Veikkausliigan lauantaisen paluukierroksen kuumin peli nähdään Hongan ja KuPSin välillä. Molempien kevät sujui lennokkaasti, sillä parivaljakko löytyy sarjan kärjestä välissään vain HJK. Kuopiossa ollaan jälleen tekemässä urotekoa entisestään vahvistuneen Klubin miehekkäässä haastamisessa – päämääränään kosto viime kaudesta, jolloin mestaruus valui Töölöön kirvelevästi vain pisteen erolla. Nuorelta Hongalta petrausta osattiin odottaa, mutta näin pirteä ensimmäinen puolisko runkosarjaa on silti yllättänyt.

Hullunkiilto silmissään pisteitä jahtaava vierasjoukkue ei lähde Espooseen peruuttelemaan toisin kuin HJK:ta vastaan maaottelutauon alla, eikä sitä odoteta myöskään nuorelta ja itsevarmalta isännältä. Vihjeessään Tipsimaatti katsastaa, mitä kärkimatsilta on lupa odottaa toivottavasti viihdyttävyyden lisäksi sekä millaista peli-ideaa siihen juonitaan.

Pitkävetokertoimet suljettu.

Ratkaisuvoimaa riittää

Molemmilla joukkueilla peli on kulkenut ja sen myötä tullut tulosta. Kuopiolaiset ovat vieneet kaikki pelit lukuunottamatta kahta pistejakoa Mariehamnia ja HJK:ta vastaan. Vaikka Klubi oli maaottelutauon alla pelatussa 0-0-tasurissa parempi joukkue, eikä kyseessä ehkä ollut se kaikista katsojaystävällisin ottelu, selkeällä pelisuunnitelmalla KuPS saavutti tavoitteensa, joka oli sarjakärjessä pysyminen. Pisteeseen tarraaminen oli myös symbolisesti arvokasta siten, että juuri tuona päivänä 29. toukokuuta tuli täyteen tasan vuosi edellisestä tappiosta Veikkausliigassa! Hieno yli vuoden tappioton putki siis jatkuu, ainakin lauantaihin.

Honka on jakanut pisteet niin ikään kahdesti, minkä lisäksi sillä on tilillään kaksi tappiota, joista toinen Klubia vastaan. Espoossa ollaan epäilemättä askel perässä edellä mainitusta Veikkausliigan kauhukaksikosta, mutta hyvänä päivänä Vesa Vasaran ansiokkaasti valmentava ja ennakkoluuloton ryhmä pystyy haastamaan kenet tahansa Suomessa. Varsinkin jos ihmiset saadaan lauantaina liikkeelle, ei ottelusta tule missään nimessä läpihuutojuttu vierasjoukkueelle edes mainion itävaltalaisvahti Johannes Kreidlin kanssa.

Kummankin joukkueen leirissä on nimittäin päästy nauttimaan laajasta joukosta onnistujia. Honka, jolla on ollut monesti ulkomaanhankintojen kanssa niin epäonnea kuin huonoa harkintakykyäkin, on saanut täksi kaudeksi pelimiehiksi osoittautuneet keskikenttäpelaajat Jansenin ja Krebsin, joiden koko potentiaalia ei ole vielä ulosmitattu. Nuorukaisista HJS-kasvatti, Klubi 04:stä saapunut 19-vuotias Agon Sadiku on ollut pirteä ilmestys kentällä ja mättänyt jo neljä täysosumaa yhdeksään otteluun. KuPSissa uransa alkuvuodet viettänyt Jerry Voutilainen on niin ikään päässyt maalien makuun: tällä ja viime kaudella Kuopiossa syntynyt seitsemän maalin saldo on enemmän kuin aiemmilla yhdeksällä kaudella yhteensä!

Vähemmän yllättävä onnistuja on Hongassa uransa aloittanut ja sittemmin Savon sydämet valloittanut Tim Väyrynen, joka posottaa maalipörssin kärjessä. Ulkomaanvuosien jälkeen 29-vuotias pelaaja on löytänyt loistavasti paikkansa hyökkäyksen keskellä aiemmin jo HJK:ssa ja nyt Kuopiossa. Jyvän on löytänyt myös keskikenttä Janis Ikaunieks, joka pelaa toista kautta Kuopiossa. Pelit Kansojen liigassa Latvian paidassa sujuivat hyvin miehen iskiessä kolme maalia, joista yksi oli tämä todellinen kaunokainen:

[elfsight_faq id="52"]

Luvassa aktiivinen ottelu

Eurokentille pääsyä odotellessa parivaljakko hakee tauon jälkeen tatsia sarjapeleihin, eikä mitään syytä ole olettaa, ettei se löytyisi pikavauhdilla. Siksi odotamme aktiivista ottelua, kuten aiemminkin kaksikon välillä ainakin Suomen mittapuulla: 37 aiemmassa kohtaamisessaan joukkueet eivät ole koskaan jääneet nollille ja yhteen maaliinkin vain neljä kertaa, viimeisin tosin juuri edelliskerralla viime syyskuussa. Yllättävän syttymisherkkä pari siis!

Jos matsi pelattaisi Väre Areenalla, olisi helppo odottaa kuopiolaisten jatkavan liitoaan. Honka hyvänä kotijoukkueena tekee pelistä sille kuitenkin kaikkea muuta kuin helpon. Tipsimaatti katsoo, että ottelusta tulee tasainen ja tarkka, mutta ei silti missään nimessä ponneton. KuPSin loistava alakerta ja maalivahtipeli on päästänyt omiin kymmenessä pelissä vain viisi maalia, mutta Honka, jota vastaan pelin jäädyttämisestä tulee vaikeaa, tuskin lukeutuu sen suosikkivastustajiin.

Pelinkuvallisesti voisi ehkä ajatella, että Hongalla olisi suunnilleen samanlaiset tulostavoitteet kuin KuPSilla pari viikkoa sitten HJK:ta vastaan eli tasapeliä tavoitellaan ja voitto on pelkkää plussaa. Epäilyttää kuitenkin, kuuluuko tällainen pakittelu kotijoukkueen identiteettiin. Mielestämme ei kuulu ja tästä syystä kupongille nousee kohde  molemmat joukkueet tekevät maalin  makoisalla kertoimella 2,05.

[elfsight_faq id="51"]