruusjuhliin

Kun kaikki paperilla viittaa tietyn joukkueen voittoon, on aina jäljellä vielä mystinen X-faktori, joka on syy sille että rakastamme urheilua. Tässä tapauksessa senkin suhteen on Tipsimaatin näkemyksen mukaan vähän niin ja näin. Motivaatioetu on kiistattomasti Coloradon puolella sen hakiessa kotiyleisönsä edessä ensimmäistä mestaruutta sitten vuoden 2001. Pytty ikään kuin kuuluu sille. Kun joukkue on vielä kaikessa vähän mutta riittävästi parempi, niin eiköhän homma ole selvä.

Keskeisimmät uhat täyttymyksen tiellä ovat ylilataus ja Andrei Vasilevskin jumalmoodi. Ylilataus on oikea ongelma tilanteissa, joissa pelissä on niin paljon ja takana kotiyleisö, jolla on mielessä vain yksi asia. Vieraat ovat huomattavasti paineettomampia – mikä toisaalta johtuu siitä, että he ovat huonompia. Tätä asiaa ei muuta edes Vasilevski, jolla on ollut sarjassa loistavat ja heikommat hetket. Hurmosta ei kuitenkaan tapa yksikään maalivahti, varsinkin kun myös vastustajapäässä Darcy Kuemper kasasi itsensä loistavasti nelospeliin heikomman ottelun jälkeen.

Aikainen lintu sai kotijoukkueen suoralle voitolle kakkoselle alkavaa kerrointa, mikä olisi maistunut paremmin kuin hyvin. Nyt joudutaan tyytymään vähän matalampiin kertoimiin, jotka silti vielä riittävät peleihin. Kannattaa kuitenkin olla nopea, sillä uumoilemme kerrointen yhä laskevan H-hetken lähestyessä. Lapulle nousee siis  Colorado Avalanchen varsinaisen peliajan voitto , jolle paras kerroin on 1,95. Vähissä alkavat olla Tampaan uskojat, joten tällä kertaa mekin uimme myötävirtaan.

Kun kyseessä on niinkin maukas tapaus kuin ehkä kauden viimeinen Änäri-koitos, on syytä virittää jännitys tappiin ja laittaa verkot vesille myös lisävihjeen muodossa. Tähän juonitaan  Artturi Lehkosen tehopiste  mukavalla, lähes panoksen tuplaavalla kertoimella. Jos peli menee kuten uumoilemme ja kotijoukkue mättää hurmoksessa useammankin maalin, hyvässä vireessä ollut Lehkonen on omiaan nousemaan esiin kiitoksena hänelle annetusta vastuusta. Eiköhän käynnistetä juhannusjuhlat suomalaiseen makuun – Artturi ja Mikko Rantanen jos ketkä ovat sen ansainneet!

Instagram will load in the frontend.
[elfsight_faq id="56"]